Délmagyar logó

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 3°C | 13°C Még több cikk.

Húszmilliárd forint jut turizmusra

Szeged - Csütörtöktől elérhetők a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség honlapján a turisztikai fejlesztéseket támogató pályázatok. A Dél-Alföld több mint 20 milliárd forintra számíthat.
Algyő, Csongrád, Hódmezővásárhely, Szeged, Szentes, Makó, Mórahalom is azoknak a pályázatoknak köszönhetően fejlesztheti fürdőit, amelyek feltételei ma már elérhetők a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség honlapján. A Dél-Alföldnek 20,3 milliárd forint jut, a régiók közül ez a térség költhet legtöbbet turisztikai célokra. Ujhelyi István, az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium államtitkára szerint a legkoncentráltabb turisztikai csomag valósulhat meg. Ekkora összegű fejlesztési forrás még nem összpontosult a turizmusban, ráadásul a tervezett beruházásokhoz ugyanilyen nagyságrendű magántőke társulhat. A beruházások munkahelyeket teremtenek, az önkormányzatoknak pedig adóbevételeket hoznak.

A Dél-Alföldre jutó több mint 20 milliárdra három címen lehet pályázni: 7,1 milliárdot az egészségturisztikai létesítményekre, 8,6 milliárdot a versenyképes turisztikai termék- és attrakciófejlesztésre lehet kérni, 4,6 milliárd forint a kereskedelmi szálláshelyek mennyiségének növelésére, minőségének javítására szétosztható keret. Olyan pályázókat is várnak, akik csak néhány millió forintot szeretnének elnyerni kisebb célokra, mint például egy horgásztó fejlesztése. A szegedi Aqualand projekt, amelyhez a Hunguest Hotels és az önkormányzat hárommilliárd forintos uniós pályázati pénzt szeretne elnyerni, nem ezekből a forrásokból juthat támogatáshoz. Az országban a ma megjelent pályázati csomag alapján összesen 86 milliárd forintból valósulhatnak meg turisztikai beruházások 2007–2013. között.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Esetszámhoz kötnék a mellrákműtéti ellátást

Szeged - Jövőre a szaktárca tervei szerint már csak ott végezhetnek daganatos emlőműtéteket, ahol… Tovább olvasom