Délmagyar logó

2017. 08. 20. vasárnap - István 19°C | 34°C Még több cikk.

Ingyen ebédet ad az alapítvány

Szeged - Hátrányos helyzetű gyerekek étkeztetését biztosítaná a szegedi székhelyű Egy Ebéd Egy Esély Gyermekétkeztetési Közhasznú Alapítvány. Legutóbb 40 családot láttak vendégül a Pick Étteremben. Támogatók jelentkezését várják.
– Főtt ételt csak hétvégén eszünk, hús ritkán kerül az asztalra, de gyümölcsre sem telik. Három gyereket nevelek egyedül, a két fiam 16 és 21 éves, a lányom 18. Nagy gondot jelent az étkeztetésük, hiszen 97 ezer forintból élünk – hallottuk az egyik asszonytól, aki kérte csak úgy említsük őket: a Garamvölgyi család. Hozzájuk hasonló, 40 hátrányos helyzetű nagycsaládot látott vendégül csütörtökön a Pick Étteremben a szegedi székhelyű Egy Ebéd Egy Esély Gyermekétkeztetési Közhasznú Alapítvány, melyet egy baráti társaság hozott létre februárban.

– Vendéglátással foglalkozom, sok olyan szülővel találkozom, aki önhibáján kívül olyan helyzetbe kerül, hogy nem tud enni adni a gyerekeinek. A barátaimmal sokat beszélgettünk arról, mi lehetne a megoldás, majd létrehoztuk az alapítványt, melynek kuratóriumi tagjai: Kuczora Tímea, Németh Csilla és Kőszegi Szabolcs – tudtuk meg Róvó Richárdtól. Hetente 50 ebédet küldenek a Gyík utcai József Attila Általános Iskolába különböző szegedi éttermek felajánlásaiból. Nehéz feladat hétről hétre biztosítani a szponzorokat, ezért idővel alapítványi konyhát nyitnának. A bevételből finanszíroznák a jótékonykodást.

– Elsősorban hátrányos helyzetű gyerekek étkeztetéséről szeretnénk gondoskodni, és emellett ott segíteni ahol csak tudunk, ezért iskolák és rászoruló magánszemélyek, valamint támogatók jelentkezését várjuk – magyarázta Róvó Richárd. Hozzátette: első programjukat úgy valósították meg, hogy nem pénzt, hanem alapanyagot kaptak az ebédhez, melyet a Pick étteremben készítettek el.

Az alapítvány felvette a kapcsolatot a szegedi gyermekjóléti szolgálattal. Virágh József, a Gyermekjóléti Központ csoportvezetője segítségével hívtak családokat a rendezvényre.

– Tavaly 1047 halmozottan hátrányos helyzetű ellátottal kerültünk kapcsolatba. Sok olyan családot ismerünk, ahol hó végére elfogy a pénz, nem tudnak élelmiszert venni. Ilyenkor nagyon jól jön a hasonló alapítványi felajánlás – mondta Virágh József.

Olvasóink írták

 • 3. hahaha62 2012. április 13. 18:10
  „1.Apátfalvi** 2012.04.12. 22:29

  lenne itt mindkét oldalról bőven börtönválogatott----az imf hitel nemmegléte miatt kell évente majd 600mlilliárddal több kamat---pl___”
 • 2. hahaha62 2012. április 13. 18:08
  „természetesen gyerekcsííííííííííínyerekesek lesznek főleg etetve....etesse aki.....-na ezért ----itt befejezve.......mert a végén a faji megkülönböztetésért.......lesz.”
 • 1. Apátfalvi** 2012. április 12. 22:29
  „Ha hazafi brigádok kitakarítanák az országot, és a rendszerváltáskor ügyeskedők fel lennének függesztve (diófára), vagyonuk el lenne kobozva, ezek a családok a többivel együtt degeszre tömhetnék magukat. Remélem el fog jönni ez a nap hamarosan! BKV-sikkasztók, szoci panamások, stb., ne aludjatok nyugodtan!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az ENSZ-t modellezik a szegedi jogi karon

Öt kontinensről 130 hallgató érkezett a Szeged Model United Nations (SzeMUN) elnevezésű háromnapos konferenciára, amely csütörtökön indult. Tovább olvasom