Délmagyar logó

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 17°C Még több cikk.

Inkább veszik, nem viszik - ingyen sem kell a gyümölcs

Szeged – Lusták az emberek, nem kell nekik még az ingyengyümölcs sem – panaszkodott Julika néni, miközben egy nagy halom cseresznyét söpört fel az utcáról.
A nyugdíjas asszony két napja lapunkban hirdette meg: ingyen szedhet magának gyümölcsöt hatalmas fáiról bárki. A szinte feketére érett, ropogós cseresznye és a hatalmas szemű meggy azonban azóta is ott árválkodik – csak a szél és az eső ritkította meg a roskadozó ágakat.

– Nyugdíjasok vagyunk, nem bírjuk leszüretelni a termést. Amit elértünk és ami lehullott, azt igyekeztünk összeszedni. Hat üveg szörpöt és rengeteg lekvárt tettem már el, nincs is ennyire szükségünk – mesélte, miért ajánlotta fel ingyen a gyümölcsöket. Piacra nem akarja vinni – azt mondja, az a pár ezer forint nem ér meg annyit.

A földön végzi a rengeteg finom gyümölcs – ingyen sem kell senkinek. Fotó: Karnok Csaba
A földön végzi a rengeteg finom gyümölcs – ingyen sem kell senkinek.
Fotó: Karnok Csaba

Az idős asszony azt mondja, valószínűleg a hatalmas diófájával együtt jövőre a cseresznyét és a meggyet is kivágatja. – Tavasszal a virág, nyáron a termés, ősszel a levél szemetel. Csak a baj van vele. Ha már másnak sem adhatunk a sok finom gyümölccsel örömöt, miért küzdjünk vele? – tette fel a kérdést.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hétfőn kezdődik a sziksósi ivóvízhálózat tisztítása

Az egyhetes munka alatt átmeneti nyomáscsökkenésre, vízhiányra és zavaros vízre kell számítani az… Tovább olvasom