Délmagyar logó

2017. 07. 23. vasárnap - Lenke 21°C | 35°C Még több cikk.

Hőségben is edz Janics Natasa

Szeged - Hiába mértek néhány napja Szegeden 38 fokot, a vb-re készülő kajakos olimpiai bajnok, Janics Natasa a hőségben sem tart pihenőt. A forróság ellen azért ő is védekezik: korábban kel, később fekszik, napközben pedig a hűvös szobában pihen.
- Szerencsére viszonylag jól tűröm a meleget, igaz, azért egy kicsit ingerültebb vagyok a nagy hőségben – mondta a Maty-éri olimpiai vízi centrumban Janics Natasa háromszoros olimpiai bajnok kajakos, aki a két héttel ezelőtti Eb-n a magyar csapat legeredményesebb versenyzőjeként három aranyéremmel zárt.

Az EDF Démász-Szegedi VE klasszisa számára is nagy nehézségeket okoz a kánikula, edzésprogramját is át kellett alakítani az utóbbi napokban. – Fél hat körül kelek, majd a szokásosnál másfél-két órával hamarabb, 8-kor már a vízen vagyok. Mivel a hőség sok energiát szív ki az emberből, szinte menekülök a napsütés elől, a délutáni edzést is csak este 6 órakor kezdjük – mondta Natasa.

A két edzés között pedig a Maty-éri légkondicionált szobájában pihen, esetleg a hajóját bütyköli a csónakházban, Szegedre alig jár be. Amit lehet, telefonon intéz el.

Édességgel és ásványvízzel éli túl a kánikulát. Fotó: DM/DV
Édességgel és ásványvízzel éli túl a kánikulát.
Fotó: DM/DV

– Természetesen rendkívül fontos a megfelelő folyadékbevitel: egy edzés alatt több mint két liter ásványvizet vagy izotóniás italt iszom, és napközben is folyamatosan pótolom az elveszített folyadékot. 

Ugyanez igaz az étkezésre is, naponta többször kell keveset ennem ahhoz, hogy a megfelelő szénhidrát, fehérje, vitaminok, ásványi anyagok és sók mennyiségét bevigyem a szervezetembe – árulta el a sportoló egy kakaós csiga és egy üveg ásványvíz elfogyasztása közben. – A melegnek mindössze annyi előnyét érzem, hogy ilyenkor sokkal több édességet ehetek – tette hozzá mosolyogva.

Natasa jelenleg a jövő hétvégi szegedi vb-válogatóra készül, a szezon legfontosabb versenye pedig az augusztus 19. és 22. között a lengyelországi Poznanban sorra kerülő világbajnokság lesz.

Hőségben is edz Natasa. Fotó: DM/DV
Hőségben is edz Natasa.
Fotó: DM/DV

– Mindenképpen több távon is nyernem kell a válogatón ahhoz, hogy biztosan ott lehessek a vb-n. Ha ez sikerül, újabb négy hét edzés következik, majd egy remélhetőleg aranyérmekben gazdag világbajnokság után augusztus végén már jöhet a pihenés – tette hozzá Szeged legeredményesebb sportolója.

Válás után

Janics Natasa immár hivatalosan is elvált egykori férjétől. A szegedi sportoló magánéletbeli problémáival az utóbbi időben sokat szerepelt a bulvárlapokban, ám ez nem különösebben zavarja. – A magánéletem és az érzelmeim csak rám tartoznak. Akik szeretnek, elfogadnak, a rosszakarók véleményére pedig nem sokat adok. Vannak az életben jó és rossz dolgok: igyekszem inkább az előbbiekkel foglalkozni – fogalmazott Natasa.

