Délmagyar logó

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 17°C | 26°C Még több cikk.

Huszonötmilliót raboltak el a baktói házból

Szeged - Információink szerint huszonötmillió forintot raboltak el tegnap reggel egy baktói házból. A támadók hajnalban törtek rá a sértettekre: egy fegyvernek látszó tárggyal kényszerítették őket a pénz átadására, majd a férfit jól helybenhagyták. Az Alkotmány utcában félnek a feketén valutázótól.
Brutális módon vertek össze egy középkorú férfit szerdán kora reggel szeged-baktói családi házában.

– A környékbeliekhez már fél 6-kor becsöngettek a rendőrök, kérdezve, hogy ki mit látott, de nem nagyon tudtunk segíteni. Hogy miért verték meg és rabolták ki? Mert feketén foglalkozik valutaváltással. Románok és cigányok rendszeresen járnak hozzá autóikkal. Legutóbb két éve rabolták ki, a maival együtt ez már legalább az ötödik hasonló eset. Nem értem, hogy az adóhatóság miért nem vizsgálódik ennél az embernél – értetlenkedett a megvert férfi egyik közeli szomszédja. Nevét a többi utcabelihez hasonlóan nem merte vállalni. Félnek az esetleges megtorlástól.

A szomszédok beszélnek, de nevüket nem adják. Fotó: Schmidt Andrea
A szomszédok beszélnek, de nevüket nem adják.
Fotó: Schmidt Andrea

A házból információnk szerint huszonötmillió forintot vitt el készpénzben két ismeretlen, feltehetően roma férfi. Úgy tudjuk, hogy a támadók pisztollyal vagy egy annak látszó tárggyal kényszerítették a házaspárt a pénz átadására.

– Két mentőautót és négy rendőrautót láttam a ház előtt kora reggeltől délutánig. A kilencvenes évek elejétől lakik itt a család. Már legalább tíz esztendeje valutaváltásból élnek. Korábban úgy megverte az egyik szomszédját, hogy az el is költözött az utcából. Másokat megfenyegetett, valakinek a kutyáját ölte meg. Ezért sokan félünk tőle – magyarázta egy utcabeli. Egy idős férfi azonban azt mondta: soha nem tud elég gyors lenni ahhoz, hogy a sértett ne előzze meg őt köszönésével.

Volt, aki úgy vélte: a férfi felesége otthon van, csak nem nyit ajtót. Mi nem láttunk mozgást a házban, kitartó csöngetésünkre senki nem felelt. Még a nagy testű, öreg kutya is beljebb húzódott az udvarba, miután fél órán át tébláboltunk a kapu előtt. Kisvártatva egy autó parkolt le a ház előtt, a kiszálló férfi valutát akart vásárolni. Csak csóválta a fejét, amikor meghallotta: „üzletfelét" megint kirabolták. Hogy miért jár hozzá? A városban ő váltja legjobban az eurót.

Az Alkotmány utcában mindenki jól ismeri a sértett férfit és családját. Fotó: Schmidt Andrea
Az Alkotmány utcában mindenki jól ismeri a sértett férfit és családját.
Fotó: Schmidt Andrea

A környékbeliek megemlítették, hogy a férfi szülei korábban rendőrök voltak. Nem értették, hogyan üzletelhet valaki ilyen hosszú ideig valutával anélkül, hogy ne kerüljön szembe a törvénnyel. Úgy mondták, a legutóbbi rabláskor is alaposan helybenhagyták a férfit, akit tegnap előbb az új klinika sürgősségi, majd annak traumatológiai osztályára szállítottak.

Megtaláltuk, de nem akart beszélni a történtekről. Nem is nagyon tudott volna: szeme, szája és feje az ütlegektől annyira megdagadt, hogy szavát is alig lehetett érteni. A traumatológiai osztály egyik kórterme előtt feküdt, infúzió bekötve; szájában és fején a fertőtlenítő folyadék színe az alvadt vérrel keveredett össze.

Fantomkép a támadóról

Fantomkép a támadóról.
Fantomkép a támadóról.

A rendőrök forró nyomon indultak el a rablás után, és az egyik feltételezett elkövetőről sikerült fantomképet készíteniük. A rendőrség kéri: aki a képen látható személyt felismeri, vagy tartózkodási helyéről információval rendelkezik, hívja a 107-es, 112-es segélyhívót, vagy a Telefontanú 06/80-555-111-es számát.

