Délmagyar logó

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 30°C Még több cikk.

Ígér a konzorcium - elégedetlenek az alvállalkozók

Szeged - Megvásárolja a Tisza M43 Konzorcium a csődvédelem alatt álló Szeviép Zrt. alvállalkozókkal szembeni tartozásait – áll az M43-as autópálya második szakasza kivitelezőjének nyilatkozatában, amelyet tegnap reggel kapott meg a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt.
Megvásárolja a Tisza M43 Konzorcium a csődvédelem alatt álló Szeviép Zrt. alvállalkozókkal szembeni tartozásait – áll az M43-as autópálya második szakasza kivitelezőjének nyilatkozatában, amelyet tegnap reggel kapott meg a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt.

Temesvári Zoltán, az alvállalkozókat képviselő ügyvéd szerint – noha lényeges előrelépés történt – nem fogadhatják el a nyilatkozatot, mivel az nem tartalmaz konkrétumokat. Nem írták le ugyanis, hogy az autópálya kapcsán elfogadott 1,5 milliárd forint értékű követeléseket mikor és mennyiért vásárolja meg a konzorcium. A fizetési garanciára sincs kötelezettségvállalás. A nyilatkozat az ügyvéd szerint formailag is hiányos, mivel nem tartalmazza, kinek a nevében és milyen minőségben tették, továbbá nem az alvállalkozóknak, hanem a NIF-nek szól.

Ezt a problémát jelezték a NIF-nek is. Kijelentették: ma délután 3 óráig várják a konzorciumvezető Sedesa S. A. nyilatkozatkiegészítését.
Amennyiben ez nem érkezik meg, pénteken folytatják a tüntetést.
Az M43-as sztráda beruházója, a NIF Zrt. azóta tárgyalt a konzorciumi tagokkal, hogy 2 héttel ezelőtt demonstrálni kezdtek az alvállalkozók a 47-es főút mellett, és május 13-án egy helyen megbontották a töltést. Megírtuk: a Szeviép Zrt., a Tisza M43 Konzorcium 3. tagja április végén csődvédelmet kért. A vállalat számos alvállalkozója követelését nem tudta teljesíteni, különböző munkákkal összefüggésben mintegy 3 milliárd forinttal tartozik nekik.

A NIF Zrt. a tegnapi megegyezést követően azt hangsúlyozta: fontosnak tartják, hogy a kivitelezésben részt vevő alvállalkozókat kifizessék – közölte Fazakas Orsolya kommunikációs vezető. Bár szerződéses viszonyban a konzorciummal állnak – s csupán korlátozott eszközeik vannak –, minden lehetséges módon, többszöri személyes egyeztetéssel törekedtek a helyzet megoldására. A jelenlegi helyzetet megnyugtatónak tartják. A NIF Zrt. szerint a részletek egyeztetése és a megállapodás aláírása az érintett felek dolga.

Olvasóink írták

  • 2. ferdzso 2010. május 20. 13:01
    „Így, vagy úgy, de tenni kell valamit, mielőtt az Unió türelme elfogy, a kivitelezési határidők "tologatása" és alvállalkozói viták miatt. Nem hiszem, hogy ez jó fényt vetít hazánkról, az Unió felé. Az útnak készülnie kell!”
  • 1. apuka 2010. május 20. 11:35
    „Legutóbb még 3 milliárd volt a követelés (lásd DM cikk).”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Esküvő az esőben

Az eső elmossa a gondokat – ezzel nyugtatja az esküvőszervező azokat a párokat, akik csüggednek, ha a ceremónia napján rossz az idő. Tovább olvasom