Délmagyar logó

2018. 07. 21. szombat - Dániel, Daniella 19°C | 30°C Még több cikk.

Illegálisan lerakott szemétdombokat számolnak fel

Szeged. Szinte egy hét alatt újratermelődnek az illegális szeméthalmok Szegeden, amelyek felszámolására csak az önkormányzat környezetgazdálkodási cége 80 millió forintot költ éves szinten - tudtuk meg Makrai Lászlótól, a Szegedi Környezetgazdálkodási Nkft. ügyvezetőjétől.
Az önkormányzati cég is csatlakozott a Csongrád Megyei Kormányhivatal akciójához: a Föld napja alkalmából a város három pontját tisztítják meg a hivatal és s cég munkatársai, terveik szerint a szegediek bevonásával.
 Holubán Csilla, a Szegedi Járási Hivatal vezetője elmondta, szombat reggel 8-tól a vadaspark környékét, a Csavar sori sétálóövezetet, valamint a Kukorica utca és a Gömöri utca közötti kiserdőt szabadítják meg az illegálisan lerakott szeméttől. Az akcióhoz bárki csatlakozhat, csütörtökig az onkentesen2018@gmail.com címen, de aki szombaton dönt úgy, hogy besegít, bátran megteheti: mindenkinek jut gumikesztyű és szemeteszsák.

A program részeként pénteken, szombaton és hétfőn 9-től 17 óráig a kormányhivatal Rákóczi téri épülete előtti parkolóban bárki leadhatja elektronikai hulladékait, fogadnak például számítástechnikai eszközöket, háztartási kisgépeket, elemeket és fényforrásokat is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szegeden egyszerre jellemző a ki- és bevándorlás - Szerbiából és Romániából jön legtöbb fiatal

A fiatalok vándorlásával kapcsolatos fórumot tartott a szegedi önkormányzat tegnap az ifjúsági házban. Tovább olvasom