Délmagyar logó

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -2°C | 7°C Még több cikk.

Hőségriadó! Ezeken a helyeken biztosan hűsölhetünk Szegeden

Szeged - A meteorológiai előrejelzések szerint rekordok közeli kánikula várható Szegeden, ami az átlagnál magasabb csúcshőmérséklettel jár és a közeli napokban nem várható az enyhülése.
Botka László, Szeged polgármestere Falus Ferenc országos tiszti főorvos 2010. június 11-től kiadott 2. fokozatú hőségriasztása miatt az alábbi intézkedéseket rendeli el, amelyek visszavonásig érvényben maradnak:

1./ TILOS a bölcsődékben, óvodákban, valamint gyermektáborokban a gyermekeknek olyan szabadtéri foglalkozásokat tartani, ahol a gyermekek közvetlen tűző napnak vannak kitéve. A foglalkozásokat szellős, árnyékos helyen kell megtartani.

2./ Szeged város 38 db üzemelő ivókútja mellé további hat mobil ivókút kerüljön kihelyezésre az alábbi helyeken: Dugonics tér, Aradi vértanúk tere, Liszt Ferenc sétány (Liget fősétány), Széchenyi tér, Mars tér és Víztorony tér.

3./ Szeged belterületi útjait a nappali és éjszakai órákban nagy teljesítményű locsolóautókkal hűtsék.

4./ A Védelmi Bizottságnak elrendelem a meteorológiai előrejelzések nyomon követését, a folyamatos kapcsolattartást a katasztrófavédelemmel, valamint a www.szegedvaros.hu honlapon tegye közzé a városban elérhető, a nyilvánosság számára igénybe vehető légkondicionált helyiségek listáját.

A polgármester felhívja továbbá a lakosság figyelmét, hogy mindenki, de különösen az idősek, szívbetegek fokozottan tartsák be az ajánlott egészségügyi szabályokat, kerüljék a forró, levegőtlen helyeket, a tömeget, lehetőség szerint a legmelegebb órákban ne tartózkodjanak a szabadban és fogyasszanak minél több folyadékot.

A szegedi légkondicionált közforgalmú létesítmények listájáért kattintson ide! >> 

Olvasóink írták

  • 1. Filctoll 2010. június 11. 21:45
    „Vásárhelyen meg képtelenek megcsinálni a Kossuth téri egyetlen ivókutat!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem adják fel a tiszai tutajosok

Szeged, Tokaj - A folyó vízállásától, az árhullám levonulásától függ, mikor folytathatják útjukat a… Tovább olvasom