Délmagyar logó

2018. 04. 24. kedd - György 14°C | 24°C Még több cikk.

Ígérték, de nem jöttek el az olaszok

Információink szerint tegnapra Szegedre, a városi ügyészségre várták a 2003 nyarán bezárt Mary Cipőgyár Rt. olasz tulajdonosait, akik ellen korábban nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki. Az olaszok azonban nem érkeztek meg.
Már csak egy tábla árulkodik arról, hogy itt valaha cipőgyár volt Fotó: Karnok Csaba
Lapunk úgy tudja, tegnap a városi ügyészségen meghallgatták volna a bezárt Mary Cipőgyár Rt. olasz tulajdonosait, akik ellen csődbűntett miatt adtak ki elfogatóparancsot. Információink szerint két olasz állampolgárt keresnek, valamint egy magyar társukat, rajtuk pedig több százmillió forintot. Úgy értesültünk, az olaszok kezdeményezték, hogy Szegedre jönnek és együttműködnek a hatóságokkal, cserébe az elfogatóparancs ideiglenes visszavonását kérték. Ám a gyanúsítottak helyett csak egy e-mail érkezett, amiben állítólag további haladékot kértek.

Tóhné Bari Éva, az ügyészség sajtószóvivője annyit közölt: az ügyészség mindent megtesz a gyanúsítottak olaszországi elfogása érdekében, sőt az unió területén is érvényes az elfogatóparancs. M. Toronykőy Márta, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense pedig elmondta, a rendőrség intézkedett a körözések ismételt kiadásáról.

Úgy tudjuk, hogy az olaszok nyilatkozni kívántak arról is, hogy milyen
Irodaház épül

A Mary Cipőgyár Rt. 2003 nyarán zárt be, Szegeden 220, Vásárhelyen 130 dolgozó veszítette el a munkahelyét. Jelenleg a Szeviép Zrt. irodaházát alakítják ki a volt cipőgyári ingatlanból, amelynek csak egy részét újítják fel. A legrosszabb állapotban lévő épületeket lebontották.  
sérelmeik vannak. Szerintük a hátrahagyott ingatlanvagyon bőven fedezetet nyújtott volna az adósságra, egyéb kifizetésekre, ám az ingóságok és az ingatlan áron alul „ment el".

Informátoraink szerint a Római körút–Szilléri sugárút–Dankó Pista utca által határolt ingatlant 800 millió forintért kezdték el árulni, ám végül 130 millióért vitték el. Az összeg nagyságáról azonban nem nyilatkozott Szabó István felszámolóbiztos. A békéscsabai központú Kossuth Holding felszámolója üzleti titoknak minősítette az információt. Hozzátette: az eljárás alatti értékesítés mindig kényszereladásnak számít, nem lehet várni a piac élénkülésére, ezért válnak meg olykor alacsonyabb áron az ingatlanoktól. A 2004. április 3-án elkezdődött felszámolás különben még tart, várhatóan az év végével fejeződik be. A pórul járt dolgozók elmaradt munkabérét a munkaerő-piaci alap fizette ki. Az asszonyok sorsát több mint egy éven keresztül követtük nyomon lapunkban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Üvegzsebű képviselők

Oláh János, Szentgyörgyi Pál, Póda Jenő és Pintér Ferenc a legvagyonosabb képviselő a szegedi… Tovább olvasom