Délmagyar logó

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 17°C Még több cikk.

Hosszan kísért egy betörés emléke

Szeged - A bíróság tegnap előzetes letartóztatásba helyezett 3 szerb férfit, akit a tiszaszigeti ártérben történt betöréssorozattal gyanúsítanak. A Tiszából egy lopott műszaki cikkekkel teli csónakot emeltek ki. Kancsár József színész családi nyaralóját is feltörték a tolvajok. A Pinceszínház vezetője nem először szembesül betöréssel.
Száz ingatlant dúlt fel és rabolt ki a hét elején 4 szerb férfi a tiszaszigeti nyaralóövezetben – számoltunk be a példátlan betöréssorozatról lapunkban. A helyszínen több üdülőtulajdonossal is találkoztunk, akik ellopott értékeiket vették számba, és a károk felmérését végezték. Első látásra nehezen tudták feldolgozni: idegenek jártak nyári otthonukban. Többen csak annak tudtak örülni, hogy legalább személyesen nem találkoztak a betörőkkel – rendőrségi statisztikák szerint Magyarországon minden tizedik betörésnél a tettes összefut a tulajdonossal.

Szakemberek szerint nehéz túltennie magát az embernek egy- egy ilyen eseten. A betörés után hazatérve félnek a látványtól, hogy lakásuk újra össze lesz túrva. Megviseli őket, hogy idegenek látták, hogyan élnek, és mit hol tartanak.

Fotó: Segesvári Csaba
Négy éve Kancsár Józsefék családi házában jártak betörők, most pedig
a nyaralójukban. Archív fotó: Segesvári Csaba


Előzetes letartóztatásban a szerbek

A betöréssel gyanúsított szerbek közül a bíróság tegnap háromnak elrendelte az előzetes letartóztatását, míg fiatalkorú társukat szabadlábra helyezte. A bírósági döntés után a rendőrség a fiatalkorú szerb állampolgárt tiltott határátlépés miatt idegenrendészeti őrizetbe vette. A Tiszából tegnap egy lopott holmiktól elsüllyedt ladikot emeltek ki; a csónakban talált műszaki cikkeket a hatóság lefoglalta. Azoknak a nyaralóknak az ajtajára, amelyekben a helyszínelést elvégezték, a rendőrök piros matricát ragasztottak. A tulajdonosoktól azt kérik: ezek feltépése előtt hívják fel a 107-es telefonszámot, hogy kapcsolatba léphessenek velük.

Szinte napra pontosan 4 éve törtek be a Pick Szeged egykori sokszoros válogatott játékosa, Bartók Csaba újszegedi házába, ahol a sportoló akkor 13 éves fia találkozott és beszélt is a betörővel. – Egy ilyen dolog mindig megmarad az emberben. Bár nem sérült meg senki, és a biztosító is rendezte a kárt, hazudnék, ha azt mondanám: az egészet elfelejtettük. Időnként még ma is szóba kerül a történet, amely szerencsére a fiamban nem okozott maradandó traumát. Rendőrnek, nyomozónak készült akkoriban, így az egészet egy sztoriként fogta fel – mondta a kézilabdaedző.

Ekkor törték fel Kancsár Józsefék családi házát is, ahonnan többek között családi fotókkal teli fényképezőgépet is vittek el a tettesek. A Pinceszínház igazgatójától megdöbbenve hallottuk: a tiszaszigeti ártérben nekik is van családi nyaralójuk, amelyet szintén feltörtek a hétvégén. – Mivel nem ez az első eset, már rutinosan néztem végig a feldúlt szobákat. Szerencsére a kajakunkat nem vitték el – mesélte a színész. A teátrumvezető elmondta: hosszú hetekbe telt, amíg megszokták az érzést, hogy valakik jártak az otthonukban. – Sokáig bennem maradt a félsz, hogy hazaérve ismét feldúlva találom a lakásunkat
– mondta Kancsár József.

Olvasóink írták

 • 6. Vörcsi 2011. február 12. 19:02
  „Az én Ballagi tó-i kertembe is betörtek, a mult hétvégén szembesültem vele. Nekem sem az volt a legrosszabb, hogy elvitték a fürdőkádamat, (öntöttvasból volt, gondolom a hulladék átvevőnél kötött ki) hanem az, hogy vadidegen emberek jártak benn, nézelődtek mit vihetnek el, ezt érzem megalázónak.”
 • 5. seawasp 2011. február 12. 10:36
  „2. Bond 2011.02.11. 09:46
  Azért, mert akkor miből élnek meg az ügyvédek?
  Lásd a vörös iszapos Magyar - nevezetű - ügyvédet! :-(”
 • 4. jozko 2011. február 11. 18:22
  „Engem az első tett padlóra...azóta volt már jónéhány.
  Támogatnám az ingatlanhatáron belül tettenéert betörővel szemben használható jogos, hathatós önvédelem megteremtésének lehetőségét!
  amíg nincs mitől félni az ilyen söpredéknek, addig egyre pofátlanabbak!
  De amíg annyit adnának értük, mint egy rendes emberért, addig a károsultak tanúsítanak önmérsékletet!

  A cél pedig az lenne: az féljen , aki bánt!”
 • 3. Bond 2011. február 11. 09:50
  „http://en.wikipedia.org/wiki/Castle_Doctrine_in_the_United_States”
 • 2. Bond 2011. február 11. 09:46
  „Be kell vezetni az amerikai rendszert: az ingatlanon belül lévő betörőt lelőhetem és senki nem fog érte meghurcolni. A magasabb kockázat csökkentené a betörések számát.”
 • 1. barsanyi 2011. február 11. 09:11
  „A negyedik hova lett?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Inkább zenész, mint celeb Caramel

Molnár Ferenc Caramel ma este 20 órától lép fel a szegedi IH Rendezvényközpontban. Tovább olvasom