Délmagyar logó

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 28°C Még több cikk.

Informatikai világcéggel szerződött az egyetem

A hallgatók és az oktatók számára is kedvező együttműködési megállapodást kötött a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) és az indiai székhelyű informatikai tanácsadó és szoftverfejlesztő világcég, a TATA Consultancy Services Limited (TCS).
A szegedi informatika szakos egyetemisták és a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) oktatóinak figyelme a TATA Consultancy Services Limited (TCS) cégre mint lehetséges munkahelyre, illetve együttműködő partnerre irányulhat. Ugyanis az 1968 óta létező TCS idén március végén szerződést kötött az SZTE vezetőivel.

Az indiai központú világcég az ottani GDP 2,5-2,8 százalékát adja. A vállalatcsoporthoz több mint 85 cég és 275 ezer alkalmazott tartozik – közte a 2001-ben alakult magyarországi leányvállalat, a TATA Consultancy Services Hungary a maga több mint 350 szakemberével. Az ázsiai cég Magyarországon hozta létre az első Indián kívüli fejlesztési központját, amely 2001-ben még csak néhány, ma már közel négyszáz emberből áll, de ezerfősre bővítenék. A világ meghatározó egyetemeivel – ezentúl a szegedivel is – kapcsolatban állnak. A tehetséges végzős hallgatók számára munkahelyet is kínálnak.

Az ilyenféle gyakorlati kapcsolatrendszert Csirik János, az SZTE Természettudományi Karának dékánja is fontosnak tartja, ezért a várhatóan 30-50 érdeklődő hallgató már idén szeptembertől megismerkedhet a TATA-csoporton belül folyó munka részleteivel. A bolognai típusú képzés megkívánja, hogy konkrét feladatokhoz kapcsolódó együttműködés jöjjön létre. Ennek része, hogy az egyetem a legnagyobb cégekkel próbál kapcsolatokat kiépíteni.

Most is az egyetemi hallgatók állnak fókuszban. De az oktatók számára is előnyöket kínál a megállapodás, hiszen az indiai cég révén különböző kutatási pályázatokon is részt vehetnek, így szeretnénk közös megbízásokhoz, feladatokhoz jutni.

Örvendetes, hogy az SZTE ennyire gyakorlatorientált céggel kerül kapcsolatba – véli Szabó Gábor rektor, aki abban bízik, hogy a TATA cég elsősorban Magyarországon alkalmazza a Szegeden kiképzett fiatalokat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vásárra viszik a bőrüket

Egyre többen tetováltatnak magukra ábrákat, de a tetoválóművész szerint az emberek többségében még… Tovább olvasom