Délmagyar logó

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 13°C | 22°C Még több cikk.

Húszmillió forinttal tartoznak a szegediek

A szegedi ingatlantulajdonosok egytizede nem fizeti az uniós és állami támogatással megvalósuló csatornázás önrészét. A csatornamű társulatnak már 20 millió forinttal tartoznak. A hatezer forintot meghaladó hátralékokat folyamatosan szedi be a városi adóiroda.
Már 20 millió forintra rúg a csatornázási önrészt nem fizetők adóssága Szegeden. A tartozás ijesztő tempóban nő: bő egy hónapja még „csupán" 8 milliós elmaradásról írtunk. Az uniós és állami támogatással megvalósuló beruházás 14 ezer ingatlant érint a városban. A lakossági hozzájárulás összegyűjtésével megbízott Szegedi Csatornamű Társulat adatai szerint az ingatlantulajdonosok egytizede halmozott föl több-kevesebb hátralékot.

Somogyi Irma, a társaság pénzügyi vezetője elmondta: félévente nézik meg, hogy fizetnek-e az ügyfelek. Ha ugyanis valaki megfeledkezik a Lakáskasszával kötött szerződés szerint havi 1250 forintos részlet befizetéséről, az összegyűlt adósság fél év alatt éppen meghaladja a 6000 forintot, ami már adóhátraléknak számít. Erről először levélben értesítik az ügyfelet, s ha a megjelölt határidőre sem fut be a pénz, az ügy a polgármesteri hivatal Huszár utcai adóirodájára kerül.

A lakossági önrészt a csatornamű társulat hitel fölvételével előlegezi meg. Erre az évre 970 millió forint hitelt vettek föl. Somogyi Irma arra biztatja a fizetési nehézségekkel küszködőket, hogy ne várják meg a hátralék fölhalmozódását, hanem időben kérjenek haladékot a társulat Széchenyi tér 5. alatti irodájában, ahol hétfőn és szerdán, délután 2 és 5 óra között várják az ügyfeleket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Igazoltan maradtak távol

Kalmár Ferenc MKDSZ-es önkormányzati képviselő maradt a legtöbbször távol a szegedi közgyűlés… Tovább olvasom