Délmagyar logó

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 17°C Még több cikk.

Időutazás a Délmagyarral: Tarján - kész az ezredik lakás

Szeged - Negyvenegy hét múlva lesz 100 éves az 1910. május 22-én útjára bocsátott Délmagyarország. Lapunk e jubileuma alkalmából, mintegy visszaszámlálásként, időutazásra hívjuk olvasóinkat: hétről hétre egy-egy esztendő újságtermését átlapozva fölvillantjuk, milyennek láttatta a világot, az országot, a régiót, Szegedet – a Délmagyarország.
A magyar vidék legpatinásabb lapja sorozatának hatvanadik állomása: 1969.

„Sok ezren kísérik figyelemmel a Tarjántelepen épülő olajváros születését" – állítjuk április 2-án.

Olajváros

A Somogyi Károlyné felvétele alatti beszámolójában „M. I." azt is rögzíti: „mivel az olajvárosban több ezren laknak majd, meg kell oldani a gyalogosok balesetmentes közlekedését. Ennek érdekében" épül „aluljáró a 47-es út alatt. Elkészült a víztorony. Jól halad az út- és a villanyhálózat bővítése". „Az útépítők igyekezete nyomán az új körút már elhagyta a 211-es számú panelházat, valószínű, még az idén beletorkollik a Csillag térbe..."

„Új meg új házak épülnek házgyári panelekből Tarjántelepen" – kezdődik „Az építőipar félévi mérlege", az augusztus 1-jei címlapsztori. „Heim János, a Csongrád megyei Állami Építőipari Vállalat főmérnöke" tájékoztatójából kitűnik: eddig „463 lakást adtak át – zömében Tarjántelepen – a tervezett 444 helyett. Ha ezt összevetjük az 1968 évi számmal – akkor 150 volt –, látszik az előrehaladás".

Tarjántelepen új otthonok nőnek ki a földből. Fotó: Somogyi Károlyné
Tarjántelepen új otthonok nőnek ki a földből.
Fotó: Somogyi Károlyné

Már a dunaújvárosi házgyárból vásárolt, vasúton ideszállított panelekből is építkezhettek az idén. (...) A program szerint 1971 júniusáig 2400 lakást építenek a panelvonatok rakományából..."

Utazik a szoba

„Valaha álmélkodtunk volna rajta – ma már megszokott látvány a szegedi Párizsi körúton is, hogy beszerelés előtt erre kocsikáznak el a tarjáni lakások" – írjuk Liebmann Béla fotója alá október 1-jén.

„Szeged építőiparában új 'szakma' honosodott meg, az elemekből való panelszerelés. A Csongrád Megyei Állami Építőipari Vállalat legnagyobb létszámú, 42 fős komplex brigádja Terhes Mihály vezetésével Kelenföldön tanulta meg az új építési technológiát, amelyet most a tarjántelepi tízemeletes házak készítésénél alkalmaznak" – mutatjuk be október 31-én, Somogyi Károlyné felvételével is, ahogy „a panelszerelők az egyik lakás oldalfalát illesztik helyére".

„Víz Tarjánnak" – olvasható a november 1-jei Somogyiné-fotó alatt. „Épül Szegeden, a leendő külső nagykörút tarjántelepi szakaszának egy része. A textilipari technikum után következő utcában elkészült a körút egyik oldala. Az útépítéssel egy időben nagy átmérőjű vízvezeték-csöveket fektettek a föld alá, amelyen keresztül magas nyomással juttatnak vizet a tarjántelepi új víztoronyba."

Házgyár épül

„Szeged külső iparnegyedében (...) lassan kialakul az ország legnagyobb építőipari telephelye, amelynek slágere, nyilvánvalóan az új házgyár lesz – kezdődik fotóriporterünk november 4-i képes beszámolója. – „A hatalmas, 17 ezer négyzetméter alapterületű, darupályákkal ellátott nagycsarnok építése befejezés előtt áll. (...) Ennek a gyártócsarnoknak az építésénél voltak olyan vasbetongerendák, amelyek súlya 26 tonnát nyomott, és olyan pillérek, amelyek 16 tonnásak voltak."

