Délmagyar logó

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 27°C Még több cikk.

I Love Szeged: Ufók a 60 Y-os buszon

Szeged – Üldözés a Kárász utcán, sörözgető földönkívüli és fél tucat unatkozó tinédzser. Súlyos.
Néhány napja töltötték fel a YouTube-ra az I Love Szeged című „mestermunkát". A 9 perces thriller bámulatosan fordulatos, de nincs ember, aki megmondaná, hogy miről is szól. Az I Love Szeged kissé csalóka, hiszen a Tisza-parti város iránti szeretet a címmel együtt véget is ér.

A lényeg: egy biciklis fiút a városon keresztül üldöznek az ufók, akik bár csészealjjal érkeztek, minden gond nélkül utaztak a szőregi 60 Y-os buszon. A hajszában végelgyengülésben kileheli a lelkét az egyik idegen, éppen a Dóm ikertornyainak tövében. Szóval, ez az I Love Szeged.

I Love Szeged

Olvasóink írták

 • 19. Tamara[fk.testvér] 2009. június 29. 17:30
  „Tisztelt szerkesztő!

  Talán nem is a fiatalok unatkoztak,amikor a film készült,hanem maga, amikor cikket írt egy ilyen témáról. Teljesen megértem,hogy nem tüntetik fel az ön nevét, mert egy ilyen (számomra nem tetszetős) cikkel én sem büszkélkednék.Már az első mondata nem tiszta...A fél tucat UNATKOZÓ tinédzser szerintem közel sem felel meg az igazságnak.Az a pár fiatal aki a filmet készítette, a YouTube-on is feltüntette (amit maga nem túl alaposan figyelt meg) , bár angolul,de ott van , hogy a Deák Ferenc Gimnázium médiatagozatos osztályának a kötelező feladata ez a projekt elkészítése volt. A következő bajom az lenne, hogy a "súlyos", az talán maradjon meg személyes megjegyzésnek,ugyanis itt nem kritizálni kellene a gyerekek munkáját,hanem csak szót ejteni róla,sem pozitívan, sem pedig negatívan. Ami még kis hiba, talán szóra sem érdemes,de ha már a színészeket ennyire kikritizáltuk,akkor ezt is megemlítem.Nem tudom,hogy azt a részt, amikor a YouTube-on nem figyelte meg ,hogy valójában mi célja is van a filmnek, az azért volt,mert nem érti az angolt, vagy mert nem figyelt oda eléggé.Bár én az elsőre tippelnék,mert ha tudna angolul,azt is tudná, hogy az U.F.O. mit jelent. Tájékoztatom, hogy a földönkívüliek állítólagos "járműve" az úgynevezett U.F.O.-Azonosítatlan repülő tárgy...Tehát a kettő közel sem ugyan az.A következő,hogy : "...Nincs ember, aki megmondaná, hogy miről is szól." : ezt szerintem veheti egyes számban , mert vagyunk itt többen is,akik értik a lényegét.Az pedig elég ciki,hogy szegedi létére összekeveri a 2-es és a 60 y-os buszt,ráadásul a főfasort sem ismeri meg.

  Át is váltanám a hangulatot,ugyanis azért megdicsérendő, hogy nem hagyta hidegen a kisfilm.Ezért is a csapat nevében szeretnénk megköszönni, hogy itt lehettünk,és hogy ennek köszönhetően nőtt a nézettség is.

  Köszönettel : az egyik földönkívüli és testvére.”
 • 18. sz.kathy 2009. június 28. 21:22
  „Én ismerem ezt a filmet.
  Média tagozatos házi feladat volt. Kezdőktől egyáltalán nem rossz.

  A történet lényege, hogy I Love Szeged grafitit akar készíteni egy srác, amit a "földönkívüliek" megakadályoznak.
  A házifeladat lényege, hogy Szeged bizonyos részeit egy egyedi film keretében be kellett mutatni.
  Használni kellett a tanult technikákat.
  Szóval szuper lett - ismerve az előzményeket és a ráfordított időt és technikai lehetőségeket.

  A busz száma nem stimmel, nem 60Y-os volt és nem szálltak fel rá (de ezek szerint jól sikerült a filmtrükk)
  Kíváncsi vagyok ki a cikk írójára, érdekes lett volna azt is tudni.

  Minden film lényege, hogy valamiféle érzéseket, véleményeket váltson ki a nézőkből. Ezek szerint ezt a feladatot is jól megoldották.