Olvasóink írták

 • 15. flexsnake 2010. július 18. 19:01
  „osz főzni megtanultál-e már? hogy lehet az, hogy mosogatni nem mosogathatsz mert allergiás vagy rá de evezéskor bírja a vizet? :D
  ripacs...”
 • 14. Lugas6 2010. július 17. 18:39
  „Én a magam részéről nagyra értékelem Natasa munkáját, minek eredményeképpen gyakran hangzik fel hazánk Nemzeti Himnusza. Nagyon sokan lehetnénk mi magunk is élsportolók, ha lenne bennünk annyi kitartás mint ami a Natiban megvan és belőlünk pedig hiányzik. De ő ott van helyettünk is és bennünket is képvisel. A légkondícionált szoba nem különleges luxus, ma már a legtöbb munkahely is fel van vele szerelve, ahol a Natinál sokkal kevésbé érdemesb munkatárs is élvezheti. Gyerekes dolog ezt irígyelni. Ettől még nincs lenézve senki, még a kenyerét nagyon nehéz körülmények között, de azt becsülettel megkereső kétkezi munkás sem. Nati kívánok a munkájában további sok sikert, és kívánom, hogy a rendezett családi élet boldogságát se nélkülözze.”
 • 13. THE 2010. július 17. 00:12
  „De sokan irigykednek... akinek nem tetszik a 40 év gürcölés, az menjen BM- dolgozónak, ott 25 év után el lehet menni nyugdijba.”
 • 12. stevestone 2010. július 17. 00:06
  „Fogtündér!

  Ha ennyire képben vagy, mondj már egy nyugati élsportolót, aki a sport mellett dolgozik, és a munkájából él.

  Köszi”
 • 11. LukSzusz 2010. július 16. 20:45
  „Rögtön elsírom magam,szegényke annyit dolgozik,Széchenyi téren csak neki kellene egy sarok mellszobrának.Nem tudom Jugóba miért nem volt neki jó,vagy mi magyarok ilyen bőkezűek vagyunk? Aki végig gürcöli az életét 40 év munkával éhen hal a nyugdíjából,feltéve ha nem kommunista volt.”
 • 10. lila 2010. július 16. 20:33
  „Nyitva áll mindenki előtt az út a sikerhez! Csináljátok utána, aztán lehet osztani az észt!
  Natasa mindennap kegyetlen nehéz munkát végez, azért, hogy eredményes lehessen, ellentétben az irigyeivel.
  Profi módon teszi a dolgát.”
 • 9. fogtündér 2010. július 16. 16:02
  „CSAK A MAGYARORSZÁGON ÉLNEK EBBŐL A SPORTOLÓK!NYUGATRA TŐLÜNK VAN BECSÜLETES MUNKÁJA AZ ÉLSPORTOLÓNAK ÉS MELLETTE HOZ HÍRNEVET AZ ORSZÁGÁNAK.NEM AZ ADÓFIZETŐK PÉNZÉBŐL ÉL ÉLETE VÉGÉIG.MINDEN ESETRE ÜGYES, SZURKOLÓK NEKI ÉS CSAPATTÁRSAINAK.TÉNYLEG NEHÉZ NEKIK IS PONT ÚGY,MINT MINDENKINEK ILYENKOR EBBEN A NAGY MELEGBEN.”
 • 8. Cyber 2010. július 16. 15:43
  „#3!

  Az én szememben valahogy többet ér az útkaparó, a mezőn dolgozó bácsika...!
  Ebben a melegben őket jobban sajnálom!”
 • 7. franzvon 2010. július 16. 15:11
  „(n)agymunka!”
 • 6. gróf 2010. július 16. 12:25
  „Ebből él és ez a munkája.
  Ügyes.”
 • 5. Jázmint 2010. július 16. 11:59
  „Legyen minden úgy ahogy akarod Nati...HAJRÁÁÁÁÁÁÁ BIZUNK BENNNNED!!!!!”
 • 4. gavallér 2010. július 16. 11:30
  „Nagyon jó a fotó. Ez valódi beállás remélem nem a fotós miatt van?”
 • 3. jq 2010. július 16. 09:08
  „De ők nem is többszörös olimpiai bajnokok.... Tessék, meg lehet próbálni, ha nekik is sikerül, akkor majd ők is így élhetnek.”
 • 2. szilmaril2 2010. július 16. 08:13
  „Érdekes, a többi ember is dolgozik ebben a melegben, és ők nem tudnak napoközben a légkondis szobában pihenni.....”
 • 1. soligor 2010. július 16. 07:37
  „és még milyen sokan dolgoznak ebben a nagy melegben
  a kőművesek, az ápolónők, a szakácsok , a mars téren a az árusok stb
  Nati , szerintem nemcsak a melegben vagy kicsit ingerültebb :)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két óra várakozás 40 fokban

Két kilométeres kocsisor torlódott fel tegnap délelőttre a röszkei határátkelő kilépő oldala előtt. Az autókban egymás mellé préselődve ültek a törökök, köztük sok kisgyerek és nő. Tovább olvasom