Délmagyar logó

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 18°C Még több cikk.

Illegális szemétlerakó a Kaszás utcában

Móraváros számos pontján kell évente többször nagytakarítást végeznie a Szegedi Környezetgazdálkodási Kht.-nak. A munka hiábavalónak tűnik. Az illegális szemétlerakók felszámolása után mindig újabb szeméthegyek keletkeznek.
Hiába viszik el a szemetet a Kaszás utcából, néhány nap múlva újabb hulladékhegyek nőnek. Fotó: Segesvári Csaba
Évente több tucat konténer illegálisan lerakott szemetet hord el a Szegedi Környezetgazdálkodási Kht. Móraváros egyes területeiről. Az itt élők ugyanis – mintegy népszokásszerűen – nagy mennyiségű lomot hordanak a Móravárosi körútra, a Kolozsvári térre és a Kaszás utcába. Utóbbi helyen mi is jártunk, és elképesztő állapotokat tapasztaltunk.

Az amúgy barátságos, csendes Kaszás utca Cserepes sor felőli végén mintegy száz méteren át húzódik a szeméthalom. Az utca egyik oldalán, a betonkerítés lábánál szemeteszsákok. Némelyik még bekötött szájjal, jó néhányból viszont már kirángatták a hulladék egy részét. A kupac a Cserepes sornál a legnagyobb. Van itt minden: törött csempe, szakadt ágybetét, kiszolgált kanapé, törött kád, rossz gyerekjáték és elnyűtt kabát. Szanaszét hevernek a műanyag üdítőspalackok. Az egyik zsákban ötven energiaitalos fémdobozt számoltunk meg. A hulladékhegyek környékén orrfacsaró bűz terjeng.

A lakók azt mondják: a helyzet évek óta változatlan. Többen tudni vélik, hogy a Cserepes sorról hordják ide a lomokat. A mostani állapot még jónak mondható, hiszen hevert itt már napokon át oszladozó lótetem és elgázolt macska is.

A környezetgazdálkodási kht. tud a problémáról, rendszeresen takarítanak itt, ám ennek szinte semmi látszatja nincsen – hallottuk a társaság közterület-fenntartási igazgatóhelyettesétől.

– Ha elszállítjuk a hulladékot, néhány nap múlva újabb szeméthegy keletkezik a Kaszás utca végén – érzékeltette munkájuk sziszifuszi jellegét Kovács János. Mint mindenütt a városban, a Cserepes soron és környékén is ürítik a lakossági hulladékgyűjtő edényeket, és itt is vannak lomtalanítási akciók. Konténereket azért nem raknak a területre, mert az csak odavonzaná a hulladékot. Ezért is érthetetlen, hogy az emberek miért az utcát tekintik szemétgyűjtőnek.

Olvasóink írták

  • 1. x 2013. február 11. 14:50
    „http://www.delmagyar.hu/forum/szemeteles_moravarosban/26/2004229/?action=kifejt
    és
    http://www.delmagyar.hu/forum/moravaros_szemetes_utcaja/26/3558/?action=kifejt”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kifogások sora a tilosban

Autósokat kérdeztünk meg a szegedi Szent István téren, miért hajtanak be a tiltó táblák ellenére. A… Tovább olvasom