Délmagyar logó

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 15°C | 25°C Még több cikk.

Ideje van, hogy tegyünk valamit! - mondták a Deák gimnáziumnál

Ideje van, hogy tegyünk valamit! - mondták a Deák gimnáziumnál
Mintegy százötvenen gyűltek össze vasárnap délután a szegedi Deák gimnáziumnál. Tanárok, szülők és diákok kötötték fel a gimnázium bejáratánál a lépcsőkorlátra a Tisztelet szalagjait.
A Tisztelet szalagját kötötték fel civilek a szegedi Deák Ferenc Gimnázium lépcsőkorlátjára vasárnap délután.A metsző hidegben mintegy százötvenen gyűltek össze. A csendes demonstráción voltak tanárok, szülők és diákok. Megjelent a helyszínen Nagy Sándor alpolgármester is.

A rendezvényt a Köz-Hasznáért Mozgalom (KHM) hirdette meg a Facebookon. Azért volt a Deák a helyszín, mert ez az intézmény csatlakozott először a megyéből a miskolci tanárokhoz. A szegedi Körösy József Gazdasági Szakképző Iskola volt a második intézmény a megyéből, amely támogatásáról biztosította a miskolciakat. A megjelenteket Kovács Tamás, a KHM aktivistája köszöntötte.
Tisztelet szalagjai a Deáknál. Fotó: Schmidt Andrea - GALÉRIA


Rövid beszédet mondott Horváthné Oláh Mária gyógypedagógus, aki után - elmondása szerint - nyomozott a KLIK. Elmondta, amikor a Deák nevelőtestülete csütörtökön csatlakozott a kezdeményezéshez, még csak 3200 támogatójuk volt a miskolciaknak. - Vasárnap ez a szám már meghaladta a 8200-at. Sok pedagógus vállalja már a nevét, sőt a véleményét is, de sokan vannak még mindig, akik félnek. Nagyon nagy problémák vannak az oktatásban, sürgős változtatásokra van szükség - mondta Horváthné Oláh Mária.

"Ideje van, hogy tegyünk valamit!" - kiabálta be valaki ekkor, amit többen is helyeseltek. A gyógypedagógus kérte a megjelenteket, hogy álljanak az iskolák, és ami ennél is fontosabb, a gyermekek mellé. Az egybegyűltek megtapsolták Horváthné Oláh Máriát.
Tisztelet szalagjai a Deáknál. Fotó: Schmidt Andrea - GALÉRIA


A civilek a szalagokkal a pedagógusok iránti szolidaritásukat és tiszteletüket fejezték ki. Egy szegedi tanár elmondta lapunknak, hogy náluk még nem merült fel az általános iskolában, hogy csatlakozzanak a miskolciak kezdeményezéséhez. Ő azért jött el, és kötött szalagot a lépcsőkorlátra, mert figyelemmel kíséri a miskolciak kezdeményezését, és tiszteli a deákosokat, akik elsőként csatlakoztak a mozgalomhoz, ami változást hozhat az oktatásügyben.

Kovács Tamás bejelentette, február 12-én Szegedre jön Sándor Mária, a fekete ruhás nővér, akivel beszélgetni lehet majd az egészségügyről a Földvári utcai székházukban.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szép termést ígér a Vince-nap

Szép termést ígér a Vince-nap
A népi bölcsesség szerint ha megcsordul a Vince, tele lesz a pince, vagyis ha enyhe az idő, és olvad… Tovább olvasom