Délmagyar logó

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 27°C Még több cikk.

Hússzor több igénylő, mint lakás

A közelmúltban meghirdetett harminc szegedi önkormányzati bérlakásra 719 igénylő jelentkezett. A pályázati anyagokat tartalmazó borítékokat közjegyző jelenlétében bontották föl. Eredményhirdetés október 26-án lesz.
Közjegyző jelenlétében, a szabályok szigorú betartásával bontották föl a Szegedi Ingatlankezelő és Vagyongazdálkodó (IKV) Rt.-nél a közelmúltban meghirdetett lakáspályázat anyagait. Amint arról többször is hírt adtunk, a lépcsőzetes lakáshoz jutási program részeként ötven önkormányzati lakásból költöztek komfortosabb vagy nagyobb bérleménybe a lakók. A megüresedett lakásokból harmincra pályázatot írt ki az IKV. Molnár Edit lakás- és helyiséggazdálkodási irodavezető tájékoztatása szerint összesen 719 pályázati anyag érkezett meg határidőre.

A borítékbontás után minden dokumentumcsomaghoz iratjegyzék készül a pályázatokhoz mellékelt dokumentumokról (jövedelemigazolás, anyakönyvi kivonat stb.). Ezután megnézik, szabályosak-e a beküldött anyagok: többek között vizsgálják az igénylő jogosultságát is. (A föltételekről a pályázati anyagokban részletesen tájékoztatták az igénylőket.) Következik a pontozás, amelynek rendszerét ugyancsak ismerik a pályázók, így akár maguk is kiszámolhatták, hány pontra van esélyük.

A tapasztalatok szerint föltehetőleg most is lesznek, akik nem felelnek meg az előírt követelményeknek. Őket levélben értesítik az eredményről. Az elutasított pályázók megnézhetik az értékelést.

A 719 anyag földolgozása időigényes: csupán a borítékbontás és iratjegyzék-készítés legalább két napig tart. Ezért kell várni az eredményhirdetésre október 26-áig. Az IKV Rt. Dáni utcai központjának ebédlőjében tudják meg a jelentkezők, kiknek jut a harminc bérlakás.

A megüresedett ötven lakásból a pályázat után maradó húszra nem írnak ki pályázatot. Néhány lakás bontásra ítélt házban van, a többi Székely sori és Kereszttöltés utcai garzon. Utóbbiak bérleti jogát kérelem benyújtásával lehet megszerezni. Az igénylés szabályairól az IKV Rt. ügyfélszolgálatán tájékoztatják az érdeklődőket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Veszélyes úton járnak az öthalmi gyerekek

A közútkezelő hozzájárulása nélkül helyezték át Öthalomnál a buszmegállót a rendkívül forgalmas… Tovább olvasom