Délmagyar logó

2017. 02. 20. hétfő - Aladár, Álmos -2°C | 7°C Még több cikk.

Idénymunka 500 forint közteherrel

Csongrád megye - Az egyszerűsített foglalkoztatással lehet szabályosan alkalmazni az idénymunkásokat – közölte a NAV Dél-alföldi Regionális Adó Főigazgatósága –, ez ugyanis a legkevesebb adminisztrációval és közteherrel járó foglalkoztatási forma.
A jogviszony akár szóbeli megállapodással is létrejöhet. A munkáltatónak a jogviszonyt a munkavégzés megkezdéséig telefonon, a 185-ös számon vagy elektronikusan a 14T1042E nyomtatványon kell bejelentenie a NAV-nak. Bejelentéskor a munkáltató adatain kívül meg kell adni a munkavállaló adóazonosító jelét, taj számát és a jogviszony időtartamát, ami egy éven belül legfeljebb 120 nap lehet.

Az egyszerűsített foglalkoztatásban alkalmazottanként napi 500 forint közterhet kell fizetnie a munkáltatónak. A munkabérből nem kell járulékokat vonni, aminek hátránya, hogy a munkavállaló nem lesz jogosult teljes körű egészségügyi ellátásra.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Közterületen pisilt a Negyedik Köztársaság

A közterületen könnyítettek magukon a 4K-sok. Így vállaltak szolidaritást azokkal, akiket a jövőben megbüntet a rendőrség az önkormányzat miatt. Tovább olvasom