Délmagyar logó

2018. 03. 25. vasárnap - Irén, Irisz -2°C | 8°C Még több cikk.

Ingyenes látogatás a dómban

Annak ellenére, hogy egy hónapja megtartották a dóm altemplomában a felújítás utáni átadóünnepséget, az előlépcső alatt épült látogatóközpont, a tornyok és a kiállítások azóta sem nyitottak ki.
Érdeklődésünkre a fenntartó Szeged–Csanádi Egyházmegyétől közleményt kaptunk. Ebben azt írják, hogy január 20-ától január 31-éig, próbaüzemben díjmentesen látogatható lesz a dóm néhány része. Így szerdától vasárnapig 9 és 17 óra között megnézhetik az érdeklődők a látogatóközpontot, az altemplom kiállításait és a székesegyház belsejét. Folyamatosan frissülő információk elérhetők a www.szegedidom.com címen. 

A közlemény szerint hátravan még a látogatóközpont kapacitásának felmérése, és hogy ehhez mérten munkatársakat vegyenek fel. A dóm más nevezetességeit a nagyközönség csak később látogathatja. Megírtuk, a város legismertebb látványosságát és környékét mintegy 2 milliárd forint uniós forrásból újították fel. A látogatókat többek között mobilapplikáció segítségével vezetett bejárások és az altemplomban egy ereklyékből és miseruhákból álló új kiállítás is várja. Méltó helyére került az urnatemető is. (Turisztikai vonzerő a felújított dóm, 2015. december 10.)

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A miskolciak mellé álltak a Deák tanárai

A miskolciak mellé álltak a Deák tanárai
Csongrád megyéből csak a szegedi Deák Ferenc Gimnázium csatlakozott csütörtök estig a miskolci Herman Ottó Gimnázium tantestületének kezdeményezéséhez. Tovább olvasom