Délmagyar logó

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 1°C | 6°C Még több cikk.

Idén is indulnak éjszakai túrák a Szegedi Vadasparkban

Szeged - Ismét éjszakai túrákat szerveznek a Szegedi Vadasparkban, a szombati első alkalmat júliusban és augusztusban még egy-egy követi.
Az este nyolckor kezdődő éjszakai sétákon a vendégek számukra teljesen új helyzetben találkozhatnak az állatkert lakóival, hiszen az élőlények egy része éjjel aktív, ezért a sötétben figyelhető meg természetes viselkedésük a legjobban - tájékoztatott Veprik Róbert igazgató.

Más állatkertekhez képest a szegedi séta különlegessége, hogy a vadaspark 45 hektáros területe változatos élőhelyekkel számos vadon élő állatnak is otthont ad. Az itt lakó őzek, vízimadarak, hattyúk napközben, amikor a látogatók járják a park útjait, ösvényeit, elhúzódnak az emberek közeléből, de zárás után előmerészkednek - magyarázta a szakember.

Az éjszakai túrázók szemtanúi lehetnek több érdekes állat etetésének is: szombaton először a népnyelvben torkosborznak is nevezett rozsomákok zsákmányszerző képességét figyelhetik meg az érdeklődők. Ezt követően "afrikai szafari" veszi kezdetét oroszlánok, törpe vízilovak és csíkos hiénák etetésével. Már jóval sötétedés után kezdődik a tűzzsonglőrök bemutatója, a program pedig a dél-amerikai dzsungelek királyaként számon tartott jaguár etetésével zárul.

A különleges nap délelőtt családi vetélkedőkkel indul: a feladatokat sikerrel teljesítők – ha egy kis szerencséjük is van – értékes nyereményeket kaphatnak. A napközben érkező látogatók az esti programra külön belépőjegy vásárlás nélkül visszatérhetnek.

Este – az izgalmak fokozás érdekében – nem kapcsolják föl az állatkert sétányainak lámpáit, azért a szervezők azt tanácsolják a vendégeknek, hogy ne felejtsenek el zseblámpát magukkal vinni, mert bár világítóeszköz kapható a park ajándékboltjában, a korábbi években előfordult, hogy a nagy kereslet miatt ideiglenesen kifogytak a készletből.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Világnagyságokkal fejleszt gyógyszert Letoha Tamás

A válság szüli a találékonyságot. Tovább olvasom