Délmagyar logó

2018. 02. 25. vasárnap - Géza -8°C | -1°C Még több cikk.

Hotel Soleil néven négycsillagos szálloda nyílik Szegeden

Szeged - Hotel Soleil néven a tervek szerint négycsillagos besorolású szálloda nyílik Szeged belvárosában 2011 tavaszán – közölte Slezák Sándor, a beruházó Yourhouse Kft. ügyvezetője hétfőn a Tisza-parti városban.

A tizenöt hotelszobát és az egy nagy alapterületű apartmant a műemlék Burger-ház emeletén alakítják ki – mondta a magyar tulajdonú, szegedi székhelyű cég vezetője a beruházásról tartott sajtótájékoztatón.

A fejlesztés költsége 238 millió forint, ennek mintegy 45 százalékát, 106 millió forintot uniós támogatás fedezi – közölte az ügyvezető.

A leendő szálloda helyén, a mai Klauzál tér sarkán az 1880-as évekig a Három királyokhoz címzett vendégfogadó működött. 1883-84-ben itt épült föl az eklektikus stílusú kereskedő-polgárház, amelynek a földszintjén üzletek, emeletén lakások kaptak helyet. Az épületben működött egykor a Szegedi Híradó című lap szerkesztősége, ahol Tömörkény István is elkezdte újságírói pályáját. A ház az államosítást követően munkásszállásként működött, majd színészlakásokat alakítottak ki a házban.

Slezák Sándor elmondta: a műemlék épület eredeti szépségét visszaállító felújítás 2009 nyarán, a szálloda kialakítása 2010 februárjában kezdődött el. A beruházás várhatóan 2011 januárjára fejeződik be, a hotelt pedig március-áprilisban nyithatják meg.

A földszint egy részén már egy pénzintézet fiókja működik, a szabad területet pedig egy nívós étterem számára szeretnék bérbe adni - mondta a szakember.

A nagy belmagasságnak köszönhetően a szállodai szobákban hálógalériákat alakítanak ki, az épület sarokrészén pedig egy nagy alapterületű luxus apartman lesz – mondta az ügyvezető. Slezák Sándor bízik benne, hogy a szegedi szálláshelypiacról hiányzó "butik jellegű" hotellel sikerül a városban általánosnak mondható 40-50 százalékos kihasználtságnál jobb eredményt elérni.

Olvasóink írták

53 hozzászólás
 • 53. VonaGabor 2010. november 23. 22:50
  „és ki fogja kivenni 50ezerért egy éjszakára? a forrás is a béka segge alatt, ez meg...”
 • 52. Agáta 2010. november 23. 15:56
  „Hát igen, franciául soleil=napsugár. Tényleg nincs fantáziája annak, aki erre keresztelte el. Ráadásul miért pont franciául? Azért, mert Szeged francia gyarmat? Ugyanis a főbb energia szolgáltató cégek és a vízmű is francia tulajdonban vannak és oda viszik a nyereséget.”
 • 51. IVY 2010. november 23. 15:46
  „Köszönjük a fotót.
  Én is erre a házra gondoltam. Feltűnően újítgatják már hosszú ideje.”
 • 50. azigazitrebitsch 2010. november 23. 13:46
  „Igazad van,elvégre Salzburgban sincs Mozartból semmi,ott is háromkirályoknak hívnak mindent.”
 • 49. jq 2010. november 23. 13:10
  „Kedves trebitsch!

