Délmagyar logó

2018. 08. 21. kedd - Sámuel, Hajna 20°C | 33°C Még több cikk.

Informatikai fejlesztések a kormányhivataloknál - Tízmilliárdból javul a kiszolgálás

Szeged - A kormányhivatalok és járási hivatalok feladatellátását informatikai fejlesztésekkel támogatja egy Szegeden csütörtökön bemutatott program, amely a különböző hatósági nyilvántartások közötti adatkapcsolatot teremti meg.
A tízmilliárd forintos támogatásból többek között a társadalombiztosítási eljárásokban hatékonyabbá és átláthatóbbá válik az ügyintézés, egyszerűsödnek a munkafolyamatok és csökkennek az ügyfeleket terhelő adminisztrációs terhek. Ennek megvalósítása 2018. december 31-én fejeződik be.

– 2014-től a szolgáltató állam kiépítése zajlik, amelynek lényege, hogy az állampolgár legyen a középpontban. A fő cél, hogy az ügyfelek kiszolgálása közvetlenül és az informatikai megoldások fejlesztésével közvetetten is javuljon – hangsúlyozta a csütörtöki sajtótájékoztatón Zöld-Nagy Viktória, a Miniszterelnökség területi közigazgatás fejlesztéséért felelős helyettes államtitkára.

A projekt szakmai tartalmát és annak pontos részleteit Zakar Péter, a Csongrád Megyei Kormányhivatal igazgatója ismertette, amelynek lényege, hogy csökkenteni kell az ügyfelek adminisztrációs terheit. – Régóta vártuk már ezt az informatikai fejlesztést – fogalmazott az igazgató.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tollmustra az Őszi Állásbörzéről - Szavazzon a legjobbra!

Tollmustra az Őszi Állásbörzéről - Szavazzon a legjobbra!
Kollégánk tegnap járt a TIK-ben az Őszi Állásbörzén és a tudósításon kívül belevágott egy akcióba… Tovább olvasom