Délmagyar logó

2018. 11. 17. szombat - Hortenzia, Gergő 0°C | 9°C Még több cikk.

Húszfős Sagemcom kutatási központ jön

Szeged - A Sagemcom és partnerei által ,,okos város" koncepciója azt célozza, hogy tudatosan alkalmazzák a megújuló energiaforrásokat a helyi igényeknek megfelelően, megteremtve a termelés és felhasználás egyensúlyát.
Az energiagazdálkodásban magasabb szintű és olcsóbb szolgáltatásokat tesz lehetővé az a fejlesztés, amire 2,481 milliárd forint összköltségű kutatás-fejlesztési projektet indít közösen a Sagemcom Magyarország Kft., a szegedi egyetem, a Pannon Egyetem és a YAZOO-Systems Kft.

Az együttműködés 1,634 milliárd forint vissza nem térítendő támogatással valósul meg. Szegeden egy 20 fős kutatási központot is létrehoznak.

A Sagemcom és partnerei által „okos város" koncepciója azt célozza, hogy tudatosan alkalmazzák a megújuló energiaforrásokat a helyi igényeknek megfelelően, megteremtve a termelés és felhasználás egyensúlyát. A projekt lehetővé teszi, hogy az elmaradott, külvilágtól elzárt, korlátozott elektromos áramhoz hozzáférő települések energiaellátottsága javuljon. A nagyvárosokban pedig növekedjen a mérés és elosztás hatékonysága. A projekt a tervek szerint három évig tart, előreláthatólag 2020 szeptemberében fejeződik be. A konzorcium 12 új munkahelyet teremt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Feldíszítették a gyermekklinikát

Immár ötödik alkalommal öltöztetik karácsonyi díszekbe a szegedi gyermekklinika falait, ezzel… Tovább olvasom