Délmagyar logó

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 21°C Még több cikk.

IKV Rt. kontra Virág cukrászda Kft.

Sikertelen kísérletet tett tegnap délután az IKV Rt. jogi képviselője arra, hogy érvényesítse az önkormányzati ingatlankezelő cég törvényes zálogjogát a Kis Virág cukrászda ingóságain. Az IKV azért szánta rá magát erre a lépésre, mert az épületet tőle bérlő Virág két és fél millió forint bérleti díjjal tartozik.
Az IKV képviselői hiába mentek tegnap a Kis Virághoz. Fotó: Schmidt Andrea
Követeléseinek megtérülését látta veszélyeztetve a szegedi IKV Rt., ezért tegnap érvényesíteni akarta zálogjogát a Virág Cukrászda Kft. ingóságain. Mivel a cukrászda üzletvezetője nem tudta telefonon elérni György Attilát, a Virág Cukrászda Kft. ügyvezetőjét, nem engedélyezte az „etikett címkék" felragasztását az ingóságokra.

Ez a címke jelezné, hogy a tárgyakat sem elszállítani, sem eladni nincs joga a továbbiakban a tulajdonosnak. Akár a hűtőpultban lévő süteményekre is ráragaszthatták volna az IKV Rt. képviselői a cédulákat, de az üzletvezető a biztonsági őrök közreműködését helyezte kilátásba, amennyiben az önkormányzati cég munkatársai megteszik ezt. Végül abban egyeztek meg a felek, hogy egyelőre elhalasztják a zálogjog érvényesítését.

Óvári Judit, az IKV Rt. jogi képviselője elmondta: azért szerették volna megjelölni az ingóságokat, mert tudomásuk szerint egy – harmadik – cég felszámolást kezdeményezett a Virág ellen: veszélyeztetve látták követelésüket. Ha fölragaszthatták volna a címkéket, azaz érvényesíthették volna zálogjogukat – az ingóságok értéke a továbbiakban ingatlankezelőt illeti.

Az IKV Rt. nem akarja ellehetetleníteni a Virág Cukrászda Kft. működését, de biztosítékra van szükségük a követelés megtérülése érdekében– hangsúlyozta az ügyvédnő. Ez nem diszkrimináció a Virággal szemben, ugyanis más, hátralékot felhalmozó bérlő esetében is hasonló eljárást tervez az IKV.

György Attilát sikerült telefonon elérnünk, ő azonban nem kíván nyilatkozni az ügyről.

Sz. Gy.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kilenc hónapja nem tudja eltemetni édesanyját

Muskó Ferenc január közepe óta nem tudja eltemetni az édesanyját a Belvárosi temetőben – a… Tovább olvasom