Délmagyar logó

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 14°C | 25°C Még több cikk.

Hummeres gázolás: Kenéz Imrének csak egy másodperce volt elugrani

Szeged - Végéhez közeledik Thomas Robert B., a hummeres gázoló ügye. Újra szakértők vizsgálták meg a tragédiáról készült felvételeket.

A védő a csütörtöki tárgyalás elhalasztását kérte az új, módosított szakértői vélemény miatt. Joó Attila tanácsvezető bíró azt mondta, a vádlott védelemhez való joga, hogy védője megfelelően fel tudjon készülni a védőbeszédre, ezért elfogadják a halasztást. A tárgyalás a nyári ítélkezési szünet után, ősszel folytatódhat.

Korábban írtuk:

Szőke Zoltán szerint csupán véletlen, hogy Kenéz Imre arra menekült, amerre a hummeros elindult.

Kenéz Imre családtagjai ajkukat rágva hallgatták a szakértői véleményt. Szőke Zoltán hangsúlyozta,  Thomas Robert B. látta Kenéz Imrét, és azzal is tisztában volt, ha gázt ad, elgázolja a rendőrt. Az ügyészi kérdésre megerősítette, szó sincs arról, hogy a gázoló ki akarta kerülni a rendőrt.

Búza János, az osztrák gázoló védője kérte, a szakértő számolja ki újra, mennyi volt a Hummer és a rendőr közötti távolság. Joó Attila bíró csak annyit kérdezett a szakértőtől: van ennek értelme? Szőke Zoltán szerint az újraszámolás semmin sem változtatna. „Nem hiszem, hogy valaha is kapok választ" – kezdte utolsó kérdését Búza János. Azt akarta megtudni, ha Kenéz Imre a sofőr felé mozdul, akkor is elgázolják-e. Szőke Zoltán igennel felelt.

Hummeres tárgyalás - sokadszor. Fotó: Segesvári Csaba (képgaléria)

A védő és a szakértő csatáját Kenéz Imre rokonai megdöbbenten hallgatták. A volt rendőr édesapja sem tudta szó nélkül hagyni a vitát.

Korábban írtuk:

– A Nemzetbiztonsági Szakszolgálat fotó és videotechnikai szakértője vizsgálta meg az áprilisban levetített felvételt – mondta Joó Attila tanácsvezető bíró a Hummer-ügy keddi tárgyalásán a Szegedi Törvényszéken. Hozzátette, azt is vizsgálták, mi történhetett S. Gábor rendőr és az autóban ülő Thomas Robert B. között.

A bíróság lejátszotta a szakértő által felnagyított, lassított videókat. Kenéz Imre párja szemét eltakarva, fejét lehajtva várta, hogy vége legyen a vetítésnek. A Hummert vezető Thomas Robert B., annak felesége érdeklődve figyelte a kiemelést. A szakértői vélemény szerint Kenéz Imre először a Hummer felé lépett, majd amikor az autó megindult, menekülni próbált.

Kenéz Imre párja szemét eltakarva, fejét lehajtva várta, hogy vége legyen a vetítésnek.

A bíróság újra meghallgatta Szőke Zoltán igazságügyi műszaki szakértőt. Tisztázták, Kenéz Imre balra próbált menekülni a nagy gázzal meginduló Hummer elől. – 3 másodpercig csak gurult a vádlott, majd a padlógázzal megindult – mondta Szőke Zoltán. Hozzátette, Kenéz Imrének alig több, mint 1 másodperce volt az autó elől elugrani.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Családtámogatás, elektronikusan

A Magyar Államkincstár a családokat segíti új szolgáltatásával. Tovább olvasom