Délmagyar logó

2016. 12. 10. szombat - Judit 0°C | 9°C

IFA-t loptak, boltba törtek be

Mórahalom - Egy 18 éves fiút és egy 17 éves lányt gyanúsítanak azzal, hogy március 1-jén Mórahalomról elkötöttek egy IFA-t, majd néhány óra múlva betörtek egy ásotthalmi boltba.
Két hétig sikerült titkolnia tettét a 18 éves J. Dánielnek és a 17 éves N. Zsuzsának. Az ásotthalmi fiatalok még március 1-jére virradóra kötöttek el egy IFA-t egy mórahalmi telephelyről, miután több pohár alkoholt gurítottak le torkukon egy közeli kocsmában. Jó heccnek tartották a hűtőfolyadék nélküli jármű elkötését, amiért a kerítésen át másztak be, majd azt kitörve indultak útnak a Bajai úton. A motor két kilométer után adta meg magát: leégett.

A vidám fiatalok jobbnak látták kereket oldani, gyalogosan jutottak el Ásotthalomig. A séta alatt vélhetően kijózanodtak, mert a településre érve – szintén buliból – átmásztak az ABC kerítésén, a fiú bedobta egy kővel a bolt ablakát, ahonnan 6 üveg 2 literes flakonos borral távoztak. Az egy éjszaka lejátszódó két eset hamar szóbeszéddé lett a településeken.

– Az ásotthalmi bolt előtt állt egy térfigyelő kamera, illetve a Bajai úton is van belőlük. Az összes képet bekértük, majd ezek birtokában kezdtünk el érdeklődni. Kezdetben nem sejtettük, hogy a két eset összefügg, de a fényképek és a tanúk meghallgatása után ez világossá vált – mondta lapunknak Köles Attila százados, a mórahalmi rendőrőrs parancsnoka. A fiatalok kezén kedd este kattant a bilincs.

A nőről kiderült, hogy esti iskolába jár, s egy kisgyerek édesanyja, a fiú pedig alkalmi munkából él. A két fiatal kihallgatásán mindent beismert. A rendőrség adatai szerint az IFA-ban mintegy 200 ezer forint kár keletkezett, a bor azonban nem került elő, mert a gyanúsítottaknak nem ízlett, ezért nagy részét kiöntötték.

A nyomozók őrizetbe vették az ásotthalmi fiatalokat, és előzetes letartóztatásukat indítványozták az ügyészségen.

Olvasóink írták

  • 3. savos 2009. március 20. 13:28
    „IFA: ideiglenes forgalmi akadály”
  • 2. IVY 2009. március 20. 11:24
    „És "természetesen" a 17 éves lányt is kiszolgálták a helyi kocsmában szeszes itallal, ugyííí??!!!!”
  • 1. dodó 2009. március 19. 20:21
    „Szigorúan csak a megílhetísér, integrálódás közben!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Toroczkai Lászlót az apja mellől vitték el a rendőrök

Szeged - A rabomobillal sokadszor elszállított tüntető úgy gondolja: Magyarországon ma gondolatrendőrség működik. Tovább olvasom