Tarján - kész az ezredik lakás. Fotó: Somogyi Károlyné
Tarján - kész az ezredik lakás.
Fotó: Somogyi Károlyné

„A házgyár minden valószínűség szerint egy évvel korábban elkészül, mint azt eredetileg tervezték, és 1971-ben már lakásokat lehet összeszerelni termékeiből. A leendő szegedi házgyárban körülbelül 800 ember talál munkaalkalmat."

Könnyes kulcsátadó

„Szeged új lakónegyedében, Tarjánban ma adják át ünnepélyes keretek között az ezredik lakás kulcsát" – teszi közzé „Kiszely Attila üvegező szakmunkás" és családja örömhírét Gazdagh István. „Nem tudtam szólni, csak leültem és sírtam, hiába mondta az igazgatóm, hogy nyugodjak meg" – mesélte másnap, de „a negyvenkét éves embernek pirosak a szemei" még akkor is. „Hajlékom lesz, este nyugodtan letehetem a fejemet" – mesélte az üveges, akinek az apja, meg annak az apja is üveges volt, ő meg huszonnégy éve dolgozik a szakmában. Két nagy gyermeket nevelt föl a párjával. A tizenkilenc éves nagylánya varrónő, tizennégy éves fia a vasútforgalmi technikumba iratkozott. „A megyei építőipar egyik legjobb dolgozója. Ő üvegezi a lakásokat. Tarjánban mind az ezret..."

Lakáskörülményeikről kiderítjük: „tíz évig albérletben és több mint tíz esztendeig abban a hajdani garázshelyiségben" éltek, amelyből egy négyszer ötméteres szobácskát alakítottak ki. „Lakásigénylése? Öt éve 'fut'. Sajnos még nála is laktak rosszabb körülmények között emberek."

Barakk-bolt a telepen

„Tegnap is hideg volt 6 órakor, amikor Szeged-Tarjánban az első vásárlók megjelentek az ABC üzletnek nevezett barakk-bolt előtt" – tudósít október 28-án K. J. és minősít: „Tarján ma már több ezer lakójának és az ott dolgozó munkásoknak tűrhetetlen az élelmiszer ellátási helyzete. Rossz a közlekedés is, nem mindegy, hogy a városból 2–3 kilométerről cipeljék a dolgozók a napi ennivalót. Ezen a helyzeten minél előbb hatásosan kell változtatni. Nem csupán az üzletek belső fűtésének megoldásával, ami elemi dolog, hanem elsősorban üzlethálózattal, több és szervezettebb áruszállítással."

Kronológia: 1969

Január 16.: Prágában egy 20 éves egyetemista, Jan Palach benzinnel leönti és felgyújtja magát a kommunista rendszer elleni tiltakozásul. Január 20.: A 17 éves Bauer Sándor Budapesten végiglocsolja benzinnel és meggyújtja a testére csavart nemzeti színű zászlót. Búcsúlevelében ezt írta: „Szeretnék élni, de most szénné égett holttestemre van szüksége a nemzetnek." Július 7.: A BKV megszünteti az ülőkalauzos rendszert. Július 20.: Az Apollo-11 űrhajósai leszállnak a Holdra, Neil Armstrong az első ember a Holdon. Augusztus 20.: A tisztavatást első alkalommal rendezik meg a Parlament előtt. November 19.: Leszállnak a Holdra az Apollo-12 űrhajósai, Charles Conrad és Alan Bean. November 25.: John Lennon, a Beatles együttes tagja visszaküldi 1965-ben kapott kitüntetését II. Erzsébet brit királynőnek, tiltakozásul Nagy-Britannia biafrai politikája és az Egyesült Államok vietnami beavatkozását támogató kormánypolitika ellen.

