Délmagyar logó

2018. 03. 17. szombat - Gertrúd, Patrik 1°C | 11°C Még több cikk.

Igyuk ki együtt a víztornyot! - Sorsoltunk játékunkban

Szeged - Sorsoltunk csapvizes játékunkban! Találkozzunk szerda délután a Szent István téren!
Arra voltunk kíváncsiak, mi a víz képlete, azaz hány oxigén és hány hidrogánatomból áll ez az éltető vegyület. A helyes válasz természetesen az egy oxigén és két hidrogénatom volt. Az ajándékcsomagot Héderné Szabó Anita nyerte, aki a keddi rekordkísérlet helyszínén veheti azt át. Gratulálunk neki is, és valamennyi velünk játszónak! Találkozzunk szerdán a Szent István téren, igyuk ki együtt a víztornyot!

Korábban írtuk

A Magyar Víziközmű Szövetség (MaVíz) felhívására 2011. június 8-án szerdán délután két órai kezdettel országos Giuniess-rekord-kísérletre kerül sor, amely az egyszerre, egy időben csapvizet fogyasztó legtöbb ember számának rekordját célozza meg.

Az országos kezdeményezés célja, hogy a víziközmű szolgáltató cégek meglévő, illetve leendő fogyasztóinak felhívjuk a figyelmét a víz-, illetve környezettudatos magatartás fontosságára, a vezetékes ivóvíz értékének megbecsülésére, jó minőségére, az emberi szervezetre gyakorolt jótékony hatására.


Az országban közel húsz város vesz részt a rekordkísérletben. A szervezők szeretnék elérni, hogy több tízezer ember igyon egyszerre egy pohár csapvizet.

Szegeden a helyszín a Szent István tér, a programok délután egy órakor kezdődnek. Ide várják a rendezők az EDF Démász Szeged Vízisport Egyesület kajak-kenus bajnokait, valamint a Veolia Jövő Úszó SC-től Gyurta Dánielt és az öccsét, Gergőt, Jakabos Zsuzsannát, Verrasztó Evelynt és Mutina Ágnest.

A tervezett program: térzene a víztoronyból (Király-König Péter Zeneiskola), játszóház „vizes" játékokkal, infomobil (interaktív bemutatóterem négy keréken), szakmai bemutató, Rádió 88 kitelepülés (műsorvezetővel, élő kívánságműsorral, zenével, játékkal), beszélgetés a bajnokokkal, sportolók részvétele (kajak-kenu, úszás), ajándéksorsolás, és persze maga a vízivás. A rendezvény ideje alatt a víztorony látogatható.

Igyuk ki együtt a víztornyot!
Igyuk ki együtt a víztornyot!

Az esemény védnöke Botka László, Szeged polgármestere.

A Guiness-rekord-kísérletre ezen a honlapon lehet jelentkezni, határidő: június 6. Helyszíni regisztráció 2011. június 8-án, 12 óra 30 perctől! A regisztrálók a helyszínen ajándékokat nyerhetnek!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megkezdődött az útépítés az Ásotthalom és a vajdasági Bácsszőlőst összekötő úton

Átadták hétfőn a kivitelező Magyar Aszfalt Zrt.-nek a munkaterületet az Ásotthalom és az országhatár közötti út építéséhez. Tovább olvasom