  A youtube egy nyilvános hely, furcsa dolgokat töltenek fel, ezek közül ez a film sem lóg ki.”
 • 17. chad 2009. június 26. 22:18
  „Ja, még annyi, hogy nekünk alapjába véve nem a színészkedés a dolgunk. és a forgatókönyvre a magyarázat már le lett írva előttem pár kommenttel. Azért kösz, HK.”
 • 16. chad 2009. június 26. 22:08
  „Nekem tetszett.
  No meg csinálni sem volt utolsó ;)
  Egyet értek, hogy lehetne komolyabb híreken is dolgozni, de ha már ezen elindul a mindenkit-mindenki-feljelent téma és a szerző osztása, hogy az nem 60Y, hanem 2 (ami tényleg 2-es volt, ráadásul a harmadik, amit sikerül tűrhetően felvenni) akkor nem is érdemes komolyabb fába vágni a fejszét.
  Szerintem ezen kéne dolgozni.
  A kritikát köszönjük.”
 • 15. HK 2009. június 26. 13:27
  „Jó volt srácok, de a média tanároroknak javaslom, hogy egy ilyen feladat előtt, vagy úgy egyáltalán némi színészmesterségről, dramaturgiáról alapszinten beszélgessen el a diákokkal. Esetleg beszéljétek meg együtt a forgatókönyvet. Talán akkor nem fogja úgy érezni az akcióhős, hogy ténylegesen kockáztatva MÁSOK és persze saját maga biztonságát tud csak egy általa kigondolt (kis híjján szuicid) szerepnek megfelelni, amiben lássuk be, akad némi javítanivaló.
  Nagyon szeretem az abszurdot, (A jó rész szerintem ahogy ül a két hülye a megállóban...:))kívánok a bandának eredményesebb próbálkozásokat, a szándékot és a poénokat még kicsit csiszolják, remélem lesz majd belőle valami és nem negatív előjellel.
  (U.i.: Kamerás ember! Engem kevesebbért is lekapcsolt a zsernyák, és mit mondjak, igaza volt, szerintem a nyár felét töltsd egy jól eldugott vidéki gyóntatófülkében, és lehet, hogy megúszod.Pláne, hogy te szolgáltatod magad ellen a bizonyítékot...:))Azért hajrá fiúk...!!!És mi is szeretjük Szegedet.”
 • 14. Dittike 2009. június 26. 12:00
  „Jah,és a Fő fsr-on még mindig a 2es busz jár...XD”
 • 13. Dittike 2009. június 26. 11:59
  „Nekem tetszett!! Egyébként youtube.com-on is fel van tűntetve,h a Deák F.Gimn. tanulói csinálták Ja,és miért idióták? Mert megcsinálták az iskolai feladatot média órára?”
 • 12. csicsoka 2009. június 26. 11:39
  „Kedves nagyon tájékozott szerkesztő!

  ez a film nem unatkozásból készült,hanem a DFG-ben az idei média projekt készítési feladatnak ez kellett hogy a címe legyen: Szeretlek Szeged. Továbbá,a filmnek nem kellett Szegedről szólnia úgy mint a Párizs Szeretlek című film sem Párizsról szól...A lényeg hogy nagyon sok ilyen rövidfilm készült és egyik sem azért mert unatkoznak a szegedi fiatalok,tehát lehet hogy még ezen kivűl is fog találni a szerkesztő ilyen ,szerinte súlyos,filmeket. De azért kíváncsi lennék egy olyan filmre is amit a kedves szerkesztő forgat és vág össze....Biztos Oscar díjat nyerne...
  ennyi”
 • 11. morzso 2009. június 26. 10:11
  „Nagy poén lett volna ha éppen a piroson áthajtó "UFO"-któl menekülő fiatalembert elcsapja egy autó .... biztos másképp vélekednél róla .... mellesleg értemé én a poént meg minden, de ezt bárhonnan is nézem, felelőtlenség ilyet csinálni ..... mellesleg éljen az alternatív kultúra, mindaaddig amíg nem látok hdról leugró embereket és nagy forgalomban piroson áthajtó gyerekeket .... :)”
 • 10. Olvasó23 2009. június 26. 08:33
  „Az árvízi emlékműnél mindig is vannak fiatalok akik isszák a jó kis koccintós borukat..egyszer azon mosolyogtam jót mikor az egyik (rocker stílust utánzó) lányka megpróbált felmászni az emlékműre, a felugrás még ment, aztán előredőlt és szépen beverte a buksiját......hát igen. :) Viszont ezzel a "piroson áthajtás" stb dologgal nem értek angyon egyet, hiszen akkor a leghíresebb filmeket is milliókra kéne büntetni a gyorshajtás, piroson áthajtás, gyalogos útra menés stb miatt :D ez csak egy poén. Szegeden nem is történik semmi egyéb, hogy csak ezeket tudják írni? :) Tegnap láttam villamosból hogy az egyik kisboltból bilincsen vezettek ki 2 cigány férfit. Ez nem hír? :) Vagy csak félnek, hogy ha leírják, akkor rögtön "szélsőjobbos" lapként könyvelik el őket? :)”
 • 9. fody2005 2009. június 25. 23:46
  „Ez nagy hír. De hogy még ezt se tudja a kedves cikk-író pontosan leírni, ugyanis az nem 60Y-os, hanem 2-es, a Fő fasoron... Tévedni emberi dolog, de ilyenről cikket írni nevetséges....”
 • 8. poiuz 2009. június 25. 23:45
  „nekem tetszett
  XDXDXD”
 • 7. maradando 2009. június 25. 23:12
  „A legjobb résznél elfogyott a film ? Önkormányzati támogatással a turisztikai alapokat képezve, lehetett volna finanszirozni az UFO-kat.”
 • 6. az_aki 2009. június 25. 22:47
  „moderálva”
 • 5. HackerSafe 2009. június 25. 22:35
  „moderálva”
 • 4. morzso 2009. június 25. 22:14
  „HA másért nem több rendbeli szabálysértésért fel lehetne jelenteni Őket ...

  1. Biciklivel a hídról a piroson áthajtás

  2. Kárász utcán biciklizés

  3. Zrínyi utcában egyirányú utcába hajtás és szintén biciklizés

  4. Árvízi emlékműnél, nyilvános helyen alkohol fogyasztás ... és szerintem be sem töltötték a 18 évüket ...

  Persze mindent a művészi szabadságért :)”
 • 3. klj_54 2009. június 25. 21:38
  „Szellemi árvízkárosultak!”
 • 2. misztral 2009. június 25. 21:24
  „Uborkaszezon?”
 • 1. face 2009. június 25. 21:05
  „Azt hiszem erre mondják,hogy-EZ GYÖP.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fiatalok kontra régiek – ma is tárgyal az MSZP

Szeged - A sajtóban csak fiatalok kontra régiek vitájának nevezett MSZP-s egyeztetés ma folytatódik,… Tovább olvasom