Arcél: Donászy Kálmán (1897–1985)

Donászy Kálmán „Kecskeméten, szülővárosában kezdte a hírlapírást, majd Szegedre került, Móra Ferenc és Juhász Gyula közelébe, az ő eszmeviláguk körébe. A két nagyhoz baráti kötelékek is fűzték" – írjuk lapunk 1985. július 17-i számában megjelent nekrológjában. „Hamar felismerte a fasizmus veszedelmét, kezdettől antifasiszta szellemben gondolkodott és írt. Pályájának igazi kibontakozását a felszabadulás tette lehetővé. A felszabadult Szegeden egyik motorja lett a demokratikus átalakulásnak: alapító munkatársa a Magyar nemzeti Függetlenségi Front lapjaként újjáindult Délmagyarországnak az ország első nemzeti bizottságának, a szegedinek az elnöke; tagja az ideiglenes nemzetgyűlésnek". Részt vett a volt igazoló bizottságok és a népbíróságok szervezésében. „A Független Kisgazdapárt tagja, annak baloldalán..." „1948-ig dolgozott Szegeden, innen a Földművelésügyi Minisztériumba került, ahonnan 1950-ben méltatlanul nyugdíjazták. Ekkor újra visszatért régi szenvedélyéhez, az újságíráshoz. A Magyar Rádiónál írt, szerkesztett szinte élete utolsó pillanatáig. Donászy Kálmán igen szerette lapunkat, a Délmagyarországot, minden ünnepünkre eljött, széles jókedvvel mesélte emlékeit. Sokoldalú kolléga volt: írt verseket, tudományos cikkeket, riportokat, s minden műfajban elismerést tudott szerezni. Életművét a Magyar Újságírók Országos Szövetsége Arany tollal becsülte meg (1983)..."

Kiállítási díjak

„Tegnap délelőtt került sor a vásári díjak, jutalmak kiosztására – a Szegedi Ipari Vásár és Kiállítás történetében másodszor."

Július 18-án nyitja kapuit a 24. Szegedi Ipari Vásár és Kiállítás. Fotó: Enyedi Zoltán
Július 18-án nyitja kapuit a 24. Szegedi Ipari Vásár és Kiállítás.
Fotó: Enyedi Zoltán

A július 22-i tudósításból az is kiderül, hogy „az idei vásár nagydíjait dr. Csikós Ferenc, a városi tanács vb titkára nyújtotta át a Csongrád megyei Állatforgalmi és Húsipari Vállalat, a Hódmezővásárhelyi Divat Kötöttárugyár és a VBKM Világítástechnikai Vállalat képviselőjének..."

Tető alatt a kutatóintézet

Építési bemutató Újszegeden. „Nagy számú vendégsereg kereste fel tegnap, kedden délelőtt az MTA Biológiai Kutatóintézetének Újszegeden épülő telepét - kezdődik október 8-i beszámolónk.

Tető alatt a kutatóintézet. Fotó: Somogyi Károlyné
Tető alatt a kutatóintézet.
Fotó: Somogyi Károlyné

- A látogatók között ott volt Straub F. Brunó Kossuth-díjas akadémikus, a Magyar Tudományos Akadémia alelnöke, Komócsin Mihály, az MSZMP Csongrád megyei bizottságának titkára is. A neves tudósokat, kutatókat, a József Attila Tudományegyetem természettudományi karának oktatóit és munkatársait Kéri Kálmán építészmérnök, az építkezés irányítója üdvözölte. Ezután Tarnai István tervezőmérnök ismertette az épülő intézet főépületének, a laboratóriumi épületeknek az elrendezését, a kialakuló munkahelyek majdani képét." Az Enyedi Zoltán fotóján is látható „nyolcemeletes impozáns" épület „néhány nappal ezelőtt került tető alá".

