Délmagyar logó

2017. 08. 20. vasárnap - István 19°C | 34°C Még több cikk.

Időseket rabolt ki a trükkös köszörűs

Szeged - Trükkös köszörűs fosztogatott a szegedi Szűcs utcában a napokban. Idősektől vette el pénzüket, a rendőrség keresi.
– Köszörűsnek adta ki magát, én jóhiszeműen beengedtem. Nem kellett volna – meséli egy Szűcs utcai társasház lakója. A neve elhallgatását kérő idős emberhez kedden csöngetett be egy férfi azzal: megélezi a késeit.

– Elkérte a késeimet, kivitte őket a folyosóra, az egyiket meg is élezte. Felszólított, hogy fizessem ki. Bementem a hálószobába, hogy keressek néhány száz forintot a szekrényben. Csak egy ötezres bankjegyet találtam, ekkor már mögöttem állt – mondja az események hatása alatt álló férfi. A tolvaj egyszerűen kivette kezéből a pénzt, a késeket bedobta a konyhába, és elindult kifelé. A lakás tulajdonosa utánakiabált, a rabló visszaszólt: „maga tartozik nekem, ez 16 ezer 500 forintba kerül jobb helyeken".

Keresik

Kedden érkezett feljelentés az esettel kapcsolatban – tudtuk meg Jászai Lindától, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivőjétől. Folyamatban van a büntetőeljárás, vizsgálják az ügyet, de a nyomozás érdekeire való tekintettel további információt nem közölt. 
 
A szomszédok elmondása alapján ekkor átsétált az 50 méterre lévő lépcsőházba, és becsöngetett. Ide is bejutott, rögtön az első lakásba beengedték. Itt is megélezett egy kést, majd fellökte a lakás beteg tulajdonosát.

– Felfeszítette a szekrényt, feltúrta a fiókot, összesen 40 ezer forintot vitt el – mesélte az áldozat felesége. A rablásnál nem volt otthon, amikor hazaért, rögtön hívta a rendőrséget. A károsultak úgy tudják: több embert is ugyanezzel a módszerrel fosztottak ki a környéken. Mindenki azt kérte: ne írjuk le a nevét, mert fél a köszörűs bosszújától. Azt viszont elmondták, hogy egy 35 év körüli, 160 centiméter magas, alul szétálló fogú férfi az elkövető. Kistáskával a hóna alatt közlekedik, ápolatlan, kellemetlen testszaga van.

Olvasóink írták

 • 11. domokosferenc 2012. június 07. 20:41
  „ezekre kellene a rendoroknek oda figyelni ,nem pedig a hulyeseget csinalni nap mint nap!!minek van a rendor ha nem a rendre felugyel??”
 • 10. macusnéni 2012. június 07. 17:45
  „Régen ilyen nem volt és azért engednek be mindenkit.Akkor nem kellett félni,az utcai ajtót bezárni,mert nem voltak ilyen <moderálva>.járt köszörűs is és normális volt.Ezek direkt erre szakosodnak,hogy öregeket picéznek ki.egyre többen,s többen jönnek.A rendőrségnek meg nem érdeke,inkább lebeszéli a sértettet,hogy nehogy már meg kelljen mozdulni,s valamit csinálni.Na de mit is várunk,mikor azzal nyitom ki a hírekre a TV-t,,,na ma kit visznek közölük bilincsbe.!! Na ez gyalázatos ám!!!”
 • 9. rózsakert 2012. június 07. 14:24
  „golyó? kötél?--lehet választani.”
 • 8. geza 2012. június 07. 13:24
  „Inkább ilyet kéne üldözni mit traffipaxozni...”
 • 7. Lámpion 2012. június 07. 12:53
  „Tegnap egy "régiségkereskedő" próbált bejutni a házunkba szórólapozni.
  Jozef Galéria volt feltüntetve a céduláin. Cím nélkül, csak telefonszámmal.
  Kérdeztem, hogy merre található ez az üzlet?
  - Pesten!
  Nem engedtem be.”
 • 6. info 2012. június 07. 12:31
  „1. 751510 2012.06.07. 10:33 -Mert ez régen úgy működött, hogy becsületben! becsületesen!! éltünk! Volt aki tiszteljen bennünket és mi is tiszteltünk mindenkit aki velünk szembe jött.”
 • 5. hemoglobin 2012. június 07. 12:07
  „Nem értem, ha büdös, hogy engedték be?
  Május elején mihozzánk is becsengetett egy kigyúrt félbarna. "Régiségeket vesz készpénzért..." szöveggel. A kezembe nyomott egy kis cetlit, amit én azonnal visszaadtam,és becsuktam az ajtót. De utána eléggé ideges voltam...mi lett volna, ha belök az ajtón,és bejön utánam?”
 • 4. ascendum 2012. június 07. 11:32
  „Én elküldtem volna a búsba... látszik, hogy az én korosztályom már egy másik világhoz szokott, mint a cikkben idézett időseké :(”
 • 3. Horthyszobor 2012. június 07. 11:19
  „Csiszi csiszi köszörű... Senkit nem beengedni!!!”
 • 2. Emberségetavilágnak 2012. június 07. 10:53
  „<moderálva>, elhúzta a kondenzcsíkot, kutyával is meg lehet találni.”
 • 1. 751510 2012. június 07. 10:33
  „Minden tiszteletem az időseké, de hogy válhatnak emberek ennyire naívvá?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A szülő mondja meg, egészséges-e a gyerek

Nem kell már orvosi igazolást vinni a táborokba - a háziorvosok évek óta küzdöttek ezért.
Tovább olvasom