Délmagyar logó

2017. 07. 22. szombat - Magdolna 20°C | 34°C Még több cikk.

Hundertwasser - diákoknak szuperkedvezménnyel

Pezseg az élet a REÖK-ben: ismét ellepték az ovisok és iskolások a kiállítótermeket. Jövő héten kivételes akcióval várja a diákokat a népszerű Hundertwasser-tárlat.
Újra izgatott gyerekzsivajtól hangos a REÖK: elkezdődött a tanév, és azzal együtt ismét várják a kiállításokra a kisebbeket és nagyobbakat a különböző múzeumpedagógiai foglalkozásokon. A több korosztályt váró, kedvezményes Gyerök Kör és az ingyenes, óvodásoknak szóló programok mellett most egy egyszeri akcióval kívánják becsábítani a népszerű Hundertwasser-tárlatra a fiatalokat.

Szeptember 13-a és 18-a között az általános és középiskolás diákok mindössze 250 forintért válthatnak jegyet, diákigazolványuk felmutatása ellenében az idei év nagy szegedi képzőművészeti durranásának is nevezhető kiállítására.

Egy népszerű Hundertwasser-kép a kiállítás anyagából: Machu Picchu szemei.
Egy népszerű Hundertwasser-kép a kiállítás anyagából: Machu Picchu szemei.

A látogatók körében hihetetlen népszerűségnek örvendő, csaknem száz alkotás – amelyek közt megtalálható a Hundertwasser Biblia is a litográfiák, plakátok és porcelánok mellett – már csak két hétig látogatható, így a tanulók még az utolsó pillanatban csíphetik el a zseniális osztrák művész izgalmas fantáziájának szüleményeit.

A REÖK már a Facebookon is

Kiállításokra és programokra szóló nyereményjátékokkal, friss fotókkal, háttérinformációkkal várja a lájkolókat a REÖK Facebook-oldala, amelyen ezen a napon kétszer is – 11 és 15 órakor – lehet Hundertwasser-belépőket nyerni.

A látogatók legkülönfélébb rétegeinek szívét és intellektusát szólítja meg ez a hallatlan elképzelésekkel, így például az ablakhoz való joggal előrukkoló bohém figura. A nagyszülők unokáikkal, a tinédzserek szinte csapatostul érkeznek a REÖK második szintjére.

„Borzasztó érdekesnek tartom, hogy Hundertwasser szerint, ha kihajolok az ablakomon, amíg a kezem elér, olyanra festhetem a házam, amilyenre én akarom" – árulja el Antall Virág, harmadikos gimnáziumi tanuló az egyik kiállítóteremben, miközben alig akar elmozdulni a művész egyik jelentős képe elől, annyira tetszik neki az elképzelés. „Nekem az tetszik, ahogy a fákat a tetőre ülteti, Szegeden is el tudok képzelni ilyesmit" – teszi hozzá a vele az alkotások közt barangoló Kecőh Dávid.

Tárlatvezetésekre, múzeumpedagógiai foglalkozásokra lehet jelentkezni nemcsak a Hundertwasseren, hanem a gazdag, kortárs anyagot bemutató Bodnár-gyűjteményen is. A lelkes diákok akár rajztanáraikat is rábeszélhetik egy exkluzív, REÖK-ben tartott rajzórára. A programokkal kapcsolatban a reok.hu ad tájékoztatást.

(x)

Olvasóink írták

  • 1. Zotty 2011. szeptember 10. 22:52
    „Az Andy Warhol csalódást keltő kiállítása után soha többet nem tudnak becsábítani a REÖK-be.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csongrád megye tovább erősíti rendezvényszervező cégét

Iskoláit, kórházait biztosan átveszi az állam, sikeres rendezvényszervező vállalkozását azonban legszívesebben nem adná oda a megyei önkormányzat. Tovább olvasom