  Pont ezért, már minden napfény, napsugár, igazán ki lehetne találni valami mást is”
 • 48. sajtkukac 2010. november 23. 11:32
  „Minek- Kinek? :S”
 • 47. trixym 2010. november 23. 11:32
  „Megtudjátok nekem mondani hogy melyik épület az pontosan?? Köszi”
 • 46. nellyke11 2010. november 23. 10:38
  „Hol fog a T. vendég parkolni ?”
 • 45. azigazitrebitsch 2010. november 23. 10:29
  „Ha jól tudom a Sole ill Soleil jelentésileg a nappal hozható összefüggésbe,Szegedet meg a napfény városaként szokták (tuk) emlegetni.Akkor mi is a gond a szálloda nevével?
  Érdekes, a Sole nevű tejtermékek ellen nincs ez a fene nagy magyarkodás:-((”
 • 44. mazsolaszolo 2010. november 23. 09:28
  „28: Lehet, hogy a külföldi számára kimondhatatlan a magyar szó, ha nem tud maygarul, nekünk meg az a kimondhatatlan, ha spanyolul, anogolul vagy franciául, németül kell silabizálni valamit.
  Nekem sem tetszik az, hogy a Kft. neve sem magyar, a szálloda sem maygar nevű lesz - nem éppen építő jellegő az önbizalmunkat és a nemzeti identitásunkat illetőleg.

  Vagyis: már megint mi nyalunk be másoknak, és ELŐRE már tudjuk, hogy biztosan nem fogják tudni kimondani...DE KI A FRANCOT ÉRDEKEL ez?! Aludni jön a vendég, vagy nyelvészkedni? Ha beteszi a lábát ebbe Mo-ra, vegye a fáradtságot, hogy kegalább egypár szót megtanul. Egy idióta, nagyzoló német vagy angol hamarabb tanul kínaiul, pedig az képnyelv, európainak nehéz, pláne ott az ezerféle kiejtés, mint egy tőle 1000 km-re levp másik európai uniós ország nyelvén. Nem szakad bele senki, ha elsajátít pár szót annak az országnak a nyelvén, ahol éppen eltölt egy-két hetet vagy három napot.

  Egyébként pedig ki tudják azok mondani, ha nagyon akarják, semmivel sem könnyebb nekem angolul hablatyolni, mint egy külföldinek nekiveselkedni egypár magyar dupla mássalhangzónak. Csak már megint ez a hülye idegeneknek seggnyalás...aztán meg megy a nyavalygás, hogy a mai tinik nyelvezete értheteteln és elvész a magyar nyelv szépsége...

  A Fogadó a Három Királyokhoz nagyon is jó kifejezés, főként azzal, hogy patinája van - ha olyan régre ered az eredeti elnevezés. De ha már mindenáron nagyzolni akarnak, akkor miért nem keresnek patinás LATIN nevet? Az magyarul sem gáz, külföldinek sem lehet az. A németeknél a latin a gimnáziumi tanterv része. Nálunk nem az - csak volt. Pedig aki latinul jól tud, annak sokkal könyebb bármilyen idegen nyelv elsajátítása. Akár magyar, akár nem magyar emberről van szó.

  A szálloda jó ötlet. A EU ad rápénzt, miért ne használjék ki? Aztán, hogy mi lesz belőle, az úgyis menet közben dől el. Egy biztos: nem kell előre temetni a meg sem született gyereket!”
 • 43. Titanilla 2010. november 23. 09:15
  „100 szónak is 1 a vége, kedves kommentelők, valószínű Slezák Úr tud valamit, amit mi még nem.”
 • 42. juvefan 2010. november 23. 03:00
  „40. hozzászólás Sportplusz
  Nagy bajod van neked a világgal....!”
 • 41. Szecskamester 2010. november 22. 23:53
  „28. hozzászólás macs 2010.11.22. 19:05

  Megmondanátok mi a baj? Ez a cég úgy döntött, hogy szállodát épít. Szerintem tudja mit csinál, ha nem, az ő pénze bánja.
  Szerintem külföldi számára a "Három királyok" kimondhatatlan szó.

