Délmagyar logó

2018. 11. 20. kedd - Jolán 2°C | 8°C Még több cikk.

Ingatlanpanamát gyanít a Fidesz szegedi szervezete

Szeged - Szeged valaha volt legnagyobb ingatlanpanamáját készül elkövetni a szocialista városvezetés – jelentette ki Oláh János fideszes önkormányzati képviselő tegnap, a Mars téren tartott tájékoztatóján. Szentgyörgyi Pál alpolgármester demagógnak minősítette a vádakat.
A rendhagyó sajtótájékoztatót azért tartotta a város tulajdonosi bizottságának alelnöke, mert szerinte Szeged legértékesebb ingatlanait készülnek átjátszani szocialista közeli nagyvállalkozásoknak (Leisztinger Tamásra, a Hunguest Hotels Zrt. tulajdonosára utalt). Lapunkban már beszámoltunk arról, hogy a mai közgyűlésen szavaznak a képviselők több jelentős sportberuházásról, amelyek megvalósításához ingatlancserékre van szükség. Új rendezvénycsarnok épülhetne a Kálvárián a magántőke bevonásával, az értékesítendő Szeol-pályát fel lehetne újíttatni, s ez utóbbiért, valamint a Ligetfürdőért kapott pénzből pedig az Etelka soron lehet fedett uszodát létesíteni.

Oláh János viszont arra kéri a szocialista frakció képviselőit, ne szavazzák meg az ingatlanbizniszt. A Ligetfürdő és a Szeol-pálya ugyanis szerinte több milliárd forintot ér, eladásuk 1,4, illetve 0,7 milliárd forintért a városi vagyon elkótyavetyélése. Azzal pedig, hogy a többes ingatlancserében megszűnő SZVSE-pálya és a Mars téri buszpályaudvar területe kereskedelmi besorolást kap, nem szolgálják a szegediek érdekeit. Az ellenzéki képviselő – mint mondotta – azért tartotta a fodrászkelléküzlet előtt a sajtótájékoztatót, mert tulajdonosának vételi szándékát olyan indoklással utasították el, hogy most alacsonyak az ingatlanárak Szegeden.

Szentgyörgyi Pál, Szeged gazdasági alpolgármestere demagógnak nevezte a Fidesz vádjait, amelyekkel félrevezetik a szegedieket. Szerinte egy ideje az az ellenzék stratégiája, hogy megakadályozzon szegedi fejlesztéseket. Visszakérdezett: kinek jó az, ha egy leromlott minőségű Szeol-pálya, vagy egy olyan SZVSE-pálya van a városban, amelynek kezelője még a fűnyírásra se tud áldozni? Ezek szerint ne legyen uszoda, ne legyen rendezvénycsarnok? Kijelentette továbbá: a Ligetfürdőre öt év múlva pályázatot írnak ki, és lehet, hogy az 1,4 milliárd forint többszöröséért adják el.

Olvasóink írták

 • 4. mgyurka 2007. december 17. 09:25
  „És hol fognak a gyerekek sportolni? És hol lehet majd helyi termelőktől élelmiszereket venni? Ez a fejlődés? Egy újabb pláza? Vagy rendezvénycsarnok?”
 • 3. Kolompár Rómeó 2007. december 14. 09:33
  „...bocsi, milliárdjait összekaparó”
 • 2. Kolompár Rómeó 2007. december 14. 09:00
  „Ó, ha lejsztinger van benne, akkor a panama ötlete fel sem merülhet, ismerve az "előéletét". Ő egy ártatlan ember, aki csak a Picket vágta tönkre, milliárdos panamát csinált a fővárosi Kopaszi-gáttal kapcsolatban. Hogy bánthatják ezt a szegény, szerencsétlen, becsületesen dolgozó, milliárdjait állami és önkormányzati pénzek közelébe sem került jóembert!”
 • 1. joy 2007. december 14. 07:34
  „Hé!
  A marsi buszállomás nem helyijárati buszközpont lesz? Elfogadhatatlan, hohy az össze környék tele van parkoló helyijáratos buszokkal!!!
  Nehogy már valami épületet rondítsanak a TÉRre!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Térdig érő műtigrisbőr kell, béléses divatdzseki nem

A folyamatos adakozókedvnek köszönhetően széles ruhaválasztékból válogathatnak a rászorulók a… Tovább olvasom