Délmagyar logó

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 0°C | 8°C Még több cikk.

Idősektől raboltak táskákat és nyakláncokat Szegeden

Szeged – Rablás bűntette és más bűncselekmények miatt vett őrizetbe a Szegedi Rendőrkapitányság két fiatalt, akik a megalapozott gyanú szerint az elmúlt időszakban főként idős embereket támadtak meg utcán, majd letépték a nyakláncukat, vagy kitépték a kezükből a náluk lévő táskát. A rendőrség egyben további sértettek jelentkezését is várja.
Egy 20 éves fiút és egy 17 éves lányt vett őrizetbe az elmúlt héten a Szegedi Rendőrkapitányság. A nyomozók szerint a két fiatal felelős az elmúlt hónapokban Szegeden történt nyaklánc-letépéses és táska-kitépéses esetekért. A fiatalok módszere az volt, hogy főleg idős asszonyokat néztek ki maguknak, akiknek valamilyen ürüggyel elterelték a figyelmét, majd leszakították a nyakukban lévő nyakláncot. Ők voltak azok is, akik nők kezéből a náluk lévő kézitáskát tépték ki az abban lévő készpénz és más pénzzé tehető értékek reményében.

A szegedi nyomozók csütörtökön fogták el a két fiatalt. A 20 éves fiú kihallgatása során részletes beismerő vallomást tett. Elmondta a rendőröknek, hogy szülei nem foglalkoztak vele, munkája sincsen, ezért vagyon elleni bűncselekmények elkövetéséből tartja el magát.

A két fiatalt kihallgatásukat követően őrizetbe vették, a bíróság pedig a hétvégén ügyészi indítványra elrendelte előzetes letartóztatásukat. A Szegedi Rendőrkapitányság várja további olyan sértettek jelentkezését, akiket az elmúlt időszakban hasonló módszerrel károsítottak meg, de ez idáig még nem tettek feljelentést a rendőrségen. Jelentkezni személyesen a Párizsi körút 16–22. szám alatt, vagy a 107, 112 segélyhívószámok valamelyikén lehet.

Olvasóink írták

  • 1. Anissa 2012. július 10. 11:10
    „"Elmondta a rendőröknek, hogy szülei nem foglalkoztak vele, munkája sincsen, ezért vagyon elleni bűncselekmények elkövetéséből tartja el magát." - ez érdekes érv?! Egy 20 éves már felnőtt...ha nem tanul miért kellene eltartani? Az ÁFSZ honlapján mindennap keresnek segédmunkásokat, betanított munkásokat, csak persze akkor fel kellene kelni és munkába menni....a lopás és a rablás mennyivel egyszerűbb, hiszen "kötetlen a munkaidő"!!! Bizony úgy lecsuknám őket, hogy rájuk rohadna még a műanyag lakat is!!!Ez kellene minden bűnözővel, és közben kényszermunkára fogni őket!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bírság jár, ha kiszökik a kutya

Januártól kötelező az ebek „chipeztetése" és regisztrációja. Tovább olvasom