Délmagyar logó

2017. 10. 20. péntek - Vendel 9°C | 24°C Még több cikk.

Ingatlanvásár a GDF SUEZ-nél

Csongrád megye - Nem lehet nem összefüggésbe hozni a rezsicsökkentéssel azt, hogy a GDF SUEZ akciósan árulja dél-alföldi ingatlanait. Aki mind a 4-et megveszi, 60 millió forintos árengedményben részesül.
– Az ingatlanok eladásának hátterében az áll, hogy szinte teljesen üresen állnak, az Égáz-Dégáz Földgázelosztó Zrt. már nem használja azokat – válaszolta kérdéseinkre a társaság. – A megadott október 3-i határidő a kedvezményes értékesítésre vonatkozó érdeklődések beküldésére vonatkozik. Amennyiben az ingatlanokat értékesítjük, az ügyfélszolgálatok továbbra is működni fognak: ez esetben vagy az eladott ingatlant béreljük vissza, vagy a városban máshol keresünk kisebb alapterületű, bérelhető ingatlant.

Szerdán hirdetésben kínált eladásra 4 dél-alföldi ingatlant a GDF SUEZ. Közülük az egyik a Hódmezővásárhely, Kutasi út 24. szám alatti, amelyik a leányvállalat Égáz-Dégáz Földgázelosztó Zrt. tulajdonában van. Irányára 62 millió forint plusz áfa. Ha valaki 2 ingatlant vásárol, akkor 20 millió, ha hármat, 40 millió, de ha mind a 4-et megveszi, 60 millió forintos árengedményben részesül az összesen nettó 230 millió forintból. A gázszolgáltató honlapjáról kiderült, hogy működési területükön, 6 megyében 13 ingatlant árulnak.

Egy, a társaságnál dolgozó informátorunk megerősítette: Vásárhelyen és Orosházán bezárták a telephelyeket, már csak az ügyfélszolgálatok tartanak nyitva. Ezeken a helyeken a műszaki üzemegységek működtek, innen indultak munkára a szerelők, itt tárolták a berendezéseket, és itt álltak a gépjárművek is. Jelenleg a szerelők Szegedre járnak be, hogy intézzék az adminisztrációval kapcsolatos feladatokat, például leadják a mérőóra-szerelések jegyzőkönyveit, vagy mérőórákat „vételezzenek", az autók pedig a lakásaik előtt parkolnak. Vásárhelyen körülbelül 20-an dolgoznak.

111 fős elbocsátás a földgázelosztónál

Megírtuk: az év végéig 111 dolgozóját küldi el a francia GDF SUEZ egyik magyarországi leányvállalata, az Égáz-Dégáz Földgázelosztó Zrt. a rezsicsökkentés miatt. A Dégáz Vállalat Szakszervezeti Alapszervezetének szegedi titkára, Daru Sándor július végén azt mondta, a cég működési területéről, 6 megyéből küldenek el ennyi embert. 46-an tavaly távoztak, 65 embernek az idei év végéig kell mennie. A leépítés Csongrád megyében 10-15 főt érint, a létszám 10 százalékát. A kollektív szerződésnél valamivel jobb feltételekkel küldik el őket: 36 hónapos tartós felmentést kapnak és ez idő alatt munkaviszonyban maradnak. A szakszervezeti titkár kiemelte: a létszám átlépte a tűrőképesség határát ahhoz, hogy a feladatokat maradéktalanul el tudják látni.

„Rezsicsökkentési ámokfutás"

Székely Tamás, a Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének (VDSZ) elnöke a nyáron úgy fogalmazott: a maradóknak nem ritkán 3 kirúgott szakembert kell pótolniuk. Ebben az ágazatban működnek a legveszélyesebb üzemek, mindez óriási pszichés és fizikai terheket ró a munkavállalókra. Szerinte a „rezsicsökkentési ámokfutás" másik veszélye, hogy romlik a szolgáltatás színvonala. A karbantartások drasztikus csökkentése, a szükséges beruházások elmaradása előbb-utóbb komoly műszaki problémát okoz. Tragédiához is vezethet, ha műszaki hibához – gázszivárgáshoz, gázömléshez – későn érnek ki a szerelők azért, mert nincs elég ember a hibaelhárításra.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Moldvai kurzus a Mester Tanodában

Moldvai népzenei kurzust tartottak a piarista gimnázium Mester Tanodájának oktatói a Magyar Művészeti Akadémia támogatásával. Tovább olvasom