Délmagyar logó

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -3°C | 4°C Még több cikk.

Idén még marad a medencés szökőkút a Móra Ferenc Múzeumnál

Néhány héten belül elkészülnek a Stefánia és Móra park átalakításának építészeti tervei a Belvedere-től az árvízi emlékműig. Mint tavaly megírtuk, a város összesen 4,3 milliárd forintos uniós támogatásból több száz milliót költ arra, hogy felújítsák a Tisza-parti zöldterületeket.
 A munka részeként pedig elbontják a hatvanas években épült, korszerűtlen, energia- és vízpazarló szökőkutat is, helyére valamilyen kisebb vízjáték kerül majd. A Szeged emblematikus helyszínévé vált medencés szökőkút bontása erősen megosztotta olvasóinkat, sokan örültek neki, mások sajnálták.

A tervezést végző Tér és Forma Szeged Építéstervező Kft. illetve az önkormányzat kikérné a szegediek véleményét is a finisbe kerülő három tervről – tudtuk meg Nagy Sándor alpolgármestertől, aki annyit elárult, hogy a tervezésnél igyekeztek figyelni a terület történeti hagyományaira, a várfalra, a szobrokra és fákra, amellett, hogy korszerű rendezvényhelyszínben is gondolkoztak.

 Arról, hogy az építészeti munkákhoz mikor lehet hozzáfogni, korai még nyilatkozni, ez a szakminisztériumi jóváhagyástól, a közbeszerzési folyamat hosszától függ elsősorban – mondta el az alpolgármester. Az azon-
ban biztosnak tűnik, hogy idén még nem lesz egyetlen kapavágás sem a területen, az átalakítást jövőre kezdhetik el.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A véleményét kinyilvánító polgárokra van szükség

A véleményét kinyilvánító polgárokra van szükség
Nem hiszékeny és hűséges szolgálókra, hanem gondolkodó és a véleményét kinyilvánító állampolgárokra… Tovább olvasom