Délmagyar logó

2017. 11. 21. kedd - Olivér 1°C | 8°C Még több cikk.

Húszéves a Pavane táncegyüttes

Szeged - Több százszor lépett már fel itthon és külföldön a Pavane táncegyüttes és a Szegedi Majorette Csoport – fennállásuk huszadik évfordulójára jubileumi műsorral készülnek.
– A Pavane táncegyüttes és a Szegedi Majorette Csoport fennállásának huszadik évfordulóját ünnepli idén. Ebből az alkalomból jubileumi előadásokat tartunk, amelyek összegzik az elmúlt két évtizedet – mondta el lapunknak Lázár György együttesvezető. A Pavane táncegyüttes 1992-ben alakult azzal a céllal, hogy az elmúlt korok elfeledett báli táncait felelevenítse, és megismertesse a mai kor emberével. A műsorok a reneszánsz, a barokk, a XIX. századi báltermi táncok, a nemzeti romantika magyar báli táncainak szépségét, ezen korszakok hangulatát mutatják be. A korabeli táncokhoz korhű zenei anyagot és jelmezeket használnak. A táncosok szerepeltek már várjátékokon Egerben, Hollókőn vagy Cseszneken, felléptek számos történelmi seregszemlén itthon és külföldön, a szegedi rendezvényekről sem hiányozhatnak. Láthattuk már őket a hungarikumfesztiválon, de az idei borfesztiválon is fellépnek.

A Szegedi Majorette Csoport húsz évvel ezelőtt L&D Majorette Csoport néven alakult meg – Szegeden elsőként. Közel két évtized alatt több száz lány fordult meg Lázár György óráin, és sajátította el a kecses mozgást, tett szert magabiztos fellépésre. A koreográfiák között szerepelnek hagyományos fúvószenekari, valamint modern hangvételű, lendületes produkciók is. Eszközhasználatuk sokoldalú: mazsorettbotot, sétapálcát és zászlót is használnak fellépéseiken.

A Szegedi Majorette Csoport előadása június 2-án, 19 órakor kezdődik a Ságvári Endre Általános Iskola tornacsarnokában. A Pavane Történelmi Táncegyüttes bemutatója pedig június 9-én, 19 órakor lesz a kisszínházban. A műsorhoz a régi tagok jelentkezését is várják.

Olvasóink írták

  • 2. Annie91 2012. május 14. 14:38
    „Ahogy mondani szokás: Ha egy lakatot minden kulcs kinyit, akkor az egy vacak lakat, de ha van egy kulcs ami minden lakatot kinyit, az király kulcs.;-)”
  • 1. csocsoszan20 2012. május 14. 10:48
    „Ismerem az együttes munkáját, nagyra becsülöm Lázár Gyuri emberségét, szakmai alázatát és hatalmas energiáját! Szívből kívánok Neki és az együttesnek legalább még 20 évet!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Örkény-centenárium a Tótékkal a Pinceszínházban

Örkény István születésének centenáriumához kapcsolódva tűzte műsorra a Szegedi Pinceszínház a Tótékat. Tovább olvasom