Délmagyar logó

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 27°C Még több cikk.

Indul az átvilágítás

Szeged - A nyolc, első körben vizsgálandó önkormányzati cég vezetőjét a közgyűlés leváltotta, a Gazdasági és Pénzügyi Átvételi Ideiglenes Bizottság azonban folytatja a munkát: megkezdi az átvilágítást.
A képviselők ugyanis pénteken zárt ülésen elfogadták Botka László (MSZP) határozati javaslatait – vagy azok egy részét, ez nem világos pontosan –, amelyek az átvilágítást végző szakértők megbízási szerződésére vonatkoznak. Ismert: a polgármester a bizottság által korábban jóváhagyott megbízási szerződés több pontját törvényességi és egyéb szempontok alapján kifogásolta, ezért november végén felfüggesztette a meghozott határozatok végrehajtását. Szerinte a közgyűlés által pénteken elfogadott javaslat 5, általa korábban kifogásolt pont korrigálását tartalmazza – Gyimesi László (Fidesz–KDNP), a bizottság elnöke szerint 2-t (a sajtó nem lehetett bent, zárt ülés volt).

A javaslatot mindenesetre megszavazták, elvileg nincs akadálya, hogy a polgármester aláírja a megbízási szerződéseket, és meginduljon az átvilágítás. Gyimesi László azt mondta, hamarosan intézkedik a bizottság összehívásáról.

Olvasóink írták

 • 3. queenmargareth 2010. december 14. 17:09
  „nos, reméljük lesz eredmény, attól nekem nem lesz jobb, csak, ha visszaadnák a lopott pénzeket. Oké, tudom, utópia..............
  Mi lennénk a leggazdagabb ország, ha 20 év lopásait vissza tudnánk szerezni: ehhez viszont le kell fizetni valakit.......miért gondolom, hogy körforgás?!”
 • 2. jozko 2010. december 14. 16:32
  „Egy kis átvilágító dózisba nem hal bele senki, az egészséges szervezet észre sem veszi!
  Teljesen fájdalommentes!A gyulladt, gennyes gócokat kimutatja-azoknak a kezelése lesz fájdalmas.

  Álítólag valamelyik építési nagyvállalkozó fájdalmas sportszer-balaesete t szenvedett.”
 • 1. szilléri 2010. december 14. 11:10
  „Ezek szerint nem zörög a haraszt ?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szigorúbban védenék a halat a horgászok

Egyáltalán ne lehessen horgászni, halászni a Tiszán, amíg a halak ívnak: ilyen javaslat is érkezett a pecások egyesületeitől a törvény módosításán dolgozó minisztériumhoz. Tovább olvasom