Olvasóink írták

37 hozzászólás
12
 • 37. km86 2008. június 22. 13:51
  „Enyhén OFF, de öröm látni végre, hogy használja valaki az IQ Biometrix FACES for Law Enforcement fantomképkészítő szoftvert !
  Évek óta idegesített, hogy létezik jól működő, nem is túl drága interaktív eszköz ( amit akár az előadó is tud kezelni ,hiszen grafikai tudást nem igényel ) - de a médiában mindig kézzel rajzolt, - felismertetés szempontjából nem túl hatékony képekkel találkozhatott a földi halandó... - ( Remélem nem csak egy letorrentelt warez verzióval csinálták, hanem rendszerbe is állították ! :D )

  P.S.: Nem a rendőrségi rajzolóktól sajnálom a kenyérre valót, de hatékonysága végett akár egyszerűbb ( garázdaság, etc.) ügyekben is alkamazható lenne.”
 • 36. maci52 2008. június 21. 16:37
  „Ilyen Valutás Pistát a KO.büfében ajánlottak,illetve oda irányítottak,állítólag az 5 úton valahol Kecskésen is van,nem tán ő??”
 • 35. kakamilan 2008. június 19. 23:39
  „Teljesen el vagyok hülve a hozzászólások többségétől! Azért nehogy már megdicsérjük a sértettet! Én nem kívánom a vesztét sem, de nem véletlenül rabolják ki két évente! Ez a pénz, ami otthon volt nála, csak a váltópénz! Jó célpont minden rablónak, aki tudja mivel foglalkozik, az tudja, hogy nagy kp. van otthon! Az egy dolog, hogy mit szól ehhez az APEH, hisz nem titok, hogy miből él, de veszélyezteti a saját családját és az utcában lakókat is! Lehet, hogy csendes és igénytelen, de csak egyszer láss véletlenül olyat, amit nem kéne és te is bajba kerülhetsz! Persze annak könnyű védeni, aki nem a közvetlen közelében lakik és nincs kitéve a mindennapos "forgalmának" és a menetrendszerű két évenkénti rablásnak!”
 • 34. balazs_88 2008. június 19. 23:07
  „Mi a szarért otthon tarjta az 25 milliót??”
 • 33. ARIEL 2008. június 19. 22:44
  „Hidd el nekem,nagyon is azok mennek segélyekért akikről én beszélek. Tudom,hisz a környezetem tele van velük. Azok,akik,délután munka után kocsmába járnak,akik ott rohadnak nap mint nap a tv előtt,mert nekik minden mindegy,minden úgy jó ahogy van,esélyt sem lát,és nem is akar többet elérni az életében.De hidd el szorgalmasan dolgozom és becsületes nehéz munkával teremtem elő azt ami ma kell a megélhetéshez,és nyílván ezért nem kellett még soha de soha segéjekért mennem. Azt meg sajnos te nem érted,hogy az akire én gondoltam,hogy a lábát áztatja nem az átlag ember,hanem az aki elvitte más pénzét!Értelmezd a mondatokat kicsit jobban.”
 • 32. bokor 2008. június 19. 22:17
  „ariel! nem érted a lényeget vagy nem akarod érteni???!!!!nagyon lenézed a hivatalosan dolgozó embereket,valószinű te nem igy dolgozol!!!!feltételezem azért veszed védelmedbe ezt a szomszédodat mert hasonló módon keresed a kenyeredet!!!.nos aki nyolc órát dolgozik naponta az nem megy segélyért!!!!!aki feketén dolgozik az szokott munkanélküli segélyért,szociális segélyért,lakásfenttartási támogatásért,gázártámogatásért és a többiért ácsingózni!!!!nézz utána!!!! pedig látod 5x rabolták már ki a szegény védencedet 25 milliót tudnak tőle elvinni egy -egy ilyen alkalommal!!!!! ha egyáltalán igaz ez az összeg!!!!szorozd be ezt 5.-el!!!!!és lehet hogy veled együtt ő is járt segélyért,meg munkanélküli segélyért ??????? aki ennek a pénznek a töredékéért dolgozik becsülettel attól ennyi pénzt nem tudnak elrabolni!!!!!!és még kifizeti az ilyen feketézők helyett a tb.-jét is,meg az ő levont adójukból kapjátok az ilyen felfogású emberek a segélyeiteket is !!ugyhogy jobb lett volna ha hallgattál volna!!!!!!!!!!azok akik a tengerparton áztatják a lábukat nem azok a napi 8 órát dolgozó emberek akiket célba vettél!!!!!”
 • 31. Lemba 2008. június 19. 21:29
  „A kovetkezot javaslom a sertetteknek:
  1/ A csalad kedjen el onvedelmet tanulni. A leghatekonyabb a kyokushin kararte elveire epul,
  2/ szerezzenek be fegyverviselesi engedely, a fegyverek kozul a rovid csovu, shotgun a legmegfelelobb. Nem kell celozni csak loni, 70/100 toltenyt ajanlok.
  3/ Epitsenek minimum 3 m magas tegla keritest. Vakoltassak be es fessek le, hogy jo csuszos legyen. A tetejere dolgozzanak be uvegszilankokat.
  4/ Szereltessenek fel nagyfeszulsegu elektromos vezetekeket a keritas tetejere 800 mm magassagban,
  Belulrol a kerites tetejen huzzanak ki szoges drotot.
  5/ Minden ajtora es ablakra szereljenekfel vasracsot, minimum 12 mm vastag tomor negyszogszelveny legyen. Avasracsot heggesszek ra a falcsapra.
  6/ Szereljenek fel szirenat es villogot.
  7/ Minimum negy kutyat szerezzenek be, harom nagy kint egy kicsi, a jelzo kutya bent legyen. A harom nagy kutya fajtaja Rottweiler, Doberman, Pitbull, Rodeziai Richback, Mastiff legyen.
  8/ Ha megengedhetik maguknak fogadjanak fel magan biztonsagi ceget.
  Hat mi igy elunk. Joszerencset!”
 • 30. ARIEL 2008. június 19. 21:00
  „Hihetetlen számomra mennyire kivannak ettől a valutázástól egyesek!!!Valószínű ők azok az emberek,akik napi 8 óránál többet soha nem dolgoztak még, és akiknek a kezéből minden kiesik ha vége a munkaidőnek!Valószinű ők azok akik mindenféle segéjt hihasználnak,és a kölcsönöket,életük végéig törlesztik! Az az ember,aki ennyi pénzt összegyüjtött,nem gondolnám,hogy bűnöző,csak lehet a fontossági sorrend más volt az életében.Lehetnem járt nyaralni,nem volt fulos autója,sőt valószínű,nem dolce gabanaban,és armaniban jártak. És mégis akinek egy élet munkáját vitték el,ő a gazember,és lehet,hogy ebből a pénzből élte volne le nyugdíjas éveit,és nem az államra támaszkodva! Ja bocsi az a fasza gyerek,aki más verejtékén,lehet,hogy valamelyik tengerparton áztatja már a lábát!!!! ezez vagyunk mi magyarok!!!!!!! szégyen!”
 • 29. böröc 2008. június 19. 20:57
  „Sz.lány !Jó lenne ha nem szekálná őket mindenki, hiszen borzasztó traumát éltek át. Hagyja mindenki békén őket! hogy oda ne rohanjak!!!!!szegény, világ legártatlanabb feketén valutázója!!!!! a csalónak csalók a barátai is!!!!!zsák és foltja!!!!!min csodálkozol????!!!!én csak azon csodálkozom amin a többi normális hozzászóló,hogy hol van az APEH?????????????!!!!!!!!!!!!mennyi adót perkált le eddig ez a szegény drága jó ember???????????????? akivele egy követ fujj az nyilván hasonszőrű vele!!!!!!!!!HOZZÁJUK is el kellene látogatni az APEH-nek,nyilván ugyanazt üzik mint a védencük!!!!!!én egy cseppet sem sajnálom!!!!!!!és nem is irigylem,mit kellene irigyelni mégis?????? tán a megruházást?????????”
 • 28. asdfasdf 2008. június 19. 19:43
  „Sz.lány, én nem ismerem, csak olvastam a cikket, akkor végül is "feketén valutázó" a sértett vagy sem?”
 • 27. Sz.lány 2008. június 19. 17:11
  „Régóta ismerem a sértetteket és egyesek olyanokat írnak amin teljesen felháborodok. Nem cigány senki a családban. Nem isznak, nem dohányoznak és nem balhéznak. A megjelent cikk is iszonyatosan felbosszantott.
  Jó lenne ha nem szekálná őket mindenki, hiszen borzasztó traumát éltek át. Hagyja mindenki békén őket!”
 • 26. asdfasdf 2008. június 19. 14:37
  „25! Hát kb.!”
 • 25. anonimus 2008. június 19. 14:18
  „ez szerintem majkel dzsakszon!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 24. Fehér 2008. június 19. 13:09
  „Amig nem tudják hogy ki vagy kik voltak miért kell cigányozni. Az az igazság találkoztam én már gerinctelen fehérrel is meg tisztességes cigánnyal is miért kell állandositani rögtön. mind a kettö közt van ilyen is meg olyan is.”
 • 23. ukkmukkfuck 2008. június 19. 12:52
  „kedves fehér!