  Ez tök jogos, de én ezzel inkább úgy vagyok, hogy miért ne lehetnénk itthon azok, akik vagyunk? Majd megtanulja kimondani! Amúgy sem a név alapján választanak szállodát maguknak.. Bár ha a sole már befutott név, akkor persze teljesen más a helyzet..”
 • 40. Sportplusz 2010. november 22. 22:40
  „..soleil ...( hotwl ) . aqua... ( fürdő ).. stb .. .= csőd ( elöre bekalkulálva .. ) EU pénzek lenyulása .. gyár ..munkahely ??!! fölösleges .: de. fürdőzés . du .a hotelban ..Wellnes .. ujabb botka " MŰ " ennyi”
 • 39. té 2010. november 22. 21:55
  „26. szilléri 2010.11.22. 18:34
  pedig azt hittem a pénz ingyen van”
 • 38. persona 2010. november 22. 21:37
  „szép magyaros neve lesz :)

  de nem igaz, hogy nincs "boutique" jellegű hotel, bár tényleg csak a Dunántúlon elterjedt szálláshely-forma.”
 • 37. berzebúb 2010. november 22. 21:15
  „csak fura, hogy az épületet már régóta nem a tűzoltóság használja, de a felirat még a régi...akárcsak az omladozó épület.”
 • 36. berzebúb 2010. november 22. 21:13
  „Nem a szállodák, élményfürdők és hasonló,- manapság gomba szám növő építmények létesülése ellen írok, csak egy valamit nem értek. De lehet azért mert túlontúl nem értek én ezekhez a dolgokhoz. Szóval, hogy van az, hogy naponta eljárok villamossal egy bizonyos épület előtt, amin mindig elgondolkodom, hogy miért is van még úgy...ahogy, és vele miért nem kezdenek valamit, holott új bankok és egyéb épületek, létesítmények lepik el nem csak Szegedet, hanem az egész országot..
  Ez a bizonyos épület, ami egyébként nagyon szép lenne, ha lenne rá fordítva anyagilag, már nem tűzoltó laktanyaként funkcionál. Jó pár éve (nem is tudom pontosan már mióta) de a mentősök állomásaként szolgál. Mentőállomás egy omladozó épületben, de igencsak más felirattal...
  Vele mi lesz?
  Lehet volt már erről cikk a DM hasábjain, csak nem tudok minden egyes alkalommal itt lenni, de nem értem, hogy ez az épület miért van még mindig "magára hagyva", avagy meddig még??
  Hiszen központban van igencsak. Nem sokkal mellette meg új APEH székház, ami egyébként szép lett és nagyon jó, hogy felújították. Ámbátor a mentősök épülete nem érdemelné már meg ugyanezt? Főleg, hogy egy nagyon szép épületről lenne szó, csak ..gondolom sok pénz is kellene hozzá. Ehhez nem kapnánk segítséget az Uniótól? Csak közlekedésfejlesztésre kapunk? Vagy egyéb másra. Tényleg nem értem, nem vagyok ebben hivatott, azért is kérdem, meg amiket a fentiekben írtam. Az épületen lévő felirat engem már igencsak zavar, de lehet csak én vagyok ezzel így.
  A mentősök, tűzoltók nem érdemelnének meg annyit, hogy legalább tisztességes körülmények között legyenek elszállásolva, avagy úgy végezzék a munkájukat. És itt még csak egy csoportot soroltam a sok közül, akik mintha mindig várakozó listára lennének téve.
  De meddig?
  Elnézést, ha eltértem volna a cikk témájától.”
 • 35. macs 2010. november 22. 20:44
  „Liberation,
  megállsz a Klauzál téren szemben a Démász épületével, hátad mögött a Kossuth szobor. Jobbra nézel az Oroszlán utca sarkára, ott van. Egy érdekes szürkés zöld szinű épület, az első emeleten sarok erkéllyel és az alatt az AXA biztosító bejárata. Könnyű megismerni, mert most is építkeznek. Az épület a Kelemen utcán folytatódik az Aradi felé.”
 • 34. Liberation 2010. november 22. 20:37
  „Nagyon jó, nagyon!
  Örülök.
  Segítsetek! Abban, hogy pontosan melyik épületről van szó, hol lesz a szálloda?”
53 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kráter a nagyáruház előtt - 110 parkoló tűnik el a Dugonics tér körül

Folytatódik a szegedi belváros felújítása tavasszal. A város módosít az eredeti terveken. Tovább olvasom