Délmagyar logó

2017. 03. 27. hétfő - Hajnalka 2°C | 12°C Még több cikk.

˝Iható˝ kokain az ablakmosó folyadék helyén

Röszke – Egy cipőt ment vásárolni Szerbiába az a szlovák nő, akinek a Skodájában kokain gyanús anyagot találtak a pénzügyőrök. Folyékony állapotban.
Európában, közúti határátkelőn először próbálkoztak ezzel a módszerrel kábítószert csempészni. Nem sok sikerrel. A napokban bukott le ugyanis az a 31 éves szlovák nő, aki Skodájával Röszkénél akart Magyarországra jönni. A pénzügyőrök feltették a szokásos kérdést: Van-e elvámolnivalója? A nő nemmel felelt, majd tovább csacsogott, ez lett a veszte: megemlítette, hogy Szlovákiából Szerbiába ment vásárolni, de csak egy pár cipőt vett.

˝Iható˝ kokain az ablakmosó folyadék helyén. Fotó: NAV (galéria)

A pénzügyőrök „elhitték", amit mondott, majd félreállították a nőt, és az autóját tüzetesen átvizsgálták, mert gyanús lett nekik, hogy egy pár cipőért valaki egy egész országot átutazik. A jármű ellenőrzése során kiderült, az ablakmosó folyadék tartálya át lett alakítva, az nem volt összekötve a szélvédőmosó rendszerrel. A tartályban lévő folyadék szaga tömény, szerves oldószerre emlékeztetett és nyilvánvaló volt, hogy az nem ablakmosó folyadék. A pénzügyőrök a tartályból kitöltött körülbelül 3 liter folyadékon az előzetes tesztelést elvégezték, amelynek eredménye alapján kokain gyanús anyagot találtak. A kábítószer jelenlétét erősítette meg ezt követően a vámhatóság kábítószer felderítésre kiképzett kutyája is.

Nagyon meglepte a pénzügyőröket az előkerült anyag halmazállapota és rejtekhelye is, hiszen Magyarországon egyedülálló, de Európában is igen ritkán előforduló, jellemzően Dél-Amerikában gyakori a kokain folyékonnyá alakítása és ilyen módon történő elrejtése. A pénzügyőrök a kokain gyanús anyagot lefoglalták, majd azt a szlovák nővel együtt, feljelentéssel átadták a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársainak, ahol a nőt őrizetbe vették, ellene visszaélés kábítószerrel bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárás indult.

Olvasóink írták

 • 7. grandeg 2012. augusztus 20. 09:58
  „davilo, tettszik az ilyen dilettáns hozzászólás. Süt belőle az értelem.
  Igaza van Egyolvasónak te vagy az, aki ....., de inkább nem folytatom.
  A határrendészek is állítanak félre autókat azért, hogy alaposabban átvizsgálják őket. Vannak rendőrök akik még az ellenőrzés előtt a sorok között járkálnak és ők azok akik még a keresőkutyákat is vezetik a sorok között. Ez utóbbit a davido-hoz hasonló emberek kedvéért írom le mert ők azok szentül megvannak arról győződve, hogy azok csak sétálgatnak és nem csinálnak semmit, holott a kedves utas pedig ott sínylődik a sorban. A másik pedig - ismét a "davidók" kedvéért : a kamion ellenőrzésnek semmi köze a személyforgalomhoz, ha észre vette volna az teljesen máshol történik.
  Bár azt itt meglehet jegyezni, hogy ha már egy nap 50 Skoda motorterét látod feltűnik, hogy valami nem ott van, vagy úgy ahogy az előző 49-ben. De ők ezért vannak.
  A NAV-os srác pedig igenis ügyes volt.”
 • 6. Egyolvasó 2012. augusztus 19. 07:06
  „5. davido 2012.08.18. 20:06

  Na itt a probléma.
  Nem tudom, te melyik cikket olvastad de, hogy a hozzászólásod nem ide tartozik az már biztos,.
  De segítek neked.a cikkben PÉNZÜGYŐRÖK találták a kábítószert és nem a határőrök.
  A hozzászólásodból pedig az is kitűnik, hogyha téged a PÉNZÜGYŐRÖK VÁM MEGFIZETÉSÉRE KÖTELEZNEK te feljelented a határőröket.”
 • 5. davido 2012. augusztus 18. 20:06
  „Ez az egész mese habbal!
  Nem tudok hinni az ilyen és hasonló történetekben, amelyek a derék határőrök pszichológiai éleslátásáról szólnak.
  Röszkén sokszor órás sorokban állnak a kocsik, a határőrök futószalagon dolgoznak, a gyakorlatban szinte abszurd, hogy valakinek szétszedik a kocsiját, mert "zavartan viselkedett" vagy hülyeségeket mondott.
  Egész biztos, hogy valakik felnyomták a nőt, és elég valószínű, hogy épp azok, akiktől a megbízást kapta. Mégpedig azért, hogy miközben a szervek vele foglalkoznak, egy kamionban simán átcsusszanhasson a valódi szállítmány.”
 • 4. Hétszűnyűkapanyányimonyók 2012. augusztus 18. 16:40
  „Ez meglepő? hát amikor szőnyegeket áztatnak át kokóval?...Amatőrök
  Egyébként erre a régi passzát, még a csepp forma előtti a legjobb.
  Ha jól emlékszem 5 lityis ablakmosó tartálya van XD”
 • 3. benq 2012. augusztus 18. 12:55
  „Európában, közúti határátkelőn először próbálkoztak ezzel a módszerrel kábítószert csempészni.
  és így helyesen! Európában, közúti határátkelőn először bukott le ezzel a módszerrel kábítószert csempészni szándékozó gépkocsi vezető! :-) :-)
  de azért szép elfogás, megfogás :-)”
 • 2. booo 2012. augusztus 18. 12:28
  „A kamionokban több fér! Biztos vagyok abban, nem ez a spiné az első! A bűnözők kifogyhatatlanok az ötletekből !”
 • 1. Vazeratti 2012. augusztus 18. 12:27
  „Kifog egy bogaras szakaszt, akkor milyen drága mosás lett volna :D (tudom nem volt bekötve, de ha mégis)”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Népdalokkal kezdte a tűzrőlpattant Marcsa, Radnay Csilla

Radnay Csilla a Mágnás Miskában szubrett szerepben debütált a Dóm téren. Tovább olvasom