Délmagyar logó

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 4°C Még több cikk.

Hungarikumok és nemzeti értékek a Móra-múzeumban

Szeged - A nemzeti értékek és hungarikumok szerepéről, az értéktár-rendszer kialakításáról, valamint a megyei és városi értéktárak működéséről tartanak előadást a Móra Ferenc Múzeumban.
Országgyűlési rendelet alapján jöttek létre a különböző értéktárak és értéktár-bizottságok az elmúlt hónapokban országszerte. A szervezetek célja, hogy összegyűjtsék nemzeti értékeinket határon innen és túl, és kifejezzék a magyarság összetartozását. Az összegyűjtött értékekből kerülnek majd ki a hungarikumok és a Magyar Értéktár elemei.

Az elmúlt hónapokban megalakult a Csongrád Megyei Értéktár és a Szegedi Értéktár Bizottság is. A szervezetek működéséről, az értékek gyűjtéséről, a hungarikummá válás folyamatáról tartanak előadásokat „Hungarikumok – Nemzeti értékek" címmel a téma szakértői a Móra Ferenc Múzeum dísztermében október 28-án, hétfőn délután fél 5-kor.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jelentkezett a Retek utcai napóra tervezője

Korábbi cikkünk nyomán jelentkezett a Partiscum Csillagászati Egyesületnél a Retek utca 8–10. szám alatti tömbbelsőben lévő, nemrég újra felfedezett horizontális napóra tervezője és kivitelezője. Tovább olvasom