Délmagyar logó

2017. 12. 15. péntek - Valér 6°C | 13°C Még több cikk.

Indul a földárverések második fordulója

Március 1-10. között megint földárverések lesznek Szegeden és Hódmezővásárhelyen, a szokott helyszíneken. 322 olyan állami földrészletet lehet megvenni, amelyek egyenként 3 hektárnál nagyobbak.
Tavaly decemberben tartották a megyében a földárveréseket: 603 darab, 3 hektárnál nagyobb földrészletet hirdettek meg, közülük 372 kelt el– mondta Juhász Tünde kormánymegbízott tegnapi sajtótájékoztatóján. Közel 11 ezer hektárból mintegy 8 ezer talált gazdára, az összesnek a 62 százaléka, 12 milliárd forint értékben. A kikiáltási árhoz képest összesen 1 milliárd forinttal adtak értük többet a licitálók.

A kormányhivatal a sajtótájékoztatón jelentette be: március 1–10. között lesz a földárverések második fordulója, ekkor azokat a hektárokat is újra, ugyanazon az áron meghirdetik, amelyek decemberben nem találtak gazdára.

A 2015-ről megmaradt földrészletek száma 231, ezekkel együtt hamarosan összesen 322 földrészletet – 6258 hektárt – vernek dobra a két megyei jogú városban, Szegeden és Hódmezővásárhelyen. A helyszínek ugyanazok: Szegeden a Vasas Szent Péter utca 9., a Kereskedő sor 3–5., Hódmezővásárhelyen a városháza díszterme, valamint a Rárósi út 110. A napi menetrendben mindössze annyi a változás, hogy a regisztráció 7 óra helyett 8-kor indul, az árverések 10 órai kezdete azonban változatlan.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kidobták Tigrist az ablakon

Kétségbeesetten keresi Tigrist egy olasz joghallgató a szegedi Fekete Sas utcában. Gioacchino Montesi nem akart fotón szerepelni, de elmondta, még gyerekkorában kapta a plüssállatot szüleitől Olaszországban. Tovább olvasom