Napi hírek

44 órás munkahét. A konzervgyárban bevezették a heti 44 órás munkaidőt. „A főszezon előtt, tehát május végéig minden héten szabad lesz a szombat és csak két műszakban dolgozik a termelés. A főszezonban ledolgozzák a most előlegezett munkanapokat" (január 3., péntek).

8 oldal. „Az újságolvasók igényei réges-régen meghaladták egy hatoldalas napilap lehetőségeit (...), de a papírellátás nehézségei éveken keresztül még csak példányszámemelést sem tettek lehetővé„. Ekkor a Délmagyarországot „pult alól árulták, 'protekció' kellett előfizetéséhez. A múlt évben aztán sikerült elérni, hogy minden érdeklődő megvásárolhassa, s így ezekben a napokban már 39 ezer példányban készül, melyből jó 34 ezer darabot előfizetők vásárolnak. (...) 1969. február elsejétől hétköznapokon 8 oldalas lesz a Délmagyarország, megtartva a vasárnapi 12 oldalas terjedelmet" (január 11., szombat).

Elfojtott kút. „Tegnap, csütörtökön déli 12 óra után 30 perccel az algyői 168-as olajkútnál távirányítással torpedót bocsátottak a kút termelőcsövébe. Mintegy 20-25 perc múlva a robbanószerkezet elérte az 1910-es mélységet, 13 óra 20 perckor sikeresen végrehajtották a robbantást." Ezután „több nagy teljesítményű szivattyú vizet és iszapot kezdett sajtolni a kútba. (...) Ezzel sikerült a kút elfojtása. (...) A végleges elzárás azonban ez után következik" (január 17., péntek).

5-ös villamos. „Szombaton, a hét végén már csak autóbuszok közlekednek Újszegedre, az 5-ös villamos előző este, január 31-én csenget utoljára az utasoknak" (január 26., vasárnap).

20 éves ruhagyár. „Húszéves a Szegedi Ruhagyár. Ebből az alkalomból tegnap a szegedi Tisza Szálló nagytermében ünnepséggel emlékezett meg a gyár kollektívája" (február 2., vasárnap).

Hószobrok. Az előző napokban 32 centis hóvastagságot jelentett a meteorológiai állomás. „A Tömörkény István művészeti szakközépiskola díszítő-szobrász tagozata második osztályos" tanulói „Tóth Sándor szobrász-tanár vezetésével emeletnyi magas hószobrokat készítettek iskolájuk elé" (február 9., vasárnap).

Belvíz. „Több mint 41 ezer holdat borítanak a belvizek az Alsótisza-vidéki vízügyi Igazgatóság területén." „Szegeden 4 lakást kiürítettek. Másodfokú készültség Algyőn" (március 1., szombat).

Karinthy. „A Szegedi Nemzeti Színház igazgatósága a jövő évadra vezető dramaturgnak Karinthy Ferencet, az ismert írót szerződtette" (március 9., vasárnap).

Mező Imre-iskola. „A régi iskola közvetlen szomszédságában 15 millió forintos beruházással elkészült a Mező Imre általános iskola új, 12 tantermes épülete." Ez „rövid néhány év alatt már a második új iskola Újszegeden, jól felszerelt, korszerű oktatási eszközökkel ellátott" (április 3., csütörtök).

Benzi Szegeden. „Egy napot, mozgalmas vasárnapot töltött Szegeden Roberto Benzi, olasz származású, 32 éves francia karmester. Délelőtt a színházban kimerítő koncertet dirigált", aztán „irány a szabadtéri játékok igazgatósága, dr. Tari János igazgatóval (...) egyeztette elképzeléseit a nyári Carmenről, amit ő vezényel, s melynek külön érdekessége hogy címszerepét felesége, Jane Rhodes, a Párizsi Opera művésznője énekli." Helyszíni terepszemlét is tartott a Dóm téren – „A kis karmester" című film nagy karmesterré lett főszereplője (április 15., kedd).