  ez az ember 20 éve ebből él. soha nem csapott be senkit és tényleg sokat dolgozott. nincs autója, egy szar házban él, nem járt nyaralni és elég keveset ad a ruházatára is. hülye? lehet, de az magánügy. a szomorú az, hogy kirabolnak valakit és a sok primitív bunkónak az az első, hogy a sértettet támadja.
  egyik humorherold alant még idézőjelbe is tette a sértett szót.
  olvtársak szerint a támadónak nagyobb bűne az, hogy cigány mint maga a tette.
  elég gáz.....”
 • 22. Fehér 2008. június 19. 12:44
  „Kedves ukkmukkfuck!
  Erre az emberre sem mondom,hogy megérdemelte mert aljas dolog amit csináltak vele, de aki ilyen "tisztességes" az engem is megtanithatna egy két dologra. Igen tudom hogy ez a szerencsétlen ember napi 2-órát alszik 3-at a családjával tölt mert ugyebár család centrikus és ezen felül legalább 50órát dolgozik tisztességessen, azért tud ennyit diolgozni mert mindig egy pár órával hamarabb kell mint az átlag ember. Ja és marhára sporól nem iszik, nem cigizik, nem kávézik, nem eszik, és valoszinű levegőt sem mert sokba kerűl.”
 • 21. Való dolog 2008. június 19. 12:39
  „Tisztelt Ukkmukkfuck!

  Nem tévesztem össze senkivel. Nem tudom miért kért cigit, lehet, hogy rossz napja volt és enélkül nem tudott belékötni kamaszokba...olyan részeg volt, hogy 1 hét múlva simán köszönt az utcán ! Nem emlékezett rá, hogy lefújtam gázspray-vel (szerencsére). A keze be volt kötve még akkor is a panel ablak miatt.
  1995-ben történt.”
 • 20. dodó 2008. június 19. 12:27
  „Aki korpa közé keveredik, megeszik a disznók!
  Kérdésem: hogy-hogy le meri írni a DM: "feltehetőleg roma származásúak"? Jön majd a szélsőségesen magyargyűlölő, rasszista cigányügyi ombudsman a kállaikolompárernőke és lesz ejnye-bejnye!”
 • 19. ukkmukkfuck 2008. június 19. 12:09
  „kedves való dolog!

  vagy összetéveszted valakivel, vagy hazudsz. én is ismerem, életében nem cigizett, nem ivott.
  a kérdésed miszerint tisztességes embert, hogyan rabolnak ki többször is, eléggé jól rávilágít az életről kialakított sajátságos képedre. IRL egy nagy balfasz lehetsz. és irigy.”
 • 18. Való dolog 2008. június 19. 11:54
  „17!
  Nem cigány, de eléggé köztük forog. A 90-es évek közepén a klauzál tér egyetlen fehér (valutázó) embere volt.

  Volt amikor 5 kuvaszuk volt. Nem azért mert féltek, szeretik a kutyákat.”
37 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csongrád megye is szeretne új határátkelőt

Szeged - Tíz éve szeretnék elérni az ásotthalmiak a vajdasági szomszédokkal közösen, hogy… Tovább olvasom