Délmagyar logó

2018. 11. 21. szerda - Olivér 3°C | 8°C Még több cikk.

Idősek napja Szegeden

Szeged - A szegedi szépkorúakat kitüntetésekkel ünnepelte tegnap a város a Szegedi Nemzeti Színházban az idősek napján. Szimbolikusan átadta az egybegyűlteknek az egy hete elnyert Szeged, az idősbarát önkormányzat kitüntetést Botka László polgármester.
A megyeszékhely a szociális tárcától kapott díjat, mert 34 nagyváros között lett első a 36 ezer szegedi nyugdíjasért végzett munkájával. Közülük 11 ezren 71 nyugdíjas klubnak a tagjai.

A közösségekért végzett munkájáért miniszteri dicsérő oklevelet kapott Feketű József, a Pedagógusok Fáklya Természetbarát Egyesületének elnöke, Szabó Zoltánné, a Krízis Gondozóközpont ápolója és Király Endréné, a dorozsmai családsegítő vezetője, koordinátor. Városi elismerést kapott Bozsó Jánosné, a vöröskeresztes nyugdíjasszervezet vezetője, Bánfalvi József, a Magyar Nótaszerzők és Énekesek Egyesületének titkára, Földiné Mészáros Olga, az evangélikus egyház nyugdíjasklubjának vezetője, Frank Béláné, a megyei könyvtárosok nyugdíjasklubjának tagja, Halász Lajosné, a Szegedi daloló nyugdíjasok klubvezetője, Ilia Mihály, a Jó barátság Közhasznú Egyesület tagja, Karl Hubertné, a szőregi Sárga rózsa nyugdíjasklub vezetőségi tagja, Kecskés Antal, a szegedi Amatőr Alkotók tagja, Manga András, a Szegedi Bajtársi Szövetség nyugdíjasklubjának tagja, Sinyi Imre, a Szegedi Bajtársi Klub tagja, a régiós szövetség vezetője, Székely Péterné, a Szeged városi nyugdíjasklub alapító tagja, Torma Józsefné, a Szegedi Nyugdíjas Egyesület tagja, Tóth Jánosné, a makkosházi nyugdíjasklub vezetőségi tagja, valamint Varga Ferencné, a felsővárosi Virágzó Nefelejcs Klub tagja.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hároméves zsoké

Tizennyolc hónapos korában ült először pónin, kétévesen pedig megnyerte élete első lovasversenyét… Tovább olvasom