Benzi Szegeden. Fotó: Enyedi Zoltán
Benzi Szegeden. Fotó: Enyedi Zoltán

Agrokuli. „Zsombó határában, a Bába dűlőben (...) Farkas Ferenc gyümölcsösében (...) az Agrokuli ügyesen bebújik a fák alá, körüljárja az apró növésű őszibarack tövét is, kultivátoroz". A „hazai gyártmány először az 1967-es őszi vásáron tűnt fel", gyártó cége: „a Szegedi Vas- és Fémipari Ktsz.", az újítók: „Hódi Lászlóm Okos Károly, Vass Menyhért és Peták István" (május 11., vasárnap).

Lángoló gazolin. „Tegnap délelőtt nem sokkal negyed 10 után súlyos baleset történt a Nagyalföldi Kőolaj- és Földgáztermelő Vállalat szegedi üzemének 1-es számú gázkútjánál. A Szegedtől mintegy 3 kilométerre fekvő lezárt kút kezelőinek lakókocsijában felrobbant az ott szabályellenesen tárolt gazolin. A magas hőmérsékletű lángok hatására Nagy Ferenc 23 éves kútkezelő életveszélyesen, Szanka József, Tivadar Endre, Szabó László kútkezelők igen súlyosan, Baji Béla műszerész súlyosan sérültek Rajtuk kívül a lakókocsiban tartózkodó Kertész Mária – Szanka József menyasszonya – ugyancsak súlyosan megégett..." (május 15., csütörtök).

Munkáslányok otthona. „Korszerű, kívül-belül mutatós épület a Kátai közben a Kenderfonó- és Szövőipari Vállalat leányszállása, ahol a vállalat három szegedi gyárának ipari tanulói és dolgozói laknak" (június 3., kedd).

Gagarin-kollégium. „Tegnap kollégiummá avatták a 600. ipari szakmunkásképző intézet tanulóotthonát. Az új szegedi kollégiumot Jurij Gagarinról, a világ első űrhajósáról nevezték el" (június 8., vasárnap).

Eszperantógyűjtemény. „A Egyetemes Eszperantó Szövetség legutóbbi évkönyve a világ eszperantó könyvtárai között tizennyolcadik helyen tartja nyilván hazánk egyetlen ilyen intézményét, amely Szegeden a Somogyi-könyvtárban működik" (június 8., vasárnap).

Szabadságon a gyár. „A Minőségi Cipőgyár szegedi gyáregységében ezen és a következő héten nem dolgoznak a gépek, szalagok. Míg a munkások szabadságukat töltik, a szerelők, TMK-sok elvégzik a nagyobb javítási, karbantartási munkákat" július 17., csütörtök).

Kirakatverseny. „Ismét sok a szép kirakat Szegeden, tegnap értékelte a Szeged m. j. városi tanács vb kereskedelmi osztályának zsűrije az ünnepi hetek kirakatversenyét. Első díjat kapott s 1500-1500 forint jutalmat a kecskeméti Centrum (Trombitás Lajos, Szabó József, Virág Mihály) és a szegedi Centrum kollektívája, mindkettő a szegedi Centrum Áruházban berendezett méteráru kirakataiért, valamint a Szegedi Élelmiszer-kiskereskedelmi Vállalat dekorációs kollektívája (Szabó Pál, László István, Magyar Ferenc) a Lenin körúti édességbolt kirakatáért" (július 18., péntek).

Szeged étterem. „A város rangjához méltó új étteremmel gazdagodott Szeged: tegnap ünnepélyes keretek között megnyílt a Szeged Étterem" (július 26., szombat).

