Délmagyar logó

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 23°C Még több cikk.

Ingyenkoncertek a Fricsay Teremben

Várjon Dénes és Simon Izabella zongoraművész négykezes koncertjével hétfőn indul a VI. szegedi kamarazenei fesztivál ingyenes hangversenysorozata a Fricsay Teremben.
Az egyetem őszi kulturális fesztiváljához kapcsolódva a Németországban élő zongoraművész és tanár, Fritz Rolf hatodik alkalommal szervez nívós kamarazenei koncertsorozatot Szegeden. A fiatal muzsikus olyan nemzetközi rangú hazai és külföldi előadókat szokott megnyerni, akik rendszeres résztvevői a legnagyobb európai komolyzenei fesztiváloknak.

Az SZTE Zeneművészeti Főiskolai Karának Fricsay Termében hétfőtől péntekig minden este 7 órakor kezdődnek a koncertek. Hétfőn Tóth Károly önkormányzati képviselő, a kulturális bizottság alelnöke nyitja meg a rendezvénysorozatot, amelynek első koncertjén Várjon Dénes és Simon Izabella zongoraművész négykezes Schubert-, Schumann- és Debussy-darabokat játszik.

Szerdán a Haydn Barytontrio Budapest lép fel. Az Esterházy Miklós udvari zenéjét bemutató koncert középpontjában egy hangszerritkaság, a baryton (viola di bardon) és Haydn művei állnak. Csütörtökön az izraeli Shirley Brill klarinétművész és a japán Seiko Tsukamoto zongoraművész ad hangversenyt. Pénteken francia fuvolaesttel zárul a fesztivál: a tajvani Judy Chin zongoraművész és a francia Alain Daboncourt fuvolaművész többek között Saint-Saëns, Honegger és Fauré műveit játssza.

A fesztivál koncertjei azért lehetnek ingyenesek, mert a sorozatot a szegedi önkormányzat, az SZTE ZFK, a Tisza Volán Rt., a szegedi Alliance Francaise, a Zeneművészek Szakszervezete és a Szegedi Est támogatásával rendezik meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Közös pályázatot hirdet az egyetem és a Démász

Közös, kiemelt pénzdíjas pályázatot hirdet az SZTE és a Démász Rt. egyetemi hallgatóknak. A… Tovább olvasom