Délmagyar logó

2017. 03. 28. kedd - Gedeon, Johanna 2°C | 17°C Még több cikk.

Ideális körülmények a Vasváriban

Két hónappal a határidő előtt elkészült a szegedi Vasvári Pál Közgazdasági Szakközépiskola felújítása. A 280 millió forintos beruházásban új szárnyat is építettek a régi épülethez, és a teljes homlokzatot is újjávarázsolták.
A szegedi Vasvári Pál Közgazdasági Szakközépiskola 1968-ban költözött a zsinagóga szomszédságába, a Gutenberg és a Bolyai utca sarkára. Az épület rekonstrukciójára már kilenc évvel ezelőtt szükség lett volna, a homlokzatfelújítási tervek el is készültek, de az építkezés elmaradt. 2003-ban az önkormányzat elnyerte a 250 millió forintos címzett állami támogatást, amihez 30 milliót kellett a városnak hozzátenni.

A kivitelezést a szegedi Délépítő Rt. idén február 15-én kezdte el a Gutenberg utcai szárny belső felújításával. A tornaterem felszereléseit és a könyvtár 14 ezer kötetét az egykori Móricz Zsigmond-iskolába szállították.

– Együtt éltünk az építőkkel, egymást segítve dolgoztunk és tanítottunk – emlékezett a tavaszi hónapokra a tegnapi avatóünnepségen Siposné Gyuris Valéria igazgató. A nyári szünet első napjától, június elejétől az iskola – a pincétől a padlásig – építési területté vált.

A Bolyai utcai új épületszárnynak – melynek hasznos alapterülete 460 négyzetméter – terv szerint a jövő év február közepéig kellett volna elkészülnie, a kivitelező azonban két hónappal hamarabb végzett. Az udvar felől kialakítottak egy lépcsőházat, a földszinten vizesblokkok, büfé, zsibongó, raktár és trafóhelyiség kapott helyet. Az első emeleten és a tetőtérben két-két tantermet és szertárakat alakítottak ki.

A 304 nap alatt befejezett rekonstrukcióban megújult az iskola teljes homlokzata, korszerűsítették az épületgépészetet, a világítást, a villamoshálózatot, teljesen új informatikai rendszert telepítettek. Kicserélték a burkolatokat, és bővítették a könyvtárat. A pincében pedig, hogy az alagsori tantermeket is használni lehessen, megoldották a szellőztetést.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Félmilliós kártérítés Tóthéknak

Félmillió forintos kártérítést ítélt meg a strasbourgi bíróság Tóth László Sándornak és családjának.… Tovább olvasom