Délmagyar logó

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -4°C | 3°C Még több cikk.

Hűségeskü Nandafalván

Nandafalva - A boldogságot bármely országban, bármely kultúrában meglelhetjük – beszélt érzéseiről az indiai születésű 31 éves Nellai C. Subramaniam, aki Los Angelesben él, és üzleti elemzőként dolgozik.
– A boldogságot bármely országban, bármely kultúrában meglelhetjük – beszélt érzéseiről az indiai születésű 31 éves Nellai C. Subramaniam, aki Los Angelesben él, és üzleti elemzőként dolgozik. Azért utazott Magyarországra, hogy „oltár" elé vezesse szerelmét, a 26 éves szegedi rajztanárnőt, Nagy Editet a nandafalvai kis hindu templomban. Nellai szülei most járnak először Európában. Edit Nellai édesanyjától kapta gyönyörű, arany díszítésű selyem esküvői ruháját, vagyis száriját, amelyet egyenesen Indiából hozott. A menyasszony három lánytestvére és édesanyja szintén zöld, piros színekben pompázó szárit viselt a tegnap délelőtti esküvőn.

A család és a barátok izgatottan figyelték az egzotikus, hagyományos indiai esküvőt, mely egy égő máglya körül zajlott. A magyar, angol és szanszkrit nyelvű szertartáson virágokat, gyümölcsöket, fát és gabonát áldoztak. Összekötött ruhában, érdekes feladatokat teljesítettek a fiatal jegyesek, így bizonyították az élet nehézségeivel ezentúl együtt birkóznak meg.

A magyar, szanszkrit és angol nyelvű szertartáson gyümölcsöket és gabonát áldoztak. Fotó: Frank Yvette
A magyar, szanszkrit és angol nyelvű szertartáson gyümölcsöket és gabonát áldoztak.
Fotó: Frank Yvette

A vőlegény speciális porból vörös pöttyöket festett Edit homlokára és karjaira: Indiában ez a házasság jelképe. Néhány napon belül a fiatalok hagyományos viseletben, fehér ruhában és fekete szmokingban a szegedi városházán is örök hűséget fogadnak, majd Amerikában folytatják közös életüket.

Olvasóink írták

  • 2. tanyasi zsolt 2008. augusztus 20. 12:29
    „Jól néz ki, hányan votatok?
    ingyenyes vót?
    naranarayana ki jay!”
  • 1. Jóska 2008. április 18. 13:12
    „Csodaszép esküvő lehetett, jó hogy van hindu templom Magyarországon!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pár év múlva nem lesz fizikatanár

Szeged - A végzős középiskolai fizikatanárok száma évről évre rohamosan csökken, még a többi… Tovább olvasom