Délmagyar logó

2017. 07. 28. péntek - Szabolcs 15°C | 27°C Még több cikk.

Idegesítették a horogkeresztek

Szeged – Idegesített a helyzet. Nem tudtam a falra festett horogkeresztekkel azonosulni – kezdte a Csillag téri papírbolt tulajdonosa, Szivos Sándor.
A szeghalmi születésű férfi négy éve költözött Szegedre, azóta üzemelteti a Retek utca és a Szilléri sugárút kereszteződésében lévő papír-írószert. Az üzletnek helyet adó Retek utcai panel oldalát régóta csúfították falfirkák. – Különböző hatóságokat is megkerestem, látványtervet is készítettem, de mindenhol elutasítottak – mesélte a tulajdonos, aki korábban tűzoltóként dolgozott, de betegsége miatt leszerelték.

Szivos Sándor: Az volt a célom, hogy a látvány jó érzést keltsen az emberekben. Fotó: Schmidt Andrea
Szivos Sándor: Az volt a célom, hogy a látvány jó érzést keltsen az emberekben. Fotó: Schmidt Andrea

– Korábban óránként hárman-négyen bejöttek az üzletbe útbaigazítást kérni, innen jött az ötlet, hogy a környék térképét fessem a falra. Az volt a célom, hogy a látvány jó érzést keltsen az emberekben – mondta. A ház hozzájárulásával október közepe óta dolgozik az óriás térképen és egy hatalmas csukott könyvön a „mester". Szivos azt mondta, nem rajzolta meg előre a motívumokat, improvizál, folyamatosan egészíti ki művét további részletekkel.

A papírbolt tulajdonosát azóta több panelházból megkeresték, készítsen az ő falukra is valami szépet, de a kérésnek egyelőre nem tud eleget tenni. Azt mondta, a hideg, nyirkos falra nem lehet festeni. 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szegeden és Vásárhelyen tört fel autókat a banda

Egy banda Kunszentmiklósról járt Csongrád megyébe gépkocsikat feltörni.
Tovább olvasom