Autóspiac. „Alig több mint tíz éve jelentek meg Magyarországon a C rendszámú személyautók, előbb a Trabantok, Wartburgok, Moszkvicsok, Skodák, később a legkülönfélébb márkák. (...) A tulajdonosok úgy négy-öt éves használat után viszik piacra járműveiket, hogy az összespórolt néhány ezer forinttal újra, vagy nagyobbra cseréljék ki. Évekkel ezelőtt a Mérey utca volt az autópiac. S amikor szűknek bizonyult a hely, átköltöztették a Szent István térre..." (augusztus 6., szerda).

Kozmikus Tragédia. „Vasárnap este a szegedi szabadtéri is fellőtte a maga Apolló–11-ét." A „Tragédia határkőértékű, fordulatjelentőségű" bemutatójával „új szabadtéri stílus született". (...) Vámos Miklós legújabb rendezésében „Lucifer (Sinkovits Imre), Éva (Thirring Viola) és Ádám (Nagy Attila) megköszöni a közönség tapsait" (augusztus 12., kedd).

Gólyák a Tiszában. „Egymás után négy fiú és egy lány ugrott ruhástól a Tiszába a szegedi közúti hídtól pár méternyire. (...) Megfogadták: ha felveszik őket az egyetemre, akkor ruhástól ugranak a Tiszába" (szeptember 3., szerda).

Albérlet. „Az ezer forintos albérleti szoba manapság már Szegeden is gyakori, s még jó, ha ezt a pénzt két-három lakótól szedi be a főbérlő, vagy háztulajdonos, s nem egyetlen családtól. (...) Ameddig Szegeden is 8 ezer lakásigénylőt tart számon a lakáshivatal, szükség van az albérleti szobákra" (szeptember 6., szombat).

Hídfő. „Állványerődben a szegedi hídfő. Az építés új szakaszába lépett: az ácsok után munkához láttak a szerelők is. Egyelőre azokat a tartóvasakat helyezik el, amelyek a hatalmas súlyt hivatottak tartani, majd ezekre kerülnek a keresztgerendák. A munka megfelelően halad, s így valószínűleg már a fagy beállta előtt újra birtokukba vehetik a hídfőnek ezt az oldalát az autósok" (szeptember 13., szombat).

Egyetemisták az USA-ból. „Szegeden az idén első alkalommal fogadtak az USA-ból egyetemi hallgatókat. Az Oregon állambeli Portland State egyetem öt növendéke októbertől kezdve egy évig tanul a József Attila Tudományegyetem bölcsészkarán, ahol a magyar irodalom és nyelvtagozaton folytatják tanulmányaikat" (október 5., vasárnap).

Vasváz. „Az Újszegeden épülő fedett uszoda vasváza teljesen elkészült. A monumentális szerkezetnek jelenleg a festési munkálatait végzik" (október 9., csütörtök).

Vasváz. Fotó: Somogyi Károlyné
Vasváz. Fotó: Somogyi Károlyné

Nagyközségeink. A szegedi járási tanács vb döntött „hét község 'előléptetése' napirenden van: Algyő, Kikundorozsma, Kistelek, Mórahalom, Sándorfalva, Szőreg és Tápé 1970. január 1-től nagyközséggé lehet. (...) Ezekben a helységekben jobban eleget tehetnek majd a kommunális és egyéb vonatkozású igényeknek, a tanácsok nagyobb felelősséggel, önállóbban, önálló bérgazdálkodással tevékenykednek" (október 17., péntek).

Térkép. „Potom 5,50-ért miénk lehet a város: ennyibe kerül a kartográfia Szeged-térképe" (október 31., péntek).

Hidak. „Új hidak a Tiszán – az algyői 1972–74-re, a szegedi 1975 után készül el. (...) A szegedi új közúti híd tervezése, legrövidebb időn belül is csak a következő, negyedik ötéves tervben lesz aktuális. Az Országos Tervhivatal legutóbbi előzetes közlése szerint azonban, nemcsak a híd tervezését végeznék el a negyedik ötéves terv idején, hanem mintegy 100-150 millió forint értékű építkezést is, de a befejezés mindenképpen áthúzódna az 1975 utánra, vagyis az ötödik ötéves terv első esztendeire. (...)" Az algyői közúti hídról „1968 augusztusában adtunk hírt először. (...) Ez a híd 470 méter hosszú lesz, s 1972-74-re – amikor várhatóan átadják a forgalomnak –tulajdonképpen csak fele szélességű, a kocsipálya 8 és fél, a két járda 1,25-1,25 méter széles lesz. ha később a forgalom szükségessé teszi, kétszeres szélességűvé építhetik át, a tartószerkezetet eleve ehhez méretezték" (november 4., kedd).

