Délmagyar logó

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 18°C | 27°C Még több cikk.

Hullámokban dugult be az új híd

Szeged - Tegnap reggel az első dolgunk az volt, hogy megnézzük, képes-e átvezetni a Tiszán a romániai vendégmunkások áradatától is megduzzadt autóforgalmat Makó felé az egyetlen működő szegedi híd, a Bertalan.
A vasárnapi gépkocsiözön ugyanis aggasztó előjelnek bizonyult.
Fél 8 és fél 9 között azt láttuk, hogy az Újszeged felől Szegedre tartó kocsisor viszonylag gyorsan halad, Románia felé azonban jóval nagyobb a forgalom. Az autósok gyakran a Szilléri sugárúti csomópont közepében ragadtak, mert nem értek át a piroson.

Később, 9 óra körül kikapcsolták a forgalomirányító lámpákat: munkatársunk szerint ekkor, a helyzet magaslatán álló rendőröknek köszönhetően megszűntek a dugók a Temesvári és a nagykörúton, viszont a kis utcákban feltorlódtak a járművek, mert nem tudtak besorolni a főáramba.

Egész nap ki- és bekapcsolták a jelzőlámpákat. Rendőrök segítettek az autósoknak. Fotó: Karnok Csaba
Egész nap ki- és bekapcsolták a jelzőlámpákat - rendőrök segítettek az autósoknak.
Fotó: Karnok Csaba

Délután 3 óra után is átkeltünk az újszegedi oldalra, majd vissza. A szegedi hídfőnél sárgán villogtak a lámpák, viszonylag jól haladtunk, araszolgatva mintegy 10 perc alatt értünk a Temesvári körútra. Itt szembesültünk a dugókkal, mivel működtek a lámpák, és a sok piros megfogta a kocsisort. Visszafelé is hasonlóképpen jártunk. Ekkor azonban már érezni lehetett a délutáni csúcs előszelét, és a szemből, Szegedről a hídra zúduló autókaravánt.

Olvasóink írták

  • 2. bo 2009. augusztus 04. 17:10
    „Azért arra kíváncsi leszek, hogy mikor kezdik a Bertalan-híd felújítását a "román áradat" miatt? Megvárják a Belvárosi-híd befejezését, vagy hamarabb!?:-)”
  • 1. Zsoltee0716 2009. augusztus 04. 12:56
    „"Az autósok gyakran a Szilléri sugárúti csomópont közepében ragadtak, mert nem értek át a piroson."

    Már, hogy a zöldön nem értek át az autósok és ezért ragadtak a csomópontba!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Emil bácsi 100 esztendős

Deszk - Simicz József polgármester, a képviselő-testület és a helyi nyugdíjasklub köszöntötte Petkov Emilt tegnap századik születésnapja alkalmából Deszken. Tovább olvasom