Délmagyar logó

2018. 03. 17. szombat - Gertrúd, Patrik 1°C | 11°C Még több cikk.

Így búcsúznak 2014-től a szegediek

Óévbúcsúztatás - A házibulit szervezők nem késtek le semmiről, a legnagyobb szegedi szórakozóhelyekre viszont rohamosan fogynak a belépők. Vannak olyanok is, akik munkával, vagy nyugodt tévézéssel töltik az év utolsó napját.

Megkérdeztük a szegedieket, mit terveznek szilveszterkor: ki meri vállalni a házibulit, ki mulatja át magát szórakozóhelyen az új esztendőre. Esetleg marad a nyugodt, pezsgőzős-tévézős pizsamaparti? A válaszadók nagyjából kétharmada választja a bulizást, a többiek pihennek vagy dolgoznak.

Tavalyhoz hasonlóan szilveszterre idén is megtelnek a legkedveltebb szegedi szórakozóhelyek. Többségük 1500-2000 forint között kínál belépőt, ezért többnyire néhány órás italakciókat, DJ-ket és sztárvendégeket kapunk. A város legnagyobb diszkójában például már szilveszteri buli utáni partit is szerveznek, ahová 5 órától ugyancsak 2000 forint a belépő. – Komoly lesz, mint egy lőtt seb – reagált a Facebookon Dénes az egyik szilveszteri buli hirdetésére, míg a hajnali 5 órakor kezdődő parti kapcsán László megjegyezte: egyáltalán nem biztos, hogy eljutnak odáig barátaival.

A klasszikus házibulik sem mentek ki a divatból. Adrián 8-10 főt vár lakására az év utolsó estéjén. – A sört, bort, pezsgőt és a harapnivalót biztosítom, de batyus buli lesz, mindenki hoz valamilyen szeszt – mondta a házigazda, aki szerint nem szabad túlvállalni magunkat, csak annyi vendéget érdemes hívni, amennyi még kényelmesen elfér. A zenéről maguk gondoskodnak, már napokkal korábban szólt a szomszédoknak is. – Buli közben kimegyünk a Széchenyi térre megnézni a tűzijátékot – tette hozzá.
 

Szilveszteri sültmalac. Fotó: DM
Szilveszteri sültmalac. Fotó: DM


– Nem szeretünk szilveszterkor bulizni, mert kötelező hangulata van. Ezért inkább dolgozunk – mondta lapunknak Henrietta és Gyöngy, aki az egyik szilveszteri partin pultozik majd. Azt mondják, éppen elég nekik annyi a buliból, amit munka közben látnak, és az sem mellékes, hogy egy ilyen estén tízezer forint fölötti fizetésre számítanak, ami nem rossz egy napi munkáért.

Vannak olyanok is, akik a nyugodt óévbúcsúztatást választják, mint például Beáta és Balázs: ünnepi vacsorával, behűtött pezsgővel és filmekkel készülnek az év utolsó estéjére. Egyébként sem bulizósak, de saját bevallásuk szerint ilyenkor inkább kipihenik a karácsony előtti hajtást és az ünnepek fáradalmait.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyuszi ül – a szövetkezetben

Ásotthalmon indítaná be nyúltenyésztő központját a tisztességes munkáért tisztességes keresetet… Tovább olvasom