Fürdőszobás falu. „Az elmúlt években kilábalt a bajokból a kübekházi Sarló és Kalapács termelőszövetkezet. A közös gazdaságban 329-en találnak megélhetést, közülük 110-en nyugdíjasok, járulékosak. (...) A faluból naponta 350-en járnak el, akik az iparban, leginkább Szegeden keresik a kenyerüket. (...) Összesen 536 lakóházat tartanak nyilván, 520-ban villany világít. (...) 492 lakóháznál megtörtént az ivóvíz bevezetése, törpe vízmű épült a faluban. (...) Ma már mintegy 130 lakóháznál rendelkeznek fürdőszobával" (november 11., kedd).

Új párt és KISZ-iskola. „Tegnap délelőtt először népesült be az Újszegeden épült impozáns megyei pártiskola nagyterme. (...) Az intézményt Eiterné Szilágyi Júlia elvtársnő, a megyei pártbizottság oktatási igazgatóságának vezetője vette át" (november 18., kedd).

HNF-évforduló. „Az egész magyar nép ünnepe. December harmadikára ünnepi jubileumi ülést hívott össze Szegedre a Hazafias Népfront Országos tanácsa a Magyar Nemzeti Függetlenségi front 1944. december 3-i, szegedi megalakulásának emlékére a Nemzeti Színházba. (...) Az utókor kőbe vésette a nagy nemzeti összefogás emlékét" – táblát avattak a színház falán (december 4., csütörtök).

Móravárosi bajnokok. „Szeged városának nagy múltú kisegyesülete a Móravárosi Kinizsi. A móravárosiaknak mindig labdarúgócsapatuk volt a legismertebb, sok tehetséges játékos kezdte el sportpályafutását a Cserepes sori pályán. valamikor Kispéter Mihály és Sándor Károly is ott játszott, onnan indulva el egészen a válogatottságig. A Kinizsi idén a megyei II. osztályban szerepelt, ahol Szőcs Lajos edző vezetésével megszerezte a bajnoki címet, és most visszakerült az I. osztályba" (december 6., szombat.)

Olvasóink írták

  • 3. Miracala 2009. augusztus 11. 12:54
    „Faterom azt mesélte hogy a toronyház azért nem valósult meg, mert a Centrum (Tisza Áruház) megsüllyedt (amit egyébként szintén egy szintel magasabbra terveztek a mostaninál), és ez várt volna a toronyházra is...”
  • 2. TELSTAR 2009. augusztus 09. 08:24
    „Ja. Pont két hete olvashattuk, hogy a Centrum áruház mellé 26 emeletes toronyházat terveztek. Hát az gyönyörű lett volna... még az olajos irodaház is necces !”
  • 1. NTK 2009. augusztus 07. 20:13
    „Ez az Időutazás cikksorozat az, ami igazán ér valamit a DM-ben. Érdekes visszatekinteni a múltba és néha megmosolyogni, hogy milyen nagy terveket is dédelgettek vezetőink. Az meg külön érdekes, hogy ezekből mi is valósult meg. Jók a régi fotók is. Néha Lehet találgatni, hogy mit és honnan fényképezett a fotóriporter.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

12 hete nem volt ötös a lottón

Szeged - 1 milliárd 100 millió forint halmozódott föl az elmúlt 12 hét alatt az ötös lottón. Tegnap… Tovább olvasom