Délmagyar logó

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 21°C Még több cikk.

Idén a láncfűrész a sláger

Szeged - Az ősz közepén az egyik szegedi barkácsáruházban az évszakhoz illő kerti szerszámok között válogattunk. Kiderült: a legkelendőbb eszköz a láncfűrész, de akciós áron viszik a fűnyírót is.
Több százezer forintot is költhet az ősz beköszöntével különböző munkagépekre a kerttulajdonos. Lombszívó, láncfűrész és gereblye: csak néhány eszköz azok közül, amelyekkel csinosítgathatjuk, téliesíthetjük portánkat.

Az egyik szegedi barkácsáruházban az idei ősz slágerterméke a láncfűrész: a farönkök feldarabolásához szükséges eszközből több tucatot adnak el hetenként. Amíg Gilicze Károly osztályvezetővel beszélgettünk, épp egy fiatalember vásárolt egy benzines láncfűrészt. Ötvenezer forintot fizetett érte. – Nem a harmincezreset kereste, pedig abból is tartunk. A vevők ugyanis a kerti eszközök megvásárlásánál is a minőségre figyelnek, a drágábbat keresik – beszélt a vásárlási szokásokról az osztályvezető. Ebből az eszközből láttunk 17 ezerért is, de az elektromos volt. – A benzinesnek nagyobb a keletje, hiszen az ilyen eszköz mobil – magyarázta Gilicze Károly. Azt is elárulta: a kerti eszközök ára az elmúlt két évben húsz százalékkal csökkent.

A lombszívó fúj-szív-aprít – a lehullott avart könnyen egy helyre lehet terelni vele az előbbi funkció segítségével. Ezen eszköz ára igen széles skálán – 7 ezer és 65 ezer forint között – mozog, attól függően, hogy benzin vagy áram hajtja-e. Akinek drága az elektromos kerti gép, annak marad a gereblye, a lapát és a hajlongás.

A manuális eszközök közül például egy lombseprűért ezerhatszáz forintot kérnek, a cserélhető fejes, turbósított változatból azonban csak a nyél kerül ennek majd a triplájába. A fejek ára „bónusz": darabja ezerötszáz forinttól ötezer forintig terjed.

Ami a ruháknál már szokássá vált – vagyis: az akciók miatt a nyári öltözetet érdemes télen, a télit pedig nyáron megvásárolni –, úgy tűnik, a kerti gépek piacát is elérte. A télen teljesen haszontalan fűnyírókat most a szezonbeli áruk töredékéért szerezhetjük be. Az osztályvezető elmondása szerint viszik is e gépeket. A divat azonban másként is beleszól a vásárlásba.

– Fűnyírót már keresett úgy valaki, hogy kikötötte: ne sárga legyen a színe – mesélte Gilicze Károly. – A láncfűrészek fogójának árnyalata miatt azonban még senki sem panaszkodott.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kis kutya, nagy csont

Mamutcsontot talált Nagy-Britanniában egy drótszőrű kis kutyus. Daisy gazdájával gyakran sétál a… Tovább olvasom