Délmagyar logó

2017. 06. 28. szerda - Levente, Irén 22°C | 35°C Még több cikk.

Idén már Eb-t is rendeznek

Kistelek - Jövő hétvégén ismét a táncvilág központja lesz Kistelek, ahol a X. Kistelek Opent rendezik meg. A verseny az Európa-bajnokságnak is otthont ad.
A versenytáncvilág és Magyarország egyik legrangosabb eseménye a Kistelek Open, amelyet idén tizedik alkalommal rendeznek meg szeptember 16–18. között. A jubileumot méltó módon sikerül megünnepelni: a szervezők a világszövetségtől megkapták az Európa-bajnokság rendezési jogát, így a kétnapos program háromnaposra bővült, hogy az ifjúsági tíztánc Eb miatt se szoruljon ki senki.

A Kistelek Openen standard, latin és tíztánc versenyen mérik össze tudásukat a párok. A különböző kategóriákban 5 korosztály versenyez. Mivel ranglistapontok szerezhetők a meghirdetett nemzetközi amatőr versenyeken, évről évre egyre nagyobb számban jelentkeznek a versenyzők külföldről is. Idén várhatóan több mint 30 ország képviselteti magát a megmérettetésen. Bár a nevezések még nem zárultak le, a szervezők úgy számolják, összesen több mint 200 pár lép majd a kisteleki sportcsarnok parkettjére, nemzetközi bírók elé.

Pörgés a parketten. A legutóbbi kisteleki verseny is látványos volt. Fotó: DM/DV
Pörgés a parketten. A legutóbbi kisteleki verseny is látványos volt.
Fotó: DM/DV

A versenyek között a szünetekben magyar kiválóságok lépnek majd fel: itt lesz például a break világbajnok csapat, amelynek egyik tagja kisteleki születésű, valamint Budai László argentintangó-világbajnok. A sportcsarnok előtti térre kirakodóvásárt szerveznek magyar kézművestermékekből, így is népszerűsítve hazánkat az ide érkező turisták körében.

– Az, hogy a Kistelek Open idén már nemcsak nyílt nemzetközi bajnokság, hanem Európa-bajnokság is, az elmúlt évek kiváló versenyszervezésének köszönhető. Nagy lehetőség ez az egyesületnek, Kisteleknek, a kistérségnek, valamint sportdiplomáciailag a Magyar Táncsport Szövetségnek – fogalmazott Törökgyörgy József, a verseny szervezője, aki különösen büszke arra, hogy a fővédnökséget Czene Attilaállamtitkár vállalta, a középdöntő és döntő programját pedig a Duna Televízió is rögzíti. Ráadásul jövőre még rangosabb verseny helyszíne lesz Kistelek: 2012 szeptemberében az ifjúsági latin világbajnokságot rendezik majd itt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Búcsúi mise Öttömösön

Öttömös - Szombaton délelőtt 10 órakor a római katolikus templomban búcsúi szentmise kezdődik. Tovább olvasom