Délmagyar logó

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -3°C | 4°C Még több cikk.

Hűtlen kezelés gyanúja miatt nyomoznak

Tiszasziget - Nyomozást rendelt el hűtlen kezelés gyanúja miatt az ügyészség Tiszaszigeten. A névtelen feljelentők szerint az önkormányzat tulajdonában lévő sporteszközöket a település egyik vállalkozása adja bérbe, amivel vagyoni hátrányt okoz.
Hűtlen kezelés gyanúja miatt „Tiszaszigeti lakosok csoportosulása" aláírással tettek névtelen feljelentést a Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészségen. A feljelentők ennek másolatát lapunknak is elküldték, a nevüket nem akarták vállalni, mert félnek az esetleges retorzióktól.

Levelük szerint az önkormányzat tulajdonában lévő rendezvénysátrakat, quadot, íjászfelszerelést és kajakokat a helyi Eu-Road 2004 Kft. adja bérbe nyilvános árlista alapján a településre látogatóknak. Ezeket az eszközöket – írják – az önkormányzat pályázaton nyerte.

A feljelentők szerint ezért megvalósul a hűtlen kezelés esete, hiszen a különböző bérbeadásokból befolyt összeg az Eu-Road Kft. bevétele lesz, ami miatt az önkormányzatot vagyoni hátrány éri. A turisztikai szolgáltatások értékesítésével foglalkozó vállalkozás kültagja Ferenczi Ferenc tiszaszigeti polgármester, aki a feljelentők szerint a sporteszközöket sajátjaként őrzi lakásában.
 
A bérelhető kajakokat a tiszaszigeti polgármesteri hivatal emeletén tárolják. Fotó: Schmidt Andrea
A bérelhető kajakokat a tiszaszigeti polgármesteri hivatal emeletén tárolják. Fotó: Schmidt Andrea

A névtelen feljelentés alapján a Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség nyomozást rendelt el hűtlen kezelés gyanúja miatt ismeretlen elkövetővel szemben – tájékoztatott Szanka Ferenc. Az ügyészségi szóvivő közölte, hogy a nyomozást a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság folytatja le, amelynek határidejét a járási ügyészség április 13-áig meghosszabbította. A CSMRFK Sajtószolgálata az ügyben a nyomozás érdekeire hivatkozva további részleteket nem akart közölni.

Ferenczi Ferenc tiszaszigeti polgármester visszautasítja a névtelen feljelentésben foglaltakat. – A kajakok és a rendezvénysátor valóban az önkormányzat tulajdona. Ezeket a hivatal emeletén őrizzük – mutatta meg a vízi járműveket és a hozzá tartozó mentőmellényeket. Azt mondta, hogy a sátrat tavaly kétszer bérelték ki külsős rendezvényekre, ezek számláit, a kapcsolódó banki bizonylatokat elküldték a nyomozóhatóságnak.

– A többi sporteszköz, így például a quad és az íjászfelszerelés nem az önkormányzat, hanem az Eu-Road 2004 Bt. tulajdonát képezik. Tiszaszigeti rendezvényekre ezeket az eszközöket az elmúlt években sokszor díjmentesen ajánlotta fel a cég. Polgármesterként már többször találkoztam névtelen támadással, pedig a kölcsönös tiszteleten alapuló párbeszéd lenne a helyes és követendő irányvonal – mondta Ferenczi Ferenc.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dizájnerdrogok a sötét oldalról

Designer drogok - a sötét oldal kémiája címmel tart előadást Csesztregi Tamás. Tovább olvasom