Délmagyar logó

2017. 07. 22. szombat - Magdolna 20°C | 34°C Még több cikk.

Idén eljutok egy Red Hot Chili Peppers koncertre! - egyetemisták újévi fogadalmai

Idén eljutok egy Red Hot Chili Peppers koncertre! - egyetemisták újévi fogadalmai
Új nap, új lehetőségek, ahogy a jó öreg mondás is tartja. Nincs ez másként az újév kezdetekor sem, hiszen a pezsgős poharak koccanása után az emberek többsége fogadalmakat tesz. Idén több időt töltök a szeretteimmel, leadok tíz kilót év végére, felhagyok a káros szokásaimmal. Valaki listát vezet róla, de van, aki a fejébe vesz egy tervet és megvalósítja. Megkérdeztük az egyetemistákat, hogy milyen célokat tűztek ki maguk elé a 2016-os évre.
Az általános iskolában mindig volt egy olyan célkitűzésem, hogy az újonnan megkezdett füzetbe szebben fogok írni, mint az előzőbe. Természetesen ezt soha nem sikerült betartani, így a külalakra  botrányos értékeléseket kaptam. Egészen addig a pillanatig, amíg nem találkoztam Gál Zitával, azt hittem, hogy egyedül csak én vagyok ilyen füzet hóbortos. Azonban a 21 éves óvodapedagógus  hallgató is kitűzte célul, hogy idén tudatosabban fog jegyzetelni az előadásokon. A vizsgaidőszakban a keszekusza betűk kibogarászása mellett az is problémát jelentett neki, hogy a 19 tantárgyhoz összesen 4 füzetet használt.

– Sok olyan kurzusom van, ahol nem kell jegyzetelni, mert a tanár mindent feltölt az egyetemi hálózatra – magyarázza a fiatal lány. – Persze emellett elhangoznak olyan dolgok is, amik érdekesek lehetnek, így mindig egy olyan füzetbe jegyzeteltem, ami épp a kezem ügyébe akadt. De arra is volt példa, hogy nem volt nálam a tantárgyhoz tartozó füzet, így egy másikba jegyzeteltem. Ezek után pedig már magától értetődő volt, hogy több tantárgyból egy füzetet használjak.
Jobb újévi fogadalma van, mint a fogyókúra? Játsszon és nyerjen a Délmagyarországgal!

Megígérte Petikének, hogy idén kap kistestvért? Vagy földkörüli pályára áll, és világot lát? Esetleg súlyproblémái vannak, és Ön azon kivételesek egyike, akinek híznia kellene? Netán eltökélte, hogy év végére meg tudja csinálni a spárgát? Ha Ön is extrém újévi fogadalmat tett, január 11-től játsszon velünk, és nyerjen páros belépőt a Csú-Sziki Kalandparkba. 
 

A 25 éves Modok László idén fejezi be a jogász szakot. Egyetemista lévén a legnagyobb célkitűzése 2016-ra az, hogy mind az 5 államvizsgán sikeresen túl legyen. Emellett persze a kikapcsolódásra is gondol, hiszen párjával, Pancza Tímeával már évek óta gyűjtenek egy külföldi kiruccanásra. Abban egyeztek meg, hogy ha mind a ketten kézhez kapják a diplomát, feltörik a perselyt és elutaznak egy távoli országba, hogy ott pihenjék ki az elmúlt egyetemi évek fáradalmait. Azért is szeretnék megejteni ezt az utazást idén, mert már vannak terveik az életük összekötésére vonatkozóan. László szerint, ha családot alapítanak, akkor a kezdeti években nehezebben tudnák megvalósítani ezt a tervüket.

Az újév kezdetével a legtöbb ember olyan célokat szokott kitűzni maga elé, hogy több időt töltsön szeretteivel, vagy jobban oda figyeljen az egészségére. Zakar Máténak (borítófotónkon) is hasonló tervei vannak 2016-ra. Az egészséges életmód felé vezető első lépéseket már tavaly megtette, amikor bérletet váltott a Sportuszodába. Máté azóta rendszeres látogatója esténként a sport komplexumnak, ezt pedig az idén sem szeretné feladni. A sportolás mellett persze a jövőjére is gondol, hiszen idén fog végezni tanító szakon. Korábban, az Erasmus cserediák program által volt lehetősége fél évet Ausztriában töltenie.

A 22 éves fiatalember német nyelvű fordító és tolmács mesterszakon szeretné folytatni tanulmányait, azonban előtte még szeretne vissza menni Ausztriába. A kint töltött fél év alatt bebizonyította, hogy jó nyelvérzéke van, így kapott egy lehetőséget, hogy gyakornoki órában taníthasson. – A tanítói ambícióimat édesanyámtól kaptam, ő is ebben a szakmában dolgozik évtizedek óta – meséli a fiatalember. - Az idegen nyelveket már általános iskolás korom óta komolyan veszem, a nyáron pedig sikeres nyelvvizsgát tettem németből, de a fordító és tolmács mesterszakhoz még szükség van egy angolra is. Ha sikerülne megpályáznom az ausztriai munkát az nagyban hozzájárulna ahhoz, hogy tovább fejlesszem a német tudásomat, és majd a tanítandó gyerekeknek is valódi tapasztalatokkal tudjak szolgálni. Máté azt sem tagadja, hogy az ausztriai kint léte során gyönyörű helyekre jutott el, így ez is motiválja egy kicsit, hogy megpályázza a koordinátori lehetőséget.

Majtényi Iván egyetlen fontos célt tűzött ki maga elé az új évre: eljutni egy Red Hot Chili Peppers koncertre. A 23 éves fiatalember évek óta nagy rajongója a zenekarnak, azonban eddig még nem volt lehetősége, hogy élőben is láthassa kedvenceit. Azonban ősszel bejelentette fellépőit az osztrák Nova Rock fesztivál, a headliner nevek között pedig ott szerepel a Red Hot Chili Peppers. Iván decemberben végzett az összes vizsgájával, így elhatározta, hogy diákmunkával összegyűjt annyi pénzt, amiből eljuthat a 4 napos fesztiválra.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kátyút kerülgetnek a kerékpárúton

Kátyút kerülgetnek a kerékpárúton
Kárpáti Lajos kerékpárral közlekedő olvasónk hívta fel figyelmünket a Csongrádi sugárút 2/b előtt, a bicikliúton tátongó balesetveszélyes kátyúra Tovább olvasom