Délmagyar logó

2017. 08. 18. péntek - Ilona 18°C | 32°C Még több cikk.

Hősies helytállásért kaptak elismerést a szegedi tűzoltók

Budapest, Szeged - Tollár Tibor tűzoltó vezérőrnagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság megbízott főigazgatója elismeréseket adott át vasárnap Budapesten, a tűzoltónapi ünnepélyes állománygyűlésen öt szegedi tűzoltónak is.
Mint elhangzott, emberfeletti küzdelmüknek köszönhető, hogy április 17-én azelőtt sikerült megfékezni a Dorozsmai úti telepen keletkezett lángokat, mielőtt azok elérték volna a közelben tárolt veszélyes anyagokat.

Példaértékű munkájáért a Rendkívüli Helytállásért Érdemjel arany fokozatát kapta Ördög István tűzoltó alezredes, a szegedi katasztrófavédelmi kirendeltség vezetője, a kitüntetés ezüst fokozatát kapta Fülöp Imre tűzoltó százados, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság kiemelt főelőadója és Igaz István tűzoltó törzszászlós, a szegedi hivatásos tűzoltó-parancsnokság szerparancsnoka. Az érdemjel bronz fokozatát Bodó Mihály tűzoltó főtörzszászlós, szerparancsnok és Jegyes-Molnár Tamás tűzoltó zászlós, a szegedi tűzoltó-parancsnokság különleges szerkezelője vehette át a főigazgatótól.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Késsel, ollóval, pisztollyal - állig felfegyverkezve járunk a bíróságra

Késsel, ollóval, pisztollyal - állig felfegyverkezve járunk a bíróságra
Sokan fegyverarzenállal érkeznek a Szegedi Törvényszékre, amelynek beléptető kapuján kerékpárpumpa és körző is fennakadt már - és 378 maroklőfegyver, csak tavaly